Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Сільський лайфхак, який допоможе молоку довше залишатися свіжим

Молоко часто використовується при приготуванні популярних страв із борошна, тому в холодильнику господині цей продукт можна зустріти часто, інформує Ukr.Media. Але не завжди виходить витратити весь обсяг молока за раз. Якщо ж його не використовувати протягом кількох днів, то продукт просто зіпсується. Однак є проста…

Які фрукти та ягоди не варто заморожувати і чому справа не в сорті

Заморожені ягоди — натуральне джерело вітамінів в осінньо-зимовий період. Якісна кухонна техніка дозволяє заморозити багато плодів, зберігши їх користь, текстуру і смакові якості, інформує Ukr.Media. Заморожування ягід і фруктів — оптимальний варіант вітамінних заготовок на зиму. Холод — натуральний і безпечний консервант, який, на відміну…

Як правильно заморозити кукурудзу на зиму, щоб максимально зберегти її користь

Заморожування солодкої кукурудзи — ідеальний спосіб насолоджуватися нею цілий рік. Свої запаси дозволять відмовитися від покупної консервованої кукурудзи і заощадити бюджет, інформує Ukr.Media. Першим кроком при заморожуванні кукурудзи є вибір кращих качанів. Перед заготівлею на тривалий час варто спочатку відварити і спробувати кукурудзу, щоб зрозуміти,…

Всього 5 хвилин, 3 інгредієнти, скляна банка і домашнє морозиво буде готово

Навіть якщо немає морожениці, в домашніх умовах можна приготувати смачне освіжаюче морозиво всього з трьох інгредієнтів. Найдивовижніше, що для приготування домашнього морозива потрібна проста скляна банка, інформує Ukr.Media. Для трьох порцій морозива потрібно: 240 мл вершків для збивання; 3 ч л цукрової пудри або трохи…

Який інгредієнт додати до борщу, щоб перетворити його в кулінарний шедевр

Складно знайти людину, яка була б байдужа до борщу. Все-таки цей ароматний суп любить багато хто. Ще краще, якщо його подавати зі сметаною, зеленню і шматочком чорного хліба, інформує Ukr.Media. Але початківці кулінари не завжди можуть приготувати смачний борщ. Багато хто намагається зосередити увагу саме…

Секретна добавка до майонезу, яка зробить ваш салат «Олів’є» божественним

Деякі кулінари настільки часто готують «Олів'є», що страва перестає сприйматися як святкова, інформує Ukr.Media. З кожним разом господиням стає все складніше здивувати домочадців і гостей смаком салату. Втім, є інгредієнт, що дозволяє серйозно «оновити» страву. Секретна добавка забезпечить появу у "Олів'є" незвичайної смакової нотки, яка…

Як потрібно посолити яєчню, щоб вона приготувалася набагато швидше

Важко знайти більш популярну ранкову страву, ніж смажене яйце, інформує Ukr.Media. З приготуванням яєчні впорається навіть дитина. На створення апетитної і ситної страви зазвичай йде небагато часу. Однак період між пробудженням і виходом на роботу нерідко вимагає від людини ще більш високої швидкості. Адже за…

Як готують засмажку: що обсмажують в першу чергу — цибулю чи моркву

Засмажка використовується в багатьох класичних рецептах, тому кожен, хто колись стояв біля плити, знає, з чого її готують. Однак далеко не всі вміють це робити правильно, не розуміючи, що слід обсмажувати в першу чергу — цибулю або моркву. Але ж від цього в чималій степені…

Навіщо відомі кухарі вливають молоко в тушковану капусту

Смачна і корисна тушкована капуста є досить популярною стравою, яка готується з використанням недорогих і простих продуктів, інформує Ukr.Media. Кожна господиня має власні хитрощі приготування страви, що надають класичному рецепту більш приємні смакові якості і консистенцію. Наприклад, багато хто в процесі приготування використовують незвичний багатьом…

Перевірено багаторічним досвідом: ось навіщо хитрі господині протирають яйця олією

Багато господинь запасаються продуктами харчування, вважаючи за краще ходити в магазин після цього тільки по хліб і молоко, інформує Ukr.Media. У нинішній ситуації ця звичка здається ще більш корисною. Правда, необхідно вирішити ще одну задачу — як зберегти припаси надовго. Щоб не ламати над цим…