Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що потрібно зробити, якщо ви помилково пересолили фарш для котлет

Надмірна кількість солі здатна зіпсувати навіть найперспективнішу страву з фаршу. На щастя, існують дієві та доступні способи виправити ситуацію, інформує Ukr.Media. Додайте кисломолочний продукт Спробуйте додати до пересоленого фаршу кисломолочний продукт, наприклад, сметану або йогурт. Цей спосіб підійде, якщо ви хочете приготувати голубці, котлети або…

Що покласти замість яєць у тісто для млинців, щоб вони були смачними та повітряними?

Курячі яйця заведено вважати обов'язковим інгредієнтом млинцевого тіста, інформує Ukr.Media. Але знайте: насправді, приготувати гарні млинці можна і без цього продукту. Більше того, заміна яєць іншим компонентом може зробити смак млинців цікавішим. Млинці вийдуть ніжними, повітряними і неймовірно апетитними. Отже, чим саме варто замінити яйця…

Коли папір для випічки закінчився: що використовувати для випікання в духовці, щоб не пошкодити деко

Папір для випічки — незамінний помічник кожної господині. Але що робити, якщо рулон закінчився? Пропонуємо вашій увазі кілька доступних альтернатив, інформує Ukr.Media. Силіконові килимки — це справжня знахідка для будь-якого пекаря. Вони багаторазові, легко миються і відмінно витримують високі температури. Випічка на такому килимку рівномірно…

Сирний суп: мій улюблений рецепт

Шукаєте рецепт ситного та смачного супу, який здивує всіх членів родини? Пропонуємо вам приготувати неймовірно ароматний суп із плавленим сиром та домашніми фрикадельками. Цей рецепт поєднує ніжний вершковий смак сиру, соковиті м'ясні кульки та грибний аромат печериць. Страва готується просто, не потребує особливих кулінарних навичок,…

Як пальмова олія стала популярною і чому їй влаштували бойкот?

Як отримують пальмову олію? Речовина міститься в плодах олійних пальм. Її сирий варіант отримують шляхом віджиму м'ясистих плодів, а кісточковий — за рахунок дроблення ядра, інформує Ukr.Media. Дешево продукт коштує через високу врожайність дерев. Олійні пальми вважаються найбільш плодовитою олійною культурою у світі. Для порівняння,…

Черствий хліб: секрети відновлення свіжості та смачні ідеї використання

Черствий хліб — не вирок. Замість того щоб пекти новий, спробуйте "реанімувати" старий, інформує Ukr.Media. Наприклад, окропіть булку водою і відправте в духовку на 5 хвилин при 180 градусах — скоринка знову стане хрусткою, а м'якуш м'яким. Але є спосіб ще простіший: загорніть хліб у…

Молоко, кефір чи вода. Який варіант млинців кращий?

Від того, на чому ви замісите млинці залежить їх смак. Але справа не тільки в цьому, від основи для тіста — молока, кефіру чи води — залежить якість тіста, ніжність і щільність готового млинця, інформує Ukr.Media. Кулінари діляться на тих, хто любить замішувати млинцеве тісто…

Гарячою чи холодною: яка температура води потрібна для заливання рису під час готування плову

Приготування плову — це мистецтво, яке вимагає уваги до кожної деталі. Одним із таких важливих аспектів є вибір температури води, що використовується для замочування та варіння рису, інформує Ukr.Media. Багато кулінарів ставить собі питання: заливати рис гарячою чи холодною водою? Відповідь на це питання може…

Навчилася готувати повітряний та дуже смачний хліб із картоплі у вигляді маленьких булочок — не черствіє кілька днів

Яких видів хліба не придумали! Є і солодкі, і класичні, а сьогодні ми готуватимемо картопляний хліб. Рецепт оригінальний, незвичайний, робити його ми будемо у вигляді маленьких булочок. Хліб з додаванням картоплі містить у 2 рази більше білка та клітковини та залишається свіжим набагато довше. Він…

Ці секрети змінять ваші страви назавжди: чому ви досі про це не знали

Ви коли-небудь замислювалися, чому навіть перевірені рецепти іноді не вдаються? Можливо, справа не у ваших навичках, а в дрібницях, про які ніхто не говорить, інформує Ukr.Media. Наприклад, чи знаєте ви, що пательня може впливати на смак м'яса сильніше, ніж спеції? Або що звичайна сіль —…