Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Справжнє морозиво з молока без додавання вершків

Якщо ви любите справжній пломбір, то цей рецепт доведеться вам до смаку. Морозиво виходить дуже смачне, в міру солодке, без додавання вершків — зовсім як в дитинстві! Інгредієнти: молоко — 900 мл; 6 яєць; 250 гр. цукри. Приготування: Молоко підігріти. Жовтки відокремити від білків. У…

Літній захист круп: як уберегти запаси від шкідників і псування в спеку

Літній сезон приносить не тільки тепло і сонце, а й проблеми на кухні — особливо зі зберіганням круп. Підвищена температура і вологість стають ідеальними умовами для розмноження комах і псування продуктів. Щоб уникнути втрат і зберегти запаси в порядку, важливо знати перевірені правила зберігання різних…

Для чого змішують рослинну олію і вершкове масло під час смаження?

Про те, що вершкове масло може поліпшити смак та аромат майже будь-якої страви знають багато господинь. Проте при смаженні воно може зіграти з вами злий жарт — почне горіти завчасно та зіпсує той же смак і аромат. То що ж робити, якщо хочеться і смачно,…

Хрусткий і ароматний: як смачно замаринувати часник на зиму

Який часник маринувати — молодий чи старий? Для маринування підходить будь-який часник — все залежить від ваших смаків і терпіння на кухні. Інгредієнти (на 0,5-літрову банку): часник — 4-5 великих голівок, вода — 200 мл, оцет 9% — 100 мл, цукор — 1 ст. л.,…

Перегріти чи заморозити? Шість важливих помилок при роботі з дріжджовим тістом

Дріжджове тісто — найпопулярніше та універсальне. З нього можна робити пироги й пиріжки, всілякі булочки, круасани. Дріжджове тісто — це хліб і піца. Насправді дріжджове тісто — це цілий світ, який потребує особливого підходу. Багато кулінарів вважають, що дріжджове тісто — це дуже важко, складно,…

Навіщо я змащую тертку олією перед використанням

Виявляється, мало хто знає, навіщо змащують тертку олією. Я розповім, для чого це роблю я (причин до речі декілька). Можливо, ви теж так робите. Але якщо не знали — вам сподобається ця невелика порада. Чи було у вас таке, що м'який сир прилипав до тертки…

Найпростіша халва вдома, потрібно трохи насіння, меду та кілька хвилин вільного часу

Хвилинні ласощі до чаю. Не думав, що це так просто! Рецепт домашньої халви з насіння за пару хвилин. Якщо хочете приготувати швидкі та смачні ласощі до чаю, тоді вам сюди. Це не тільки просто готується, але й виходить дуже смачно. Готувати її можна не тільки…

Як вибрати смачний кавун? Які методи працюють, а які — ні?

Хоча зараз купити кавун можна в будь-яку пору року, їхній сезон традиційно відкривається на початку серпня і триває приблизно до жовтня. Саме в цей час можна купити стиглий, солодкий і корисний кавун, який дозрів природним шляхом без жодних стимуляторів росту. Практично в кожній родині є…

Робиться 3 дні, а з’їдається за 5 хвилин: як засолити сало гарячим способом

Перевірений спосіб засолювання сала — рецепт, який я вважаю чудовим. Відтоді як знайшла його і приготувала сало — дуже часто готую саме так. Окремо хочу сказати про вибір сала — оптимальна товщина не менше 5-6 см. Знайти таке можна у приватників або на ринку. Магазинні…

Оригінальний спосіб зберегти трави з городу в оливковій олії

Останній місяць літа! Багато хто проводить серпень на дачі, вирощує і сушить органічну зелень і пряні трави. Ми хочемо розповісти, як заморозити зелень на зиму прованським способом, який використовують на півдні Франції. Взагалі, ідея заморозити зелень на зиму далеко не нова. Деякі господині давно перестали…