Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Все пропікатиметься і нічого не пригоратиме: два простих способи змусити духовку пекти рівномірно

Проблема деяких духовок, як старих, так і сучасних, полягає в тому, що вони печуть нерівномірно, інформує Ukr.Media. Найчастіше відбувається так, що низ випічки пригорає, а верх погано печеться і не рум'яниться, залишаючись блідим і неапетитним. Досвідчені господині поділилися двома простими і ефективними способами, які змусять…

Як смажити котлети, щоб вони не розвалювалися? Прості хитрощі для ідеальної страви

Багато хто стикався з ситуацією, коли котлети розвалюються прямо на сковороді, незважаючи на всі старання. Однак існує кілька простих прийомів, які допоможуть уникнути цієї неприємності та приготувати соковиті, рум'яні котлети, інформує Ukr.Media. Чому котлети розвалюються? Основні причини: Фарш занадто теплий. Теплий фарш втрачає структуру, жир…

Почала часто готувати млинцеве тісто в духовці

Якщо додати більше цукру, то вона чудово підходить як десерт або на сніданок. А з меншою кількістю цукру подаю її замість хліба до других страв. Тісто готується за кілька хвилин, а на випікання йде не більше 25 хвилин. Це незвично, гарно, ароматно і смачно. Цю…

Навіщо досвідчені кухарі змішують мед з гірчицею: виходить справжній кулінарний шедевр

Але варто змішати їх — і виходить щось новеньке. І неймовірно апетитне, інформує Ukr.Media. Кухарі давно звернули увагу на цікаві смакові властивості цієї маси. Саме тому професійні кулінари із задоволенням готують медово-гірчичний соус. Як правильно готувати медово-гірчичний соус? Очевидно, що спершу треба змішати мед з…

Секрети приготування жилавого м’яса: як зробити його ніжним та соковитим, яке тане в роті

Навіть найжилавіше м'ясо може перетворитися на ніжну, соковиту страву, яка тане в роті. Розглянемо головні принципи, які допоможуть вам досягти ідеального результату, особливо коли йдеться про яловичину, інформує Ukr.Media. Температура — головний ключ до успіху Жилавість м'яса зумовлена наявністю колагену — білка, що формує сполучні…

Навіщо досвідчені господині при варінні пельменів кидають в каструлю шматочок вершкового масла

Варіння пельменів — не найскладніша кулінарна процедура, інформує Ukr.Media. Здавалося б, ніяких особливих хитрощів, пов'язаних з приготуванням цієї страви, бути не може: все і так давно відомо. І все ж досвідчені господині придумали ще один цікавий лайфхак: вони кидають в каструлю невеликий шматочок масла. Дана…

Що додати в тісто, щоб випічка набула неймовірного запаху: так роблять у пекарнях

Є інгредієнти, що перетворюють звичайну випічку на чарівність для нюху. Їх додавання в тісто створює неповторний шлейф, який гості будуть згадувати місяцями, інформує Ukr.Media. Натуральна ваніль — класика, здатна оживити навіть простий бісквіт. Її стручки або екстракт додають наприкінці замісу, щоб зберегти тонкі нотки. Цедра…

​Як і скільки часу зберігати тісто різних видів в холодильнику та морозилці

Приготування тіста, це швидше творчий процес, який потребує часу, праці та продуктів. Але як вчинити, коли потрібна кількість випічки вже готова, а сира суміш ще залишилася? Як потрібно зберігати тісто, щоб не втратити його якісних характеристик? Де зберігати тісто Готовий продукт має свої вимоги до…

Найпростіший і найшвидший спосіб приготувати курку з картоплею по-грузинськи

Відколи грузинський кухар навчив цьому рецепту, тільки так і готую. І насправді немає нічого простішого та смачнішого, ніж приготувати курку з картоплею цим способом. Покажу вам сьогодні шикарне жарке по-грузинськи. Найсмачніша страва, ну просто пальчики оближеш. А впорається з цим рецептом будь-хто. Навіть якщо ніколи…

Фахівці розповіли, чи обов’язково мити банани та які краще не купувати

Експерти розповіли, що цей фрукт багатий на калій, магній, вітаміни B6 і C, інформує Ukr.Media. Вони корисні тим, що підтримують роботу серця і судин, покращують травлення завдяки клітковині, допомагають у боротьбі зі стресом, а також швидко відновлюють сили після фізичних навантажень. Однак із бананами слід…