Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Підсіли на цю редиску ще торік — цього року заготовляю на зиму вдвічі більше

Але є й інші овочі, які можна сміливо заготовляти, адже вони допоможуть зробити зимове меню різноманітнішим. Один із таких овочів — редис. Діставши взимку баночку хрусткої консервованої редиски, можна легко додати літній сонячний настрій до сімейного обіду, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: редис; кріп та петрушка; лавровий…

Виноград на зиму: шалено смачно і гранично просто

Хочете побавити себе виноградом не тільки по сезону, але серед зими? Це легко влаштувати. Гранично простий спосіб заготовки, що дозволяє максимально зберегти смак ягід, вас приємно здивує. А після того, як перша баночка буде спустошена, ви ще пошкодуєте, що закрили його так мало, інформує Ukr.Media.…

5 способів приготувати авокадо, про які ви не знали

Авокадо вже давно не екзотика на полицях супермаркетів. Він перекочував з модних фудблогів у повсякденні сніданки, і, здається, ми вже знаємо про нього все. Тости, гуакамоле, смузі… Але що, як авокадо здатен на більше? Що, як він — не просто зірка сніданків інстаграму, а справжній…

Чому не можна готувати пюре блендером: найгрубіша помилка

Багато хто намагається прискорити процес, подрібнюючи картоплю блендером. Результат виявляється плачевним — замість ніжної текстури отримується липка маса, що нагадує шпалерний клей. Ножі блендера працюють на дуже високій швидкості і мають сильний ріжучий та перетираючий ефект. Коли ви використовуєте блендер для вареної картоплі, він не…

Швидке, тонке, хрумке тісто без дріжджів: тепер пиріжки готую лише так

Ніщо не зрівняється з гарячими домашніми пиріжками. Однак приготування класичних пиріжків на дріжджовому тесті досить трудомісткий процес. Зекономити час, але при цьому порадувати сім'ю смачною випічкою допоможе цей простий рецепт тіста без дріжджів та розпушувача. Великою перевагою цього тіста є те, що воно підходить як…

Пакування та зберігання продуктів в морозилці, щоб вони довше були придатними до вживання

Здається, морозилка — ідеальний союзник у домашньому господарстві. Сезонні овочі, запашна зелень, залишки вчорашнього борщу чи шматок пирога на «чорний день» — усе це можна зберегти надовго. Та є одне «але»: якщо все просто накидати безсистемно, вже за місяць ви забудете, що де лежить, і…

Не варіння і не смаження: безпечний і корисний спосіб приготування пельменів

Двома основними способами приготування пельменів є варіння в каструлі і обсмажування на сковороді, інформує Ukr.Media. Однак обидва варіанти обробки напівфабрикату мають свої недоліки. Так, в киплячій воді пельмені можуть розваритися. Іноді страва і зовсім перетворюється в абсолютно неапетитну масу. Під час обсмажування пельмені розвалюються рідше.…

Пельмені тепер тушкуємо: цікавий спосіб приготування напівфабрикатів

Один із найпопулярніших напівфабрикатів багатьох родин — пельмені — тепер готують по-новому. Замість звичного варіння або обсмажування, господині та кухарі дедалі частіше обирають спосіб тушкування — простий, але по-справжньому гастрономічний підхід, який дає змогу розкрити смак навіть магазинних пельменів на абсолютно новому рівні, інформує Ukr.Media.…

Як з дорогої кав’ярні: за кілька хвилин все змішую — і в духовку

Цей пиріг дійсно схожий на торт, але готується дуже просто. Складно тільки дочекатися, коли пиріг повністю охолоне, це потрібно для того, щоб начинка стабілізувалася і він добре тримав форму. Коли ви з'їсте перший шматочок, вам неодмінно захочеться другий. Приготування такого пирога не потребує особливих кулінарних…

В яких випадках можна їсти картоплю зі шкіркою та як це правильно робити

Здається, що може бути простішим: взяли картоплю, начистили — і гайда варити чи смажити. Але все більше нутриціологів і кулінарів радять не поспішати з ножем. Адже те, що ми звикли безжально викидати в смітник — шкірка картоплі — може виявитися набагато ціннішим, ніж здається, інформує…