Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як приготувати смачний та соковитий фарш для пельменів

Але готуючи фарш для пельменів, господині роблять одну помилку, через що домашні пельмені, що повинні бути соковитими, мало чим відрізняються від магазинних, інформує Ukr.Media. Розповімо, що не так з фаршем для пельменів. Як приготувати пельменний фарш, щоб був соковитим Можна додати ріпчасту цибулю, але, щоб…

На кухні завжди буде свіжа зелень: про цю просту хитрість шеф-кухарі розповідають тільки друзям

Ви купили пучок петрушки для супу, а через три дні знайшли в холодильнику зелену рідину з чорними плямами, інформує Ukr.Media. Пліснява і зів'яле листя — не вирок: ваша морозилка і звичайна форма для льоду перетворять свіжу зелень на "вічну" приправу, яка переживе навіть забутий на…

Хрустка капуста в маринаді-п’ятихвилинці: мій улюблений рецепт

Така капуста не потребує жодних "доопрацювань": вона ідеальна як легке доповнення до шашлику, та й з вареною картоплею поєднується чудово! Приготуйте і переконайтеся в цьому самі, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Білокачанна капуста — 1 кг Морква — 1 шт. середнього розміру Для маринаду: Сіль — 1…

“Висока ціна не гарантує якість”: Як перевірити кисломолочний сир на якість

Гарне доповнення до ранкового сендвіча, смачного десерту або випічки — кисломолочний сир. Але майже ніхто не знає, як обирати його правильно, інформує Ukr.Media. Прострочений кефір та скисле молоко — ці неапетитні продукти у себе в холодильнику знаходив хоч раз у житті кожен. Народні умільці знайшли…

Коли оливкова олія не боїться сковороди: факти та поради

Одні впевнені, що її варто берегти для заправки овочів, інші потайки ллють на сковороду, побоюючись осуду. Але що кажуть факти, інформує Ukr.Media. Нерафінована оливкова олія дійсно задимить при 200 °C, тоді як соняшникова — при 225 °C. Однак у домашніх умовах такі температури — рідкість.…

Як приготувати солену скумбрію смачніше, ніж в магазині: від вибору риби до зберігання

Приготування домашньої посоленої скумбрії — це не просто кулінарний процес, а справжнє мистецтво, що вимагає уважності та знання багатьох нюансів, інформує Ukr.Media. На відміну від скумбрії, купленої в магазині, домашня риба має неповторний смак і аромат, які залежать від правильного виконання всіх етапів засолювання. У…

Чому шеф-кухарі не витрачають час на миття печериць

Ви помічали, що у ресторанах гриби ніколи не виглядають водянистими або в'ялими, інформує Ukr.Media. Виявляється, все справа в простому правилі, про яке знають професіонали, але кухарі часто ігнорують його вдома. Печериці мають пористу структуру, яка миттєво вбирає вологу. Вода не тільки позбавляє їх аромату, але…

Чому печериці чорніють під час смаження та як зберегти природний колір грибів

У нашому холодильнику завжди є свіжі печериці. Ситні та ароматні страви з грибами у головній та другорядній ролях подобаються і чоловікові, і дітям. Напевно, кожна господиня, яка готує гриби, ставить питання, чому печериці чорніють під час смаження, інформує Ukr.Media. Можна подумати, що справа у свіжості…

Цей кухонний трюк змусить ваші спеції пахнути в рази сильніше: нічого складного

Більшість домашніх кухарів просто висипають сухі трави з пакетика прямо в каструлю. І дарма, інформує Ukr.Media. Є спосіб перетворити навіть звичайну паприку або мелений коріандр у вибух аромату, який переверне смак звичних страв. Все, що потрібно, — суха пательня і дві хвилини. Обсмажування спецій на…

Куряче філе варю рівно 1 хвилину, охолоджую і отримую ніжне м’ясо для нарізки та бутербродів

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі вдалий рецепт на основі курячого філе, відомий у мережі, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Куряче філе — 2 шт. Спеції для курки — 2 ст. ложки без гірки Лавровий лист — 1 шт. Чорний запашний перець — 4 горошини Сіль —…