Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Шеф-кухар назвав типові помилки, які зіпсують курку

Серед найпоширеніших помилок при приготуванні курки, через що страва виходить в результаті недостатньо соковитою або занадто сухою (як це часто буває з грудкою), фахівці виділяють неправильне розморожування та підготовку до термічної обробки. Так, не варто запікати курку, яка не до кінця розморозилася. Крім того, несмачна…

Як із простого овочевого салату зробити кулінарний шедевр

Овочевий салат є популярним доповненням до гарніру. Ця страва багата вітамінами, а приготувати її не складе труднощів. Однак багато хто вважає, що така страва є «нудною», так як поєднання інгредієнтів вже порядком набридло, інформує Ukr.Media. Однак овочеву суміш можна перетворити в апетитну страву. Пропонуємо дізнатися,…

Хитрощі з якими готувати стане набагато простіше

Кулінарія — легка справа… якщо знаєш пару сотень секретів, які наші бабусі і мами роками збирали і передавали з покоління в покоління, інформує Ukr.Media. "Я знаю, як зробити так, щоб руки не пахли часником після готування! Після того як закінчите працювати з ним, обов'язково потріть…

Чи можна приготувати майонез без яєць

Мені подобається експериментувати з різними смаками та інгредієнтами. У мене алергія на багато продуктів, тому доводиться викручуватися. Найбільша проблема — замінити яйця в стравах. У мене вже цілий запас різних прийомів. І ось недавно мені захотілося приготувати домашній майонез без яєць. Відшукала відмінний рецепт, яким…

Овочі та фрукти, які мають виражену сезонність і їх марно вживати взимку

Деякі ще пам'ятають часи, коли взимку в магазинах не можна було купити не те що свіжу полуницю або виноград, а навіть огірки або помідори. Зараз в будь-якому супермаркеті можна знайти літні овочі і фрукти навіть не в сезон. На жаль, це не означає, що людям…

Які продукти не варто їсти гарячими та чому важливо дотримуватися температурного режиму їжі

Навіть харчуючись правильно, багато хто упускає важливість температури страв. Так, наприклад, щоб залишатися здоровими, взимку важливо їсти теплі страви з м'ясом, бобовими, картоплею, а влітку — холодні салати з огірком, капустою, броколі та лимоном. Крім того, деяку їжу потрібно їсти гарячою, а іншу — тільки…

Як варити квасолю без замочування: хитрощі досвідчених господинь

Квасоля — продукт не найшвидшого приготування, але іноді просто необхідно зварити її швидко. Для цього існує кілька способів, інформує Ukr.Media. Спосіб перший Щоб швидко зварити квасолю без замочування, потрібно залити її холодною водою і поставити варитися в каструлі на середній вогонь. Коли вода закипить, її…

Як швидко розм’якшити заморожене вершкове масло. Моя кулінарна хитрість

Всього кілька хвилин і тверде вершкове масло стає м'яким, інформує Ukr.Media. У моїх рецептах зустрічається такий інгредієнт як розм'якшене вершкове масло. Воно часто використовується для випічки, приготування крему для торта тощо. Чому це важливо? Температура масла кардинально впливає на результат у випічці та кремах. Коли…

Ілюзія ситості: список продуктів, через які хочеться їсти ще більше

Хоча їжа призначена для того, щоб вгамувати голод, деякі продукти не насичують, а тільки розпалюють наш апетит. Вони впливають на смакові рецептори, рівень глюкози в крові та роботу шлунку, викликаючи бажання постійно щось жувати. Посилений апетит може негативно вплинути на настрій і фігуру, і щоб…

Що потрібно додати до олії, щоб надати смаженій рибі особливий смак та аромат

Не секрет, що риба є дуже смачним і корисним продуктом. Однак, її специфічний запах подобається далеко не всім. Щоб надати смаженій рибі пікантності і змінити звичний аромат, досвідчені господині рекомендують використовувати мускатний горіх, інформує Ukr.Media. Але, його потрібно правильно використовувати. Зазвичай рибу перед тим, як…