Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чим відрізняється ванільний цукор від ваніліну і яка з цих смакових добавок шкідливіша

Приємного, обволікаючого і солодкуватого присмаку випічці та десертам надає ваніль. Без неї не обходяться вершковий крем, пломбір, дріжджові солодкі булки. Натуральна ваніль у стручках — дороге задоволення, тому домашні та професійні кондитери використовують похідні — ванілін і ванільний цукор. У чому різниця між двома ароматизаторами,…

Італійський секрет варіння пасти: навіщо насправді додають цукор у соус

Італійську кухню можна назвати релігією, в якій паста вважається священною стравою, інформує Ukr.Media. Але навіть тут є свої таємні ритуали. Один із них — дрібка цукру, яку додають у соус для пасти. Звучить дивно? На перший погляд. Але цей прийом використовують навіть у найавтентичніших ресторанах…

Простий рецепт дуже смачного пирога з просоченням

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом знаменитого цукрового пирога. Він виходить ніжний, пухкий, з яскравим вершково-ванільним смаком і вологим тістом. Я ледве дочекалася поки пиріг хоч трохи охолоне, і його можна буде спробувати, адже аромат на кухні стояв просто фантастичний, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Тісто: молоко…

Як врятувати тісто, що не підіймається: що робити, щоб не засмучуватися

Дріжджове тісто — це справжнє випробування навіть для досвідчених кулінарів. Здавалося б, дотримуєшся всіх правил: якісні інгредієнти, правильна температура, бездоганний заміс… І раптом — розчарування. Тісто залишається нерухомим, наче кинуло виклик вашій кулінарній майстерності. Та не варто засмучуватись! У світі випічки немає безвихідних ситуацій, а…

Айс американо в минулому? — rорейська молодь захопилася чаєм

Але молоді корейці раптово віддали перевагу чаю замість кави, інформує Ukr.Media. Новий тренд називається Teamakase — це церемонія, аналогічна японському Omakase, коли шеф-кухар подає суші на свій розсуд за певний період часу. У Кореї замість суші готують чай, до якого подають міні-сендвічі та десерти, але…

Швидкий спосіб сушіння цедри: мікрохвильовка впорається за 2 хвилини

Але що робити, якщо хочеться додати до напою яскравих ноток, а часу на довге сушіння немає, інформує Ukr.Media. Виявляється, мікрохвильовка може стати незамінним помічником. Раніше господині розкладали цедру на підвіконні, очікуючи кілька днів, поки вона висохне природним шляхом, або сушили її у духовци. Тепер процес…

Живі млинці зовсім без борошна — смачні та корисні

Заодно — поділюся секретом, як досягти таких от дірочок на млинцях без борошна (ми любимо саме такі), інформує Ukr.Media. В якості основи для млинців нам знадобиться пророщена (або, якщо не хочете заморочуватися замочена на 3 години) ЗЕЛЕНА гречка. Крупу миємо і замочуємо в мисці на…

Простий і швидкий спосіб, як очистити оселедець від кісток, шкіри та нутрощів

Вважається, що почистити оселедець — ціла історія. Це не так. Обробити оселедець можна за лічені хвилини, інформує Ukr.Media. Послідовність дій: Відразу відрізаємо голову (навскіс під зябра). Потім відрізаємо черевце. Вибираємо якщо є молочко або ікру, а все інше добре вичищаємо ножем (чорну плівку потрібно зачистити…

Десять непотрібних і дорогих предметів на кухні, які вам не потрібні

На кухні можна зустріти справжні дива інновацій, які, за запевненнями маркетологів, зроблять вас шеф-кухарем без зусиль. Але правда така: половина з цих диво-винаходів після купівлі відправляється припадати пилом у шафу. Давайте розберемося, які предмети точно не варто купувати, інформує Ukr.Media. Машинка для варіння яєць Цей…

Чим гранола відрізняється від мюслей?

Гранола і мюслі здаються схожими продуктами, оскільки обидва складаються з вівсяних пластівців, горіхів, сухофруктів та насіння. Однак вони мають кілька важливих відмінностей у приготуванні, текстурі, смаку та користі, інформує Ukr.Media. Спосіб приготування Гранола — запікається з додаванням меду, сиропу або масла, що робить її хрусткою.…