Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому не можна залишати відкриту пляшку з соняшниковою олією в кухонній шафі?

Багато господинь зберігають соняшникову олію в кухонній шафці, розташованій над плитою. Так пляшка завжди знаходиться під рукою, що особливо зручно в процесі приготування їжі, інформує Ukr.Media. Однак тримати олію в цьому місці не можна. Річ у тому, що відкрита пляшка повинна зберігатися при температурі від…

Названо найкорисніший спосіб приготування яєць

Яйця — це універсальний продукт, який містить багато білка, вітамінів і корисних жирів. Однак спосіб приготування значно впливає на їх поживну цінність і користь для організму. Дієтологи та вчені з'ясували, який метод приготування яєць є найбільш корисним, інформує Ukr.Media. Який спосіб найкорисніший? Найкращим варіантом приготування…

Що не можна готувати в посуді з нержавіючої сталі — загрожує псуванням страв і проблемами зі здоров’ям

Сковорідки й каструлі з нержавіючої сталі — універсальний посуд, який трапляється як на домашніх кухнях, так і в оселях професійних кухарів. Елегантний зовнішній вигляд, міцна конструкція, зручність у процесі готування і нескладний догляд за подібними пристосуваннями допомагають вирішувати з їхньою допомогою широкий спектр кулінарних завдань.…

Не додавайте до м’яса ці спеції: зіпсують смак страви та можуть викликати серйозні проблеми зі здоров’ям

Іноді може здатися, що в приготуванні м'яса немає жодних складнощів, інформує Ukr.Media. Однак існують такі спеції, які не лише вбивають смак м'ясних напівфабрикатів, але й можуть завдати справжньої шкоди нашому організму. Розбираємося, від використання яких приправ краще утриматися. Які спеції не підходять для м'яса Перша…

Правила зберігання ковбаси, щоб насолоджуватися смаком без побоювань за здоров’я

Ковбаса — це один з найпопулярніших продуктів у нашому раціоні. Смачна, поживна та універсальна, вона може стати основою для безлічі страв або просто закускою до пляшечки улюбленого напою. Однак, щоб зберегти її смак і корисні властивості, потрібно правильно дбати про її зберігання, інформує Ukr.Media. Основні…

Смачна куряча грудка в глазурі — спробуйте раз і будете готувати постійно

Дуже оригінальний смак курячої грудки в медовій глазурі з соєвим соусом і часником — особливо смачно подавати з рисом, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 3 курячі грудки; Сіль і перець; 60 гр. борошна (1/4 склянки); 3,5 ст. л. вершкового масла або 2,5 ст. л. рослиннох олії (на…

Прочитавши цю статтю, ви будете профі у приготуванні заварного крему

Один з моїх улюблених кремів, який можна додати у велику кількість десертів, наприклад на здобні булочки або на шарлотку, в торт, та хоч у сирну запіканку чи сирники, куди вистачить вашої фантазії туди й додавайте, інформує Ukr.Media. Я особисто часто зустрічаю в рецептах солодощів заварний…

Розпушувач чи сода: що краще використовувати, щоб тісто піднялося?

Якщо ви любите випічку, то точно стикалися з питанням: що краще використовувати — соду чи розпушувач? Від правильного вибору залежить, чи буде тісто повітряним, м'яким і добре підніметься в духовці. Наші поради допоможуть розібратися, коли варто додавати соду, а коли краще використовувати розпушувач, інформує Ukr.Media.…

Як зберігати відкриту банку згущеного молока: ви навряд чи робите це правильно

Згущене молоко — улюблений продукт багатьох ласунів. Його додають у каву, використовують для випічки або просто їдять ложкою. Ще його можна їсти як доповнення до вже готових страв, наприклад, млинців, інформує Ukr.Media. Але після відкриття банки виникає важливе питання: як правильно зберігати згущене молоко, щоб…

Коли гості практично на порозі, можна приготувати торт без випічки за лічені хвилини

Буває таке, що гості вже практично на порозі, а в вдома навіть до чаю нічого немає. Пригадайте в такій ситуації ефектний та швидкий тортик без випічки. Інгредієнти прості, праці багато не потрібно, навіть примхливі гості залишаться задоволені, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 80 г світлого печива 80…