Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як правильно зберігати булочки, щоб вони довго залишалися свіжими

Для тих, хто часто пече випічку, особливо булочки, дуже важливим є питання, як її правильно зберігати, щоб вона довго залишалася свіжою і м'якою. Існує три способи, які вам в цьому допоможуть, інформує Ukr.Media. Щоб випічка довго залишалася свіжою слід дотримуватися 3 простих правил. Правило 1…

Головний секрет тіста справжньої італійської піци, від якого залежить смак страви

Багато домогосподарок, намагаючись повторити рецепт італійської піци, у підсумку отримують щось більше схоже на пиріг. Причина — у неправильній технології приготування тіста, стверджують експерти. За їх словами, секрет справжньої піци криється в простих інгредієнтах і правильній ферментації, інформує Ukr.Media. Фахівці зазначили, що тісто для класичної…

Забудьте про майонез та олію: заправка, з якою будь-який салат стане смачнішим і ароматнішим

Більшість навіть не здогадується, який інгредієнт перетворить звичайні страви на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media. Стандартні заправки на кшталт олії чи майонезу давно перестали дивувати гостей. Вони не розкривають смак овочів, а лише додають зайву калорійність. Професіонали кулінарного світу давно використовують універсальні суміші, які підкреслюють аромат…

Надійні способи вибрати стиглий та солодкий кавун без нітратів

Офіційно кавуновий сезон починається з серпня. Але на ринках вже щосили ними торгують. Як же вибрати стиглий смачний кавун без "хімії" і нітратів? Ні для кого не секрет: нечистоплотні продавці часто обманюють покупців — продають несолодкі, незрілі кавуни. Але, як виявилося, це дрібниці життя. У…

Кулінари назвали просту хитрість, яка збереже колір броколі при готуванні

Прихильники правильного харчування навряд чи зможуть встояти перед задоволенням приготувати свіжу броколі, інформує Ukr.Media. У капусти виходить більш виражений смак. Також свіжий овоч має більше шансів на те, що зможе зберегти колір та форму в рамках гарніру, рагу чи навіть супу. Однак при неправильному приготуванні…

Загальні відмінності жасминового рису від басматі

Більше 120 000 видів рису вирощуються по всьому світу, кожен з яких може похвалитися своєю власною нюансною текстурою, смаком і розміром. Два найпопулярніших — це рис басматі і жасминовий рис. Однак не робіть помилку, змішуючи їх при приготуванні. Жасмин і рис басматі абсолютно різні, хоча…

Тефлон — зручність чи небезпека: яку пательню краще обрати

Всім нам подобається комфорт на кухні — антипригарна пательня є незамінним інструментом: легше готувати, зручніше мити. Але чи є якась підступна загроза, прихована за неприлипанням омлету? Давайте розберемося більше в цій темі, інформує Ukr.Media. Тефлон: зручність чи небезпека? Антипригарні покриття, такі як тефлон (PTFE), дійсно…

Як злити воду після варіння макаронів: за допомогою зубочистки це дрібниця

Кожна господиня любить свою сім'ю і кожен день намагається побавити домашніх чимось смачним, інформує Ukr.Media. Але коли готуєш макарони, виникає невелика проблема, яка щоразу виводить багатьох з себе. В кінці варіння макаронів обов'язково потрібно зливати воду в раковину. Зазвичай беруть друшляк і відомим способом позбавляюся…

Як врятувати рис, який почав злипатися прямо під час варіння

Якщо в процесі варіння ви помітили, що рис почав відчутно злипатися, то гарнір навряд чи вийде назвати вдалим, інформує Ukr.Media. Однак можна виправити цю ситуацію прямо під час готування. Для цього достатньо знати кілька перевірених хитрощів. Черствий хліб Відомо, що несвіжий хліб буквально притягує до…

Ці перепічки вас точно здивують способом приготування та смаком

І шкода, бо рецепт простіше нікуди, а смак такий, що хочеться пекти їх знову і знову, інформує Ukr.Media. До речі, ці перепічки родом з Марокко — країни пряних спецій та спекотного сонця, де вони замінюють місцевим жителям хліб. А якщо зробити перепічки трохи більші за…