Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як правильно смажити рибу, щоб вона залишалася соковитою і корисною

Здавалося б, що тут складного — посмажити рибу. Однак є кілька дуже поширених помилок, через які готова страва виходить не такою смачною і корисною, як могла б бути. Також слід пам'ятати, що правильно приготована риба не лише смакує краще, але й зберігає максимум поживних речовин,…

Універсальне кефірне тісто для пиріжків і піци, яке завжди виходить м’яким та смачним

Якщо хочете, щоб пиріжки вийшли легкими, повітряними не тільки в день випічки, але і на наступний день, покладіть цей рецепт у свою скарбничку. Особливість цього тіста в тому, що кислота з кефіру вступає в реакцію з содою, утворюючи вуглекислий газ, завдяки якому тісто стає пухким…

Повний путівник по чаю: які бувають види та сорти та що обрати саме вам

Більша частина населення звикла чаєм називати не лише зелений і чорний, але й різні трав'яні напої. Насправді до різновиду чаю належить тільки чайний кущ або чайне дерево (камелія китайська — Caméllia sinénsis), яке росте на далеких схилах гір і вбирає в себе світло сонця, вологу…

Навіщо досвідчені господині при варінні бульйону додають в нього оцет

Курячий бульйон рекомендують ввести в раціон при застуді, тому що він багатий на поживні речовини, сприяє розрідженню мокротиння в бронхах, інформує Ukr.Media. Якщо в цю страву додати трохи оцту, то можна ще більше допомогти своєму організму. Мудрі господині завжди готують курячий бульйон з додаванням яблучного…

Як вибрати оливкову олію — правила, які потрібно знати

Думаю, що не я одна стикалася з цією проблемою. Тож я вирішила з'ясувати для себе деякі нюанси. Ієрархія оливкових олій Перш за все, я хотіла б звернути вашу увагу на те, що слід говорити не просто "оливкова олія", а перед цим додавати Extra Virgin. В…

Декілька доступних способів, як відрізнити справжній рис від підробки

Останнім часом регулярно з'являються повідомлення про те, що рис стали підробляти. Його почали робити з пластика і крохмалю, а щоб він мав свій природний запах після варіння, його обробляють штучним ароматизатором. Ми вам розповімо, як відрізнити якісний продукт від підробки, інформує Ukr.Media. Є 4 способи…

Від вибору томатів до правильної заливки: секрети збереження цілих помідорів у банках

В середині серпня повним ходом йде консервування овочів на зиму, щоб взимку було чим пригощати гостей і близьких. Багато хто любить консервувати помідори особливо у серпні, коли вони найсмачніші та найдоступніші. Але окрім смакових властивостей важливі ще візуальні, бо розтріскані помідори у банці виглядають менш…

Варю томатний кетчуп на зиму: смачний і густий без уварювання та добавок

А хитрощі прості: про сік без соковижималки, блендера і м'ясорубки, і як згущувати без уварювання, і як колір яскравий зберегти. Він універсальний. Гострі, пряні, кислі, з яблуками та іншими добавками швидко набридають. Хочеться смаку класичного, збалансованого — і який можна за бажанням збалансувати будь-якими прянощами…

Поширені помилки заморожування: що потрібно знати, щоб їжа залишалась смачною, корисною та безпечною

Існує кілька досить поширених помилок на тему заморожування продуктів. Тому ми вирішили дізнатися, які саме помилки ми робимо, коли зберігаємо їжу таким чином, і як це виправити. Можна заморозити будь-які продукти З твердженням, що заморозити можна все, не посперечаєшся. Тільки ось деяким продуктам це абсолютно…

Як врятувати пересолені котлети: поради досвідчених господинь

Якщо котлетний фарш виявився пересоленим, а виявити це вдалося тільки тоді, коли насмажена ціла гора котлет, ситуацію все ще можна виправити. Головне при цьому не впадати у відчай, а скористатися професійними хитрощами, які приведуть до ладу сильно пересолений виріб. Помиляються, як відомо, всі, а не…