Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Навіщо розумні господині насипають сіль у хлібницю

У хлібниці у деяких господарок можна помітити баночку із сіллю. Мало хто знає, що це має досить позитивний ефект, інформує Ukr.Media. Так, сіль у місці зберігання хлібобулочних виробів надає сприятливий ефект. Пропонуємо дізнатися, як саме її застосовувати і чим вона корисна. Баночка із сіллю здатна…

Помилки при варінні вівсянки, які знижують цінність каші для здоров’я

Вівсянка, з якого боку не подивися, максимально корисна каша, яка підходить практично всім. Вона покращує травлення, дуже швидко насичує і ситість зберігається надовго. Все це завдяки вмісту в вівсі великої кількості певного типу клітковини, яка відома, як бета-глюкан, інформує Ukr.Media. Вона допомагає контролювати рівень холестерину…

Запаси на чорний ден — як зберегти сипучі продукти на довгий термін

Крупи, а також макарони, цукор, борошно та інші сипучі продукти можуть зберігатися роками, якщо забезпечити їм правильні умови. У цій статті ми розповімо, що і як потрібно робити, щоб продукти не псувалися якомога довше, інформує Ukr.Media. Пересипати в закриті контейнери з щільною кришкою При тривалому…

Чи дійсно овочі і фрукти треба чистити?

Але часто в цьому просто нема потреби. У шкірці є важливі поживні речовини. Більше того, викинута шкірка фруктів та овочів сприяє зміні клімату, інформує Ukr.Media. Фрукти та овочі є багатими джерелами вітамінів, мінералів, клітковини та багатьох фітохімікатів (рослинних хімікатів), таких як антиоксиданти (речовини, які захищають…

Чому не слід додавати в деруни яйця: прикра помилка багатьох господинь

Навряд чи можна уявити собі більш ситний обід, ніж деруни. Їх люблять всі і вони прекрасно насичують організм. І під час посту їх теж можна готувати. А посту дотримується багато людей. Тільки ось пісний варіант виходить сухуватий і жорсткий. Якщо ж додати курячих яєць, то…

Дуже солоний оселедець: найшвидші способи вимочування риби

Не завжди вдається купити оселедець бажаного засолу або ж можна перестаратися при засолюванні риби на домашній кухні, інформує Ukr.Media. Якщо солі стільки, що її надлишок не можна компенсувати в салаті навіть несолоними овочами, доведеться вимочувати тушку. Є три найшвидших способи. Як підготувати рибу до вимочування…

Попкорн із гречки: проста альтернатива зі смаком і користю

Досвід приготування домашніх закусок часто здається чимось буденним. Однак навіть звичні продукти можуть здивувати, якщо подивитися на них інакше. Яскравим прикладом цього є попкорн із гречки, інформує Ukr.Media. Якщо класична закуска з кукурудзи вже не дивує, пропонуємо звернути увагу на гречаний "попкорн". Цей продукт вражає…

Як відрізнити якісний мед від підробки — робочі домашні способи покажуть справжню картину

З'являються вони тому, що такий товар більш вигідний, крім того, за допомогою різних добавок продовжується життя меду і поліпшується його товарний вигляд. Щоб точно знати, чи їсте ви якісний мед, дізнайтеся про ознаки натуральності і домашніх способах перевірки, інформує Ukr.Media. Зазвичай, багато людей прагнуть купити…

Сири з цвіллю: як їх розрізняти і за що їх любити

Сир із пліснявою — це цілий окремий світ із власними законами, традиціями, ароматами й смаком. Досі багато хто думає, що «цвіль» — це обов'язково щось зіпсоване чи небезпечне, але насправді саме завдяки плісняві народжуються делікатеси, які століттями вважалися символом розкоші у Франції, Англії, Італії та…

Справжні бочкові хрусткі огірки: простий секрет ферментації, як у бабусі

Але найбільший секрет — той самий хрускіт, що роздавався, коли відкушуєш бабусин огірочок. Саме цей хрускіт я завжди прагну повторити на своїй власній кухні. Сьогодні я хочу поділитися з вами не просто рецептом, а всіма нюансами, які перетворюють звичайні огірки на справжній витвір ферментаційного мистецтва,…