Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Не лише огірки та редис: інгредієнти в окрошці, які нададуть страві неперевершеного смаку

Весна та літо для багатьох із нас асоціюється з прохолодною тарілкою окрошки. Ця страва давно стала класикою сезонного меню, однак хто сказав, що вона не може дивувати? Якщо вам здається, що комбінація огірків, редиски, яєць і ковбаси вже дещо приїлася, ось кілька ідей, які гарантують…

Прісна чи солона: яка вода в каструлі закипає швидше?

Багато кулінарів не раз чули твердження: якщо додати сіль у воду, то вона закипить швидше. На перший погляд, це здається логічним: мовляв, сіль стимулює якісь хімічні процеси й пришвидшує кипіння. Проте наукова дійсність зовсім інша, інформує Ukr.Media. Солона вода, навпаки, закипає повільніше, ніж прісна, і…

Як швидко та легко приготувати картоплю в мікрохвильовій печі

Картопля вже давно стала одним із найпопулярніших овочів у світі, і чимало кулінарів шукають швидкі та зручні способи її приготування. Сучасний ритм життя часом не залишає зайвих годин для традиційного запікання чи варіння, і тут на допомогу приходить мікрохвильова піч — прилад, який дає змогу…

Основні помилки при варінні гречки, які позбавляють її користі

Гречка сприяє очищенню організму від шкідливих речовин, має антиоксидантну дію, підвищує опірність організму. Її не даремно називають "царицею круп", гречка — справжнє джерело корисних речовин, вітамінів і мікроелементів. Які помилки при варінні гречки позбавляють її всієї користі, читайте в нашій новині, інформує Ukr.Media. Гречка продукт,…

Чому ми неправильно варимо гречку: 3 помилки, які позбавляють смаку та розсипчастості

Що може бути простіше за гречану кашу — і складніше за гречку, приготовану смачно та правильно. Не мудруючи лукаво, не винаходячи велосипед: що ми робимо не так при приготуванні гречки, інформує Ukr.Media. Так, приготують її всі — справа нехитра. А от як приготувати, щоб від…

Часті помилки господинь, які здатні безповоротно зіпсувати смак котлет

Котлети є найпопулярнішою м'ясною стравою, яка є відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Не важливо, що ви любите — картопля, макарони або гречка, котлети доповнять кожен з них, інформує Ukr.Media. Однак деякі господині допускають часті помилки, які здатні безповоротно зіпсувати смак страви. Пропонуємо дізнатися, чого варто…

Свіже рішення: у які страви можна додати м’яту, перетворивши їх на кулінарний шедевр

М'ята — не просто інгредієнт для освіжаючих напоїв. Її свіжий аромат ідеально підкреслює смак смаженого м'яса: достатньо додати кілька листків на сковороду під час готування, інформує Ukr.Media. Салати з м'ятою набувають пікантної нотки. Особливо вдало трава поєднується з хрусткою капустою та терпким імбиром, створюючи гармонію…

Цей десерт — справжнє свято смаку, він легкий, ніжний, повітряний, а ще в ньому зовсім мало калорій

Я впевнена, що вам він сподобається! За смаком він нагадує морозиво пломбір, але калорій у ньому дійсно мало. Подавати на стіл цей десерт можна, прикрасивши шоколадом, ягодами та фруктами. Ну а робити як завжди просто і швидко, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Яйце — 2 шт Молоко…

Новий десерт, який зовсім не складно приготувати — божественний смак

Коли гості на порозі, або коли після роботи хочеться побавити себе і близьких смачним, приготуйте цей чудовий рулет з кремом і ягодами. Цей десерт гідно оцінять і дорослі, і діти, інформує Ukr.Media. Для коржа потрібно: 4 великі яйця; 1 ст. л. цукру; дрібка солі; 180…

“Проблема не завжди у самих інгредієнтах”: Чому омлет виходить схожий на гуму

Кожен, хто хоч раз намагався приготувати пишний, легкий омлет, знає: результат може суттєво відрізнятися від очікувань. Часто замість ніжної хмаринки на тарілці опиняється щось схоже на жовту гуму — щільне, плоске, позбавлене апетитної текстури. Проблема не завжди у самих інгредієнтах, а у тому, як саме…