Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

“Не варіть і не смажте напівфабрикат”: Як приготувати магазинні пельмені, щоб вони вийшли смачними

Любителі магазинних пельменів діляться на три типи, інформує Ukr.Media. Одні гурмани віддають перевагу варити цей популярний напівфабрикат. Іншим людям подобаються смажені пельмені, що відрізняються рум'яністю. Але є представники третьої категорії любителів страви. Такі люди не піддають заморожені пельмені ні варінню, ні смаженню. Вони тушкують продукт.…

Навіщо кухарі додають цукор під час приготування смаженої риби: трюк, про який варто дізнатися

Багато професійних кулінарів завжди використовують цукровий пісок при створенні вищезгаданої страви, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що солодка добавка гарантує появу гарної золотистої скоринки на рибі. Крім того, виникає дуже цікавий смак — яскравий і насичений. Однак додавати цукор потрібно правильно. Є важливі нюанси. Як…

Гарбузове печиво з цедрою апельсина

Яскраве, м'яке печиво на олії та гарбузовому пюре готується за принципом печива з тріщинами: перед випічкою обвалюється в цукровій пудрі. Додавання в тісто цедри апельсина надає печінці незвичайного аромату, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Гарбуз (в очищеному вигляді) — 150 г Олія — ​​50 мл Цукор —…

Залишатиметься хрусткою протягом багатьох тижнів: як правильно зберігати капусту в холодильнику

Капуста — один із найпопулярніших овочів, який чудово підходить для приготування різноманітних страв. Однак, щоб вона залишалася свіжою та хрусткою протягом тривалого часу, важливо знати кілька простих правил її зберігання, інформує Ukr.Media. Розрізана капуста зберігається набагато менше часу — всього тиждень. Якщо ж ви вирішите…

Навіть ласий знавець котлетної справи здивується цьому інгредієнту: котлети м’які та дуже соковиті

Кожна господиня має таємниці приготування улюблених страв, і котлети не виняток. Але існує особливий інгредієнт для курячих котлет, який робить їх неймовірно соковитими та ніжними. Цей секрет — терті яблука, які надають котлетам надзвичайну м'якість і смак, інформує Ukr.Media. Основні компоненти для котлет Для того,…

Навіщо під час варіння буряка кухарі кидають у воду хлібну скоринку

Так, кухар цілком може кинути в киплячу рідину скоринку чорного хліба, інформує Ukr.Media. Але не дивуйтеся! Виявляється, це доволі цікава та результативна хитрість. Адже досягається позитивний ефект, про можливість якого більшість кулінарів-аматорів навіть не здогадуються. Що буде, якщо кинути хлібну скоринку у воду під час…

Навіщо досвідчені господині додають оцет у воду під час варіння картоплі в мундирі

Досвідчені господині знають чимало кулінарних хитрощів, які роблять процес готування простішим і результат — смачнішим. Навіть під час варіння звичайної картоплі в мундирі можна використати невеличкий трюк, який допоможе зберегти її форму та покращити текстуру, інформує Ukr.Media. Чому додають оцет? Додавання оцту під час варіння…

У холодну, гарячу або киплячу: ось у яку воду треба насипати гречку

Гречку люблять майже в кожній українській родині. Але виходить вона у всіх по-різному. В однієї господині не каша, а національне надбання — зернина до зернини, ароматна, в іншої — злипається і розварюється, інформує Ukr.Media. Кухарі розкрили головний секрет правильного приготування смачної та розсипчастої гречки. Виявляється,…

Як зварити ідеальний бульйон без лахміття пінки: яких помилок не варто допускати

Утворення піни при варінні м'яса — поширене явище, що викликає питання у початківців кулінарів. Цей процес, що передається з покоління в покоління, має наукове обґрунтування і суттєво впливає на якість готової страви. В його основі лежить денатурація білків, що містяться в м'ясі. При нагріванні білкові…

Пора сідати на дієту: білковий сніданок за 2 хвилини

І не відмовляти собі навіть у шкідливих смаколиках (у розумних межах), інформує Ukr.Media. Просто деякі люди правильне харчування теж називають дієтою, тому в заголовку використовую саме це формулювання. Щоб усім було зрозуміло! Сьогодні у мене для вас рецепт сніданку. Це один з моїх улюблених сніданків,…