Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Рецепт окрошки з сьомгою — літня смакота з родзинкою

Окрошка з червоною рибою — прохолодна розкіш літа на тарілці Літо в самому розпалі, і коли сонце щедро сипле свої промені з неба, хочеться не гарячого борщу чи наваристої юшки, а чогось легкого, холодного й одночасно вишуканого. Сьогодні ділюся рецептом моєї улюбленої окрошки — не…

Навчили смажити деруни з кабачками: таких ніжних і повітряних я ще не смажила: вік живи, вік деруни вчись готувати

Ділюся із задоволенням рецептом — два методи (відрізняються подрібненням картоплі), інформує Ukr.Media. Готується дуже просто — і теж із задоволенням. І з задоволенням з тарілок (і навіть зі сковорідок) деруни розлітаються. Інгредієнти: Картопля 4-5 шт. побільше; Кабачок 1 шт. (невеликий); Цибуля 1-2 шт.; Яйце 1…

Як відрізнити справжній хліб від “підробки” з консервантами

Термін придатності натурального хліба не повинен перевищувати трьох діб, заявили експерти. За їх словами, тривалий термін зберігання вказує на наявність у продукті консервантів і добавок, інформує Ukr.Media. Як зрозуміти, наскільки хліб натуральний? Вивчіть спочатку склад. Якщо багато E-добавок, спиртів і консервантів — це промисловий продукт…

В яких випадках червоне і біле м’ясо стає шкідливим для здоров’я

Розподіл м'яса на червоне і біле дуже умовний, адже в будь-якому випадку воно стає шкідливим, якщо його посмажити у великій кількості олії і додати іншу некорисну їжу — розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Шкода від м'яса може бути в одному випадку, коли ми обвалюємо його в…

Який білок краще збивається: холодний чи теплий

Професійні кондитери знають: якщо білки занадто холодні, мрії про повітряне безе доведеться відкласти, інформує Ukr.Media. Холод уповільнює молекулярну активність, роблячи білки в'язкими та непіддатливими. Кисень гірше проникає в щільну масу, через що піна виходить рідкою і швидко осідає. Ідеальна текстура потребує тепла. Врятувати ситуацію допоможе…

Коли часу обмаль, радую родину та гостей швидким тортиком

Коли немає часу, а десерт потрібен, приготуйте швидкий шоколадний тортик з м'якою карамеллю, вершковим кремом та арахісом! Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що десерт зовсім не потребує просочення. Готується просто і неймовірно швидко: повноцінний торт буде на столі меншим, ніж за годину! Щоб заощадити час, першим…

Як зберігати полуницю, щоб залишалася свіжою 2 тижні: ось куди її покласти

Полуниця — одна з найулюбленіших і найсмачніших літніх ягід. Її їдять свіжою, додають у каші та йогурти, роблять з неї десерти. Однак у полуниці (як і в малини) є один серйозний недолік — вона швидко псується. Але, як виявилося, існує простий і ефективний спосіб продовжити…

Родзинки знову “потонули” в тісті? Простий прийом, який гарантує ідеальний результат

Хто хоч раз пік кекс із родзинками — той знає це розчарування: начинка, здається, мала бути рівномірно в усьому тісті, а вийшло, що вся смакота пішла на дно. Зверху — пусто, а внизу — суцільна родзинкова «грудка». Це справді поширена історія. Але є один старий…

Хитрощі, щоб оладки були високими, не вбирали олію, не були хлібними

Майже кожен із нас хоча б раз смажив оладки. Але зізнаймося чесно: скільки разів вони виходили занадто щільними, тонкими чи просоченими олією так, що й серветка не допомагала, інформує Ukr.Media. Я довго шукала ідеальну формулу. І знайшла — не в кулінарних шоу, а методом домашніх…

Що таке каперси і в яких стравах використовуються

Каперси — це невеликі, нерозкриті зелені бутони, які збирають з кущів рослин (Capparis spinosa), що ростуть у середземноморських регіонах та інших теплих кліматах, наприклад, в Італії, Греції, Іспанії, Туреччині, але також вирощуються в інших країнах з відповідними кліматичними умовами, інформує Ukr.Media. Вони були популярні в…