Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як зробити старе сало свіжим, якщо воно залежалося?

Не завжди сало має ніжну консистенцію — іноді шматочок виходить дубовим. Особливо якщо зберігається в морозилці надто довго. Але повернути йому м'якість можна за лічені хвилини. Ось що придумали досвідчені господині, інформує Ukr.Media. Довго його виварювати або робити з субпродукту якусь нову страву не доведеться.…

Готуємо бандуряники за цікавим рецептом — вийде смачнюща вечеря

Бандуряниками називають старовинну страву лемківської кухні. У перекладі з діалекту лемків "бандура" — картопля. Це страва з довгою історією та відмінним смаком, інформує Ukr.Media. Хочете переконатися, виділіть годину на приготування і купіть інгредієнти: картопля — 800 грамів; цибулини — 2 штуки; печериці — 220 грамів;…

Заготовте моркву на всю зиму — вона підходить для всіх страв

Завжди приємно використовувати свої заготовки і стосується це всіх можливих плодів, які можна виростити у себе в городі, в тому числі і моркви. Звичайно, досить непогано морква зберігається і у свіжому вигляді, наприклад, в погребі, але її вам, на жаль, ймовірно все ж не вистачить…

Найсмачніші сирні бездріжджові паски — на приготування знадобиться лише година

Який же Великдень без традиційної страви — паски? Однак самостійне її приготування багатьох лякає трудомісткістю і необхідним на приготування часом. Насправді можна приготувати смачний паску швидко. Наприклад, за цим рецептом у вас всього за годину вийде найсмачніша сирна бездріжджова паска! М'яка, ароматна і дуже пишна,…

Готуємо сирні кульки у фритюрі: ніжніше не придумати

Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт цього домашнього частування, яке зробить ваше чаювання особливо приємним, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Сир будь-якої жирності — 250 г Великі яйця — 2 шт. Борошно пшеничне — 250 г Розпушувач тіста — 1 ч. л. Сіль — дрібка Цукор — 100…

Як уникнути бризок олії: що треба зробити перед смаженням

Смаження котлет і стейків часто закінчується не розслабленою вечерею, а генеральним прибиранням на кухні. Все через олію, що розбризкується на всі поверхні, інформує Ukr.Media. Олія бризкає через рідину, яку виділяють продукти під час приготування. Крім того, сковорідка може не висохнути після миття. В результаті плита…

Це небезпечно для здоров’я: Продукти, які не можна підігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильовка стала незамінним помічником на кухні для більшості зайнятих господинь: вона всього за пару хвилин підігріває їжу без зайвого посуду. Але фахівці вважають, що далеко не усі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч: деякі з них псують техніку, а інші, якщо підігріти їх таким способом,…

Увімкніть цю кнопку, і їжа, що розігрівається у мікрохвильовці не пересушиться

Мікрохвильова піч давно стала невіддільною частиною сучасного побуту, але не завжди страви виходять ідеально прогрітими. Найчастіше їжа стає гарячою зовні та холодною всередині або надто сухою. Щоб уникнути цих проблем, варто пам'ятати кілька простих рекомендацій, інформує Ukr.Media. Перша рекомендація — зменште потужність. Часто вибираючи максимальну…

Куплені в магазині помідори стануть як із городу: ось 4 способи перетворити томати з супермаркету

Помідори, куплені в супермаркеті, зазвичай мають невиразний смак. Однак існує декілька лайфхаків, здатних зробити їх набагато кращими, інформує Ukr.Media. По-перше, помідори можна замаринувати. Для цього слід змішати оливкову олію, оцет, сіль, базилік, орегано і чебрець. Овочі слід нарізати шматочками й залишити в маринаді на декілька…

Простий трюк, який допоможе відрізнити натуральний кисломолочний сир від підробки з «пальмою»

На жаль, не всі виробники харчових продуктів однаково розуміють сенс слова "якість". В результаті на світ з'являються харчові підробки з високим вмістом рослинних жирів. А людство вже настільки залякане пальмовою олією, що вона мариться йому у всьому, інформує Ukr.Media. Прикро купувати продукт на кровно зароблені…