Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чи потрібно вимочувати полуницю перед вживанням у солі, щоб позбутися паразитів?

Полуниця — одна з найулюбленіших ягід весни й літа. Соковита, солодка, ароматна — вона миттєво викликає відчуття радості й легкості. Але за її привабливим виглядом може ховатися те, чого ми не бачимо неозброєним оком. У соцмережах і на кулінарних форумах часто зустрічаються поради: перед тим…

В яких випадках оливкова олія втрачає свої корисні властивості та смак

Смачну та корисну оливкову олію потрібно правильно зберігати, щоб запобігти погіршенню її властивостей, інформує Ukr.Media. Перший важливий момент, на який звертають увагу експерти, — свіжість оливкової олії. На відміну від вина, вона не піддається ферментації і з часом може лише прогіркнути. Старіння погіршує позитивні властивості…

Приготувала цілу гору пісних оладків — без кефіру, молока та яєць

Вчора діти попросили приготувати оладки. Відкрила я холодильник, сподіваючись знайти там яйця і кефір. Але виявилося яйця закінчилися, а кефіру залишилося занадто мало. В магазин йти не хотілося, і тут я згадала рецепт оладок з пісного тіста, давно їх вже не готувала, інформує Ukr.Media. Всі…

“Секрети ідеального вінегрету”: Яким він має бути, хитрощі та особливий вінегретний соус

Вінегрет — це не просто салат, а справжня симфонія смаків, де кожен інгредієнт грає свою унікальну роль. Цей класичний салат, що прикрашає святкові столи, має свої таємниці. Як створити ідеальний вінегрет, де буряк не фарбує всі овочі, а кожен інгредієнт зберігає свою індивідуальність? Розповідаємо про…

Чому під час смаження олія бризкає і стріляє на всі боки

Якщо в процесі приготування їжі олія починає "стріляти", то це створює масу незручностей. Однак хороша олія при правильній методиці приготування бризкати на всі боки не повинна, інформує Ukr.Media. Які помилки могли бути допущені? Використання дешевого і неякісного продукту Для того, щоб забезпечувати належний рівень прожарювання…

Для чого кип’ятити сковорідку перед смаженням

На професійних кухнях можна помітити цікаву практику, яка може здатися дивною непосвяченим. Досвідчені кухарі перед смаженням заливають сковорідку водою і доводять її до кипіння. Цей метод викликає здивування в багатьох, адже на перший погляд сковорідка виглядає абсолютно чистою після звичайного миття. Однак за цим простим…

Чим замінити ванілін під час випікання і зробити вашу страву не менш ароматною

Ванілін — популярна харчова добавка, яка надає випічці неповторного аромату. Його використовують у приготуванні печива, пряників, тортів, бісквітів, пирогів, булочок, шоколаду та цукерок. Не обходиться без нього і створення морозива, солодких кремів, суфле, варення. Чим можна замінити продукт, якщо його не виявилося під рукою, інформує…

Грецька запіканка Мусака — дуже смачно та оригінально

Найсмачніша запіканка з овочів і фаршу з цікавим соусом. Всі, хто пробував (без винятку) залишилися задоволені. Тому, коли мені обов'язково потрібно, щоб страва сподобалася гостям, я готую саме таку запіканку, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Фарш (у мене індичка) — 500 г Баклажан — 2 шт. Кабачок…

Як варити яйця, щоб вони легко чистилися: перевірений лайфхак господинь

Кожна господиня хоч раз у житті стикалася з цим: яйця зварилися, все виглядає чудово — аж поки не доходить до чищення. Особливо складно це зробити зі свіжими яйцями — шкаралупа буквально приростає до білка, і замість охайного вареного яйця на тарілці опиняється щось, схоже на…

“Правда про одну з найчистіших”: Розповідаємо про гімалайську сіль

Гімалайська сіль — один із найпопулярніших гастрономічних трендів останніх років. Її рожевий колір, екзотичне походження та маркетингові заяви про надзвичайні оздоровчі властивості привернули увагу споживачів по всьому світу. Але що ж насправді приховується за барвистою упаковкою та гучними обіцянками, інформує Ukr.Media. Походження та видобуток Всупереч…