Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Хурма, корольок і шарон — в чому різниця?

Форма хурми визначається сортом і буває сферичною, плоскою або трапецієподібною. Також варіюються і кольори: від темно-оранжевого-коричневого до жовто-оранжевого. Відрізняються ці фрукти і за вагою. Нестигла хурма і плоди деяких сортів мають неприємну терпкість і в'язкість, інформує Ukr.Media. Батьківщиною хурми є Китай. Але в цей час…

Корисні продукти, які потрібно включити в раціон в січні, щоб добре себе почувати

Січень — другий зимовий місяць, в який багато хто вже втомлюється від холодів, від морозів, в який у більшості людей з'являється бажання погрітися хоча б на весняному сонечку. Також в цей час можуть давати про себе знати розбитість, сонливість, слабкість, інформує Ukr.Media. Все це часто…

Прості та хрусткі курячі крильця у глазурі — неймовірна смакота

Рецепт смачної страви, яким можна нагодувати не тільки всю сім'ю, а й гостей, повинен бути в арсеналі у кожної господині. Якщо ви любите поєднання солоного з солодким, обов'язково приготуйте курячі крильця в глазурі, які нікого не залишать байдужим, інформує Ukr.Media. Для приготування знадобиться: курячі крильця…

Як правильно приготувати чай з лимоном, щоб отримати максимум користі від напою

Восени і взимку теплий чай з лимоном є невіддільною частиною приємної атмосфери затишку. Цей напій надає організму енергію, а також насичує його вітамінами і масою поживних речовин, інформує Ukr.Media. Однак далеко не всі готують його правильно. Не можна просто відрізати часточку і класти її в…

Невеличка хитрість, яка допоможе натерти на тертці м’який сир

Серед інгредієнтів, обов'язкових для приготування багатьох страв, можна зустріти сир, інформує Ukr.Media. Найчастіше від кухаря потрібно натерти його на тертці. Якщо з твердим сиром проблем, зазвичай, не виникає, то щодо м'якого виникає заковика. Подрібнити його за допомогою терки практично нереально — такий продукт, подібно маслу,…

Ось що потрібно робити, щоб пшоняна каша не гірчила

Гірка пшоняна каша — блюдо, від якого навряд чи можна отримати задоволення, інформує Ukr.Media. На жаль, така проблема є дуже поширеною: з нею хоча б раз стикався кожен кулінар. Причиною появи зайвого смаку стає наявність згірклих рослинних олій. Щоб запобігти неприємного результату, для приготування каші…

Як приготувати справжній брауні, а не подобу на шоколадний бісквіт — детальна інструкція

Брауні — десерт, який за останні роки став дуже популярним у нашій країні. Брауні часто продають у кав'ярнях та кондитерських, адже ці шоколадні тістечка ідеально поєднуються з кавою та чаєм. Сьогодні пропоную вам самостійно приготувати найсмачніші брауні за простим, але оригінальним рецептом, яким я користуюся…

Золота мойва: кукурудзяне борошно — ваш секрет ідеальної скоринки

Тільки уявіть дуже смачну мойву із золотою скоринкою. М-м-м, уже слинки течуть! А я з вами поділюся одним способом, який робить рибку ще смачнішою, інформує Ukr.Media. Для початку мойву потрібно гарненько помити під холодною проточною водою. Надзвичайно важливо після миття ретельно обсушити мойву! Викладіть її…

Як правильно замочувати горох перед приготуванням страв

Що може бути смачніше, ніж правильно зварений гороховий суп? Він прекрасно йде як навесні, так і восени. До того ж саме в горосі багато корисних мікроелементів, необхідних для тих, хто харчується збалансовано. Дієтологи радять додавати горох в різні страви, та й коштує горох зовсім небагато,…

Таких незвичайних пиріжків з картоплею ви ще не їли — простий спосіб приготувати

Пиріжки з картоплею — блюдо, яке люблять практично всі. Але простими пиріжками з картоплею вже нікого не здивувати. Пропонуємо приготувати неймовірно смачні і красиві пиріжки з картоплею, які не соромно поставити навіть на святковий стіл, інформує Ukr.Media. Для приготування тіста знадобиться: сметана або йогурт —…