Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Для чого кип’ятити сковорідку перед смаженням

На професійних кухнях можна помітити цікаву практику, яка може здатися дивною непосвяченим. Досвідчені кухарі перед смаженням заливають сковорідку водою і доводять її до кипіння. Цей метод викликає здивування в багатьох, адже на перший погляд сковорідка виглядає абсолютно чистою після звичайного миття. Однак за цим простим…

Чим замінити ванілін під час випікання і зробити вашу страву не менш ароматною

Ванілін — популярна харчова добавка, яка надає випічці неповторного аромату. Його використовують у приготуванні печива, пряників, тортів, бісквітів, пирогів, булочок, шоколаду та цукерок. Не обходиться без нього і створення морозива, солодких кремів, суфле, варення. Чим можна замінити продукт, якщо його не виявилося під рукою, інформує…

Грецька запіканка Мусака — дуже смачно та оригінально

Найсмачніша запіканка з овочів і фаршу з цікавим соусом. Всі, хто пробував (без винятку) залишилися задоволені. Тому, коли мені обов'язково потрібно, щоб страва сподобалася гостям, я готую саме таку запіканку, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Фарш (у мене індичка) — 500 г Баклажан — 2 шт. Кабачок…

Як варити яйця, щоб вони легко чистилися: перевірений лайфхак господинь

Кожна господиня хоч раз у житті стикалася з цим: яйця зварилися, все виглядає чудово — аж поки не доходить до чищення. Особливо складно це зробити зі свіжими яйцями — шкаралупа буквально приростає до білка, і замість охайного вареного яйця на тарілці опиняється щось, схоже на…

“Правда про одну з найчистіших”: Розповідаємо про гімалайську сіль

Гімалайська сіль — один із найпопулярніших гастрономічних трендів останніх років. Її рожевий колір, екзотичне походження та маркетингові заяви про надзвичайні оздоровчі властивості привернули увагу споживачів по всьому світу. Але що ж насправді приховується за барвистою упаковкою та гучними обіцянками, інформує Ukr.Media. Походження та видобуток Всупереч…

Перетворює млинці в справжню отруту: дієтологи попереджають про популярну помилку

Вибір олії для смаження млинців — важливий аспект, який впливає не тільки на смакові якості страви. В статті розглянемо види олій, що дозволять приготувати млинці, мінімізуючи ризики для здоров'я, інформує Ukr.Media. Бачачи засмажену скоринку на млинцях варто замислитися, як вони були приготовані. Річ у тім,…

Які дрова підходять для смаження шашлику і на яких краще не готувати їжу

Важко уявити пікнік на природі без шашлику. Для цього прискіпливо обирають на ринку найкраще м'ясо, витримують його в "секретних" маринадах. Це правильно, але є ще один важливий інгредієнт, від якого залежить смак смаженого м'яса на шампурах. Це дрова, інформує Ukr.Media. Якщо для смаження шашлику використовувати…

Чому курка в китайських ресторанах така ніжна? Освойте техніку вельветингу!

Відповідь — вельветинг. Це особлива кулінарна техніка, яка використовується в китайській кухні для приготування м'яса та морепродуктів. Її суть — у попередньому маринуванні та легкому обсмаженні або бланшуванні продукту перед основним приготуванням. Саме це робить курку шовковистою, соковитою і неймовірно смачною. Що таке вельветинг? Метод…

Помилки, які допускають багато господинь при приготуванні вінегрету

Якщо влітку в українців особливо популярні салати з огірків і помідорів, то королем осені та зими сміливо можна назвати вінегрет — смачно, корисно і недорого. Але чому у одних господинь вінегрет смачний, а у інших якийсь не такий? Давайте проведемо роботу над помилками, інформує Ukr.Media.…

Додайте у фарш цей інгредієнт: і пельмені стануть неймовірно ароматними та смачними

Далеко не кожна господиня знає про цю кулінарну хитрість. До того ж ціна їй — копійки, інформує Ukr.Media. Сьогодні ми хочемо розповісти Вам як покращити смак та аромат домашніх пельменів. Найсмачніший фарш на пельмені Пельмені можна готувати як з курячого фаршу, так і з м'ясного.…