Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Курячі крильця будуть соковитими й хрусткими: запам’ятайте рецепт цього секретного панірування

Господиням розповіли, як приготувати ті самі хрусткі та соковиті крильця зі знаменитих ресторанів швидкого харчування. У домашніх умовах така страва виходить дуже рідко. Весь секрет — в особливому паніруванні, про яке мовчать ресторатори, інформує Ukr.Media. Щоб курячі крильця вийшли соковитими та хрусткими, потрібно приготувати панірування,…

Кабачок чи цукіні: що корисніше і що краще використовувати для готування

Багато хто не бачить різниці між кабачками й цукіні, вважаючи, що це один овоч із двома назвами. Насправді це не так, інформує Ukr.Media. Про головні властивості «близнят» із грядки розповіли дієтологи. За словами фахівців, дещо спільне у кабачків та цукіні є. Наприклад, вони належать до…

Вийде неймовірно ароматна та смачна: секрети приготування тушкованої капусти від шеф-кухарів

Тушкована капуста — ароматна та смачна страва, яку люблять у величезній кількості країн світу. Однак згодом навіть найулюбленіші рецепти можуть набриднути. На щастя, існує безліч способів урізноманітнити смак цієї простої, але поживної страви, інформує Ukr.Media. Ці хитрощі не тільки змінять смак та аромат страви, але…

“Такий салат набагато довше не потече”: Що я роблю, щоб огірки не потекли в салаті

Багато господинь люблять додавати в салати свіжі огірочки — з ними будь-який салат стає ароматніший і свіжіший. Але добре, якщо салат з'їдять одразу. А якщо постоїть? Огірок, звісно, потече. І салат виглядатиме зовсім не апетитно, інформує Ukr.Media. Однак щоб цього не сталося, є одна маленька…

“Квашена капуста”: Скільки потрібно солі для засолювання 1 кг капусти та як її готувати

Існує багато різних рецептів квашеної капусти, але найчастіше господині готують її класичним способом. Звичайно, цей рецепт не є секретним — його знають усі. Тут усе дуже просто, але є, звісно, свої тонкощі, інформує Ukr.Media. Головне — правильно вибрати капусту. Потрібна соковита і біла. Кругленька, а…

На хліб вранці мажемо домашню смакоту — і ковбаса більше не потрібна

Така м'ясна намазка (паштет) те, що потрібно. Мажте на хліб і їжте вранці бутерброди з чаєм з великим задоволенням і апетитом! Виходить напрочуд смачно і вишукано. Готується ж найпростіше! Прекрасна заміна ковбасі із магазину, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Курка — 500 г; Цибуля ріпчаста — 1…

Лайфхак із минулого, завдяки якому можна покращити смак червоного вина, якщо воно кисле

Немає нічого більш розчаровуючого перед вечіркою або застіллям, ніж купити вино і виявити, що воно за смаком нагадує справжній оцет, інформує Ukr.Media. У соцмережах показали старий лайфхак із 1920-х років, який може виправити ситуацію, хоча деякі його добряче критикують. Хоча багато хто був уражений цим…

Додайте в окрошку цей інгредієнт — і страва вийде набагато смачнішою: йдеться про фрукт

У подібній ситуації гурман вчинить абсолютно правильно, якщо візьметься за приготування окрошки, інформує Ukr.Media. Холодний суп добре освіжає і при цьому добре насичує, попри відсутність дуже калорійних компонентів. З чого зазвичай складається окрошка? Зазвичай використовуються такі інгредієнти: кефір/квас, м'ясо, варене яйце, картопля, огірки, цибуля, редиска,…

“Найсмачніша страва з молодої картоплі”: Готую кожен день – і все одно їдять із задоволенням

Ароматна картопля з апетитною скоринкою та м'якою серединкою. Це просто та дуже смачно, інформує Ukr.Media. Інгредієнти Молода картопля — 800 г. Оливкова олія — 4-5 ст.л. Сіль — 2 ч.л. Часник — 3-4 зуб. Чебрець свіжий — 2 гілочки Розмарин сухий — 0,5 ч.л. Приготування…

Найкращі та найгірші варіанти: на якій олії можна смажити та запікати без шкоди здоров’ю

Під час вибору олії для смаження важливо враховувати її склад і властивості, оскільки це може суттєво вплинути на здоров'я. Деякі види олій мають високий вміст насичених жирів або Омега-6 жирних кислот, які можуть негативно впливати на серцево-судинне здоров'я, тоді як інші є джерелом корисних поживних…