Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Помилки в кулінарії: Пора залишити ці кулінарні звички і перестати передавати їх новому поколінню

Багато хто любить згадувати старі часи — а от раніше було так і робили ось так, а зараз… Але забувають про те, що часи-то йдуть, на зміну старому приходить нове. І те, що раніше люди робили так, тепер роблять інакше, тому що зрозуміли — інакше…

Без оцту і лимонного соку: як смачно замаринувати цибулю

Маринована цибуля використовується при приготуванні домашніх гамбургерів або салатів, оскільки свіжий овоч занадто виділятиметься на тлі інших компонентів, інформує Ukr.Media. Зазвичай, рецепти приготування закуски в основному зводяться до того, що потрібно використовувати лимонний сік або оцет, щоб забезпечити відповідне кисле середовище. Однак не всім цей…

Свинина занадто жирна: міфи та правда про свиняче м’ясо, в які не потрібно вірити

Ось багато хто говорить — "свинина жирна". Або "свинину не можна їсти непросмаженою". А то і "свинина смердить". А ще "свині — брудні тварини". Давайте розбиратися в тому, звідки взялися всі ці забобони і чому вони такі живучі, інформує Ukr.Media. Давайте послідовно. Свинина — більш…

Корисні поради для квашення капусти

Квашена капуста була одним з основних джерел вітамінів у наших предків довгою зимою. Її обов'язково їли щодня і у великих кількостях. Тим паче, що ця страва дешева та проста — квасити капусту не надто складно, найдовше — її нарізати. Квашена капуста не просто джерело вітамінів…

Простий і смачний салат на зиму: щороку роблю на 5 банок більше, але до весни не вистачає

Салатик виходить дуже ароматний, свіженький, злегка хрусткий. Можна подавати до будь-якого гарніру або до м'яса. Заготовляю такий салат щороку. І щороку роблю на 5 банок більше, але до весни все одно не вистачає! Інгредієнти: Капуста — 800 г Солодкий перець — 900 г Цибуля —…

Продукти для енергії: що додати до свого раціону

Таку динаміку може витримати не кожен. Іноді ми починаємо відчувати втрату енергії та мотивації. Один з екологічних способів підтримати себе — змінити харчування. Про те, які продукти варто додати до свого раціону розповімо у статті. Ягоди — паливо для мозку і гормонів радості Чорниця, малина,…

Як зробити так, щоб картопля в дерунах не темніла

Багато господинь думають, що деруни завжди і у всіх бувають синіми або сірими. І навіть не можуть припустити, що вони бувають іншого кольору. Адже не встигли натерти картоплю, а вона вже стала темною. Навіть якщо прискорювати процес і робити все за допомогою кухонного комбайна, деруни…

Лимон, пармезан і трохи Меган: рецепт пасти від герцогині стає вірусним

Меган Маркл показала шанувальникам рецепт незвичайної пасти — її вона готує з використанням маринованих лимонів. Відповідні кадри герцогиня опублікувала у своїх соціальних мережах. На радість фанатам королівська особа поділилася новим постом. Це було відео, в якому Меган готує досить небанальну страву на своїй кухні. "Готую…

Чому лопаються помідори при засолюванні в банках і як цього не допустити

Красиві, цілі помідори в смачному маринаді в банку — прекрасна прикраса будь-якого столу і просто дуже смачна річ. Особливо красиво на столі виглядають томати, які не полопалися і повністю зберегли свою форму після консервації. Але при засолюванні помідорів вирішити задачу цілісності їх оболонки, на жаль,…

Смачне яблучне печиво — швидкий та легкий рецепт

Готую його часто, бо рецепт займає мінімум часу та зусиль. Ніжне, в міру солодке і дуже-дуже смачне яблучне печиво. Через 30 хвилин можна пробувати! Інгредієнти: Яблука — 2 шт. Борошно — 350 г Яйця — 3 шт. Цукор — 4 ст.л. Вершкове масло — 150…