Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Прості способи, як посмажити рибу без неприємного запаху по всій квартирі

Смажену рибу любить багато хто, проте є істотний недолік при готуванні цієї страви: по всій квартирі поширюється характерний запах, інформує Ukr.Media. Навіть хороша витяжка не завжди справляється з цією проблемою, особливо в тому разі, якщо ви смажите велику кількість порцій. Однак є один цікавий спосіб,…

“Ніколи так не робіть”: Що здатне зіпсувати смак і аромат звичайного курячого бульйону

Здавалося б, у чому проблема зварити курячий бульйон. Достатньо залити курку або частини тушки водою і поставити на плиту. Але, на жаль, не в кожної господині курячий бульйон виходить ароматним, смачним і ситним, таким, як хотілося б, інформує Ukr.Media. Підготовчий процес Не поспішайте заливати курку…

Як зберігати у спеку вершкове масло поза холодильника

Прийнято вважати, що вершкове масло повинно знаходитися під впливом низьких температур. З цієї причини господині відразу ж відправляють придбаний і принесений додому продукт в холодильник, інформує Ukr.Media. А що робити, якщо раптово відключили електрику або холодильний пристрій зламалося? Викидати масляний брусок точно не потрібно. Продукт…

Готую з моркви смачний салат — 1 інгредієнт і особливо смачна заправка

Це дуже простий салатик, але улюблений — і особливий. Так, вся справа в особливо смачній заправці: гостренька, ароматна — спритно поєднується зі сметанною ніжністю та солодким, соковитим морквяним хрустом. Так, салат дійсно улюблений багато років у нас за столом обіднім і святковим, і гості завжди…

Чому ми неправильно замочуємо, запарюємо родзинки, курагу, чорнослив: 3 серйозні помилки

Що ми робимо не так із сухофруктами. Родзинки, чорнослив, курага, фініки, інжир та інші: які помилки роблять багато любителів вітамінних ласощів. І що зробити для цих інгредієнтів салату, випічки, гарячих страв — щоб вони були смачними, красивими і зберегли користь. Помилка №1. Перед замочуванням сухофрукти…

Шеф-кухарі назвали умови, коли сковорода може стати небезпечною для здоров’я

Без сковороди складно уявити сучасну кухню, де готують як буденні страви, так і шедеври кулінарного мистецтва, інформує Ukr.Media. Посуд для смаження їжі є у кожному будинку. Сталеві, тефлонові, керамічні вироби — всі вони створені для однієї мети. Але у будь-якої речі є термін служби, після…

Цікаві кулінарні трюки для господинь — облегшують та прискорюють кухонну працю

Маленькі кулінарні хитрощі нижче допоможуть господарочкам різного віку! Полегшіть собі працю і побут, займайтеся домашніми справами із задоволенням! У жирний контейнер з-під якого-небудь соусу або м'яса покладіть паперову серветку, капніть трохи миючого засобу для посуду і влийте трохи теплої води. Закрийте, потрясіть, вилийте. Контейнер чистий,…

Дитина не їсть свіжу зелень: як її обхитрити і дати вітамінний заряд

Не кожен любить жувати петрушку не тільки через запах, але частіше — від того, що її листя не дуже м'яке і приємне, інформує Ukr.Media. Однак ця зелень містить велику кількість вітамінів. Для того, щоб обхитрити дітей і дати їм вітамінний заряд, приготуйте сік з петрушки.…

Що означають наклейки на бананах та як не купити фрукт з пестицидами

Ймовірно, ви помічали, що на банани часто клеять наклейки. Але мало хто знає, навіщо вони та яку інформацію несуть. Однак наклейки можуть допомогти вам вибрати якісний, натуральний і корисний фрукт, інформує Ukr.Media. На наклейках зазвичай вказують країну та компанію-виробника. Крім того, там відзначено спосіб вирощування…

Смаження на оливковій олії — міф чи реальність

Кажуть, що оливкову олію не можна використовувати для смаження. При цьому не має значення, що саме не можна смажити — овочі, м'ясо або рибу, інформує Ukr.Media. Нерідко корисні поради недалеко йдуть від міфів або чуток. Спробуємо розібратися, що відбувається з цим корисним продуктом при нагріванні.…