Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що потрібно додати у воду, щоб змити з магазинних овочів та фруктів всю хімію

Всім відомо, що магазинні фрукти і овочі важко назвати ідеально чистими, інформує Ukr.Media. З високою часткою ймовірності плоди були оброблені "хімією", яка, на жаль, не змивається звичайною водою. Однак якщо помити овочевий або фруктовий продукт особливим чином, то на поверхні плоду не залишиться слідів небезпечних…

Картопля з хрусткою скоринкою без фритюру: простий трюк із борошном, який роблять шефи

Не виходить хрустка скоринка? Смажите, стараєтеся, а в результаті все одно м'яко, нудно, звично? Є один перевірений спосіб — шефи давно ним користуються. Всього-то — трохи борошна. Так-так, звичайного пшеничного, інформує Ukr.Media. Я часто готую таку картоплю після того, як мені розповіли рецепт. Такий метод…

Курка, нашприцьована розсолом — ароматна і соковита: швидше за все, готуватимете так само

Є мільйон способів приготувати курку в духовці, і кожен автор рецепта впевнений, що його варіант — найкращий. Я на таке резюме не претендую, а ось як зробити курку з духовки смачнішою, розповім. Цей спосіб перевірений у моїй родині неодноразово, він дуже простий і не потребує…

Секрети шеф-кухарів: як правильно чистити гриби, щоб вони завжди були ароматними, щільними та апетитними

Гриби займають особливе місце в кулінарії завдяки своєму неповторному смаку й аромату. Однак багато любителів грибних страв роблять критичну помилку вже на етапі первинної обробки продукту. Неправильне очищення може повністю зіпсувати майбутню страву, позбавивши її характерного смаку і привабливого зовнішнього вигляду, інформує Ukr.Media. Здавалося б,…

Кухарі розповіли, як правильно додавати часник в супи і другі страви

Часник — це корисна пряність, яка робить страви більш ароматними і апетитними, інформує Ukr.Media. Але далеко не всім подобається додавати в супи або салати його. Вся річ у тім, що багато хто неправильно його додає в їжу. Все-таки часник — пряність «примхлива». При тривалій тепловій…

Від саду до морозилки: покроковий посібник із заморожування черешні — цілої, без кісточок та у вигляді пюре

Що може бути краще взимку, ніж згадати літо? Заморожена черешня зберігає аромат і користь теплих днів, інформує Ukr.Media. Заморожування є одним з найкращих методів збереження черешні, оскільки воно максимально зберігає вітаміни (зокрема вітамін С), антиоксиданти та природний цукор порівняно з консервуванням з високою температурою або…

5 помилок при заварюванні чаю, які не можна допускати

Чаювання давно прижилося в нас і вже не асоціюється з азіатською традицією. Цей напій бадьорить або заспокоює, залежно від добавок, але смак чаю іноді не розкривається через помилки при його приготуванні, інформує Ukr.Media. Щоб смак чаю розкрився повністю, треба знати, як правильно вибрати заварку і…

Секрет ідеального вінегрету: як позбутися гіркоти цибулі за секунди

Вінегрет є класичною стравою, але іноді його псує надмірно різкий або гіркий смак сирої цибулі, інформує Ukr.Media. Свекруха розповіла мені просту хитрість, що займає секунди, але кардинально змінює смак салату. Я спробувала і мені сподобалося. Секрет — у короткочасному ошпарюванні цибулі окропом. Різкість та гіркота…

Невдалі кольори для оформлення кухні, від яких краще відмовитись

Експерти рекомендують звертати увагу на кольори при ремонті кухні, бо вони впливають на інтер'єр. Особливо сильно це помітно на стінах і підлозі, бо ці кольори будуть домінуючими в інтер'єрі. Британські дизайнери виділяють чотири кольори, які вважаються найбільш невдалим вибором для дизайну кухні, інформує Ukr.Media. Яскраво-червоний…

Розповідаю, чому тепер у мене млинчики з м’ясом завжди соковиті всередині

Довгий час млинчики з м'ясом були для мене справжнім розчаруванням. Але все змінилося після знайомства з майбутньою свекрухою, інформує Ukr.Media. Раніше я не любила млинчики з м'ясом. Відкусиш — і вся начинка висипається. Сухі несмачні грудочки всередині… Але коли я вперше приїхала знайомитися з батьками…