Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Секрети шеф-кухарів: як правильно чистити гриби, щоб вони завжди були ароматними, щільними та апетитними

Гриби займають особливе місце в кулінарії завдяки своєму неповторному смаку й аромату. Однак багато любителів грибних страв роблять критичну помилку вже на етапі первинної обробки продукту. Неправильне очищення може повністю зіпсувати майбутню страву, позбавивши її характерного смаку і привабливого зовнішнього вигляду, інформує Ukr.Media. Здавалося б,…

Кухарі розповіли, як правильно додавати часник в супи і другі страви

Часник — це корисна пряність, яка робить страви більш ароматними і апетитними, інформує Ukr.Media. Але далеко не всім подобається додавати в супи або салати його. Вся річ у тім, що багато хто неправильно його додає в їжу. Все-таки часник — пряність «примхлива». При тривалій тепловій…

Від саду до морозилки: покроковий посібник із заморожування черешні — цілої, без кісточок та у вигляді пюре

Що може бути краще взимку, ніж згадати літо? Заморожена черешня зберігає аромат і користь теплих днів, інформує Ukr.Media. Заморожування є одним з найкращих методів збереження черешні, оскільки воно максимально зберігає вітаміни (зокрема вітамін С), антиоксиданти та природний цукор порівняно з консервуванням з високою температурою або…

5 помилок при заварюванні чаю, які не можна допускати

Чаювання давно прижилося в нас і вже не асоціюється з азіатською традицією. Цей напій бадьорить або заспокоює, залежно від добавок, але смак чаю іноді не розкривається через помилки при його приготуванні, інформує Ukr.Media. Щоб смак чаю розкрився повністю, треба знати, як правильно вибрати заварку і…

Секрет ідеального вінегрету: як позбутися гіркоти цибулі за секунди

Вінегрет є класичною стравою, але іноді його псує надмірно різкий або гіркий смак сирої цибулі, інформує Ukr.Media. Свекруха розповіла мені просту хитрість, що займає секунди, але кардинально змінює смак салату. Я спробувала і мені сподобалося. Секрет — у короткочасному ошпарюванні цибулі окропом. Різкість та гіркота…

Невдалі кольори для оформлення кухні, від яких краще відмовитись

Експерти рекомендують звертати увагу на кольори при ремонті кухні, бо вони впливають на інтер'єр. Особливо сильно це помітно на стінах і підлозі, бо ці кольори будуть домінуючими в інтер'єрі. Британські дизайнери виділяють чотири кольори, які вважаються найбільш невдалим вибором для дизайну кухні, інформує Ukr.Media. Яскраво-червоний…

Розповідаю, чому тепер у мене млинчики з м’ясом завжди соковиті всередині

Довгий час млинчики з м'ясом були для мене справжнім розчаруванням. Але все змінилося після знайомства з майбутньою свекрухою, інформує Ukr.Media. Раніше я не любила млинчики з м'ясом. Відкусиш — і вся начинка висипається. Сухі несмачні грудочки всередині… Але коли я вперше приїхала знайомитися з батьками…

Як засолити ідеальне сало: від вибору шматка до секретів ніжності й незабутнього смаку

Солоне сало — це справжній делікатес, який здатний прикрасити будь-який стіл і стати чудовою закускою, інформує Ukr.Media. Однак далеко не всі знають секрети приготування по-справжньому ніжного і смачного сала. Багато господинь стикаються з проблемами: сало виходить занадто жорстким, пересоленим або, навпаки, не до кінця просоленим.…

Заморожування томатів: чи варто ризикувати смаком заради зручності?

Заморожування — це не просто "паузування" їжі. Це складний фізичний процес, під час якого всередині плодів утворюються кристали льоду. А оскільки помідори на 94-95% складаються з води, кристали утворюються просто всередині клітин, інформує Ukr.Media. Результат: при розморожуванні кристали руйнують клітинні стінки, і в підсумку ви…

Швидкий і дуже смачний салат з огірка — цікава підготовка самого огірка і плюс хороша заправка дають відмінний результат

Хто сказав, що прості інгредієнти не можуть створити справжній кулінарний шедевр? Цей салат з огірка докорінно змінить ваше уявлення про звичайні овочеві салати. Секрет полягає в оригінальній техніці підготовки огірка та ароматній азійській заправці, які разом створюють неймовірно смачне та освіжаюче блюдо. Готується за лічені…