Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Навіщо додавати в борщ горілку за 5-10 хвилин до кінця приготування

Існує більше сотні різних рецептів приготування борщу, кожен з яких має свої достоїнства, інформує Ukr.Media. Найпопулярнішим став суп яскраво-червоного кольору з характерною кислинкою і неймовірним ароматом. Багато господинь намагаються приготувати найсмачніший борщ, експериментуючи з інгредієнтами і черговістю додавання компонентів. Однак мало хто знає, що для…

Як вибрати якісне філе лосося: поради від експертів

Запастися лососем у холодильнику або морозильній камері — чудова ідея. Риба багата білком, що зміцнює м'язи, протизапальними омега-3 жирними кислотами і мінералами, що підтримують обмін речовин. Крім того, існує так багато способів приготування лосося, що він просто не встигає набриднути, інформує Ukr.Media. Але як вибрати…

Навіщо класти цибулю в морозилку — хитрість, яку використовували ще за радянських часів

За радянських часів господині клали цибулю у морозилку. Цим способом користуються і досі. Це пов'язано з проблемами, що виникають при очищенні цибулі, інформує Ukr.Media. Так, сльози, які з'являються під час чищення та різання цибулі є нестерпною проблемою для багатьох. Проте хитрість із морозилкою дозволяє уникнути…

Як приготувати ніжний омлет французького стилю, що тане в роті

Омлет — це більше, ніж просто швидка страва зі збитих яєць. Його м'якість і бархатна текстура можуть втішити після напруженого дня, створити атмосферу сімейного ранку чи стати ніжним супроводом до чашки чаю. Але хто з нас не розчаровувався, коли очікуваний повітряний смак змінюється на щільну,…

Неймовірно смачний болгарський суп з куркою, який так подобається туристам

Пілешка супу — смачний Болгарський суп з куркою, який подають у всіх ресторанах країни і який дуже подобається туристам. Приготуйте традиційний супчик по-болгарськи і оцініть його неймовірний смак! Весь його секрет полягає в смачній заправці, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Курячі чверті — 2 шт. (900 гр.);…

Відмінні ідеї того, як можна повторно використовувати огірковий розсіл

Хоч в розсолі багато оцту і солі, проте в ньому багато і користі. Якщо розсіл вживати помірно, то люди будуть отримувати потрібні для організму мікроелементи і сполуки, інформує Ukr.Media. Звичайно, не всім до смаку розсіл. Тому його і виливають в раковину, коли огірочки з'їдені. Все…

Сушка грибів: найгрубіша помилка, яка допускається багатьма господинями

Сушка — один з кращих способів збереження грибів. Однак, щоб гриби не зіпсувалися під час зберігання, необхідно знати, як їх сушити, інформує Ukr.Media. Дізнайтеся, що є найстрашнішою помилкою під час сушіння грибів. Свіжозібрані лісові гриби ідеально підходять для таких страв, як суп, тушкування або смаження.…

Секретна паніровка для котлет, яка зробить їх ніжними і соковитими

З курячого м'яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м'ясо вважається сухим і нездатним утримувати сік, інформує Ukr.Media. З яловичим або свинячим фаршем таких проблем не виникає, так як ці види м'яса жирні. Досвідчені господині розкрили секрет, як приготувати такі курячі котлетки, щоб сік…

Основні причини, чому гурмани додають щіпку солі до кави

Зараз дуже багато людей люблять вдень або з ранку пити каву, так як у цього напою дійсно дивовижний аромат і смак. Та й прокидатися з кавою набагато легше, інформує Ukr.Media. Кожен з нас пам'ятає, що в деяких кав'ярнях до напою додається гвоздика. Іноді в нього…

Візьміть найдешевшу рибу і запечіть в лаваші з соусом — вийде смачніше, ніж в ресторані

Приготуйте відразу два дека, так як сім'я з'їсть все відразу за один раз! Інгредієнти: будь-яка риба — наприклад, минтай; тонкий лаваш; помідор; 1 цибуля; 2 яйця; 350 гр. сметана; 1 ч. л. звичайної гірчиці + 1 ч. л. гірчиці в зернах; пучок петрушки (або іншої…