Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Знімати чи не знімати піну під час варіння бульйону: міфи та правда

Бульйон — це основа багатьох страв, і кожен, хто хоча б раз його готував, стикався з питанням: "Чи варто знімати піну з поверхні?". Хтось робить це механічно, бо так вчили мама і бабуся, а хтось задається питанням: "А може, це зайва клопітка робота?", інформує Ukr.Media.…

Геніальний бабусин спосіб чистити молоду картоплю без ножа

Бабуся розповіла, як у дитинстві її мама чистила молоду картоплю. Цей спосіб не потребує ножа, економить час та зусилля, дозволяючи швидко впоратися навіть із великою кількістю картоплі. Давайте дізнаємося, у чому полягає цей дивовижний секрет наших предків, інформує Ukr.Media. 1. Налити у відро воду, опустити…

Пікантний та смачний салат з куркою та чорносливом

Цей простий у приготуванні, але вражаючий на смак салат стане окрасою будь-якого святкового столу або приємним доповненням до родинної вечері, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: картопля — 4-5 шт великих куряче філе — 2 шт чорнослив горіхи сметана — 3 ст.л. майонез — 3 ст.л. часник —…

Найчастіші помилки в приготуванні риби, які допускають початківці кулінари

Приготування риби — процес, при якому багато хто допускає прикрі помилки, не дозволяючи собі по-справжньому полюбити цей продукт. Ось 7 найбільш поширених промахів, які не варто повторювати, інформує Ukr.Media. Риба входить в рекомендації більшості дієтологів, і ви напевно час від часу намагалися купувати і готувати…

Помилки які роблять недосвідчені кулінари: чому гасити соду оцтом — помилка, а просіювати борошно — необхідність

Поширені кулінарні поради часто виявляються міфами, особливо у випічці. Чи потрібно гасити соду оцтом та просіювати борошно, щоб досягти ідеального результату, інформує Ukr.Media. Гасити соду оцтом Ви знаєте, навіщо соду додають у випічку? Щоб випічка піднялася і стала повітряною. Але раніше вважалося, що сода може…

Як покращити курячий бульйон: 3 неявні тонкощі від шеф-кухарів

Як зварити міцний бульйон і смачне м'ясо — і без компромісів. Щоб міцний, насичений, ароматний бульйон — і щоб м'ясо було соковите, м'яке, смачне. Нехитрі хитрощі, які приймають за помилки, інформує Ukr.Media. Тонкість №1. Немає особливої різниці, в яку воду ми покладемо курку Зате важливо,…

У цьому десерті немає молока, яєць, масла, але він чудовий

Крем для десерту зробила всього з двох інгредієнтів, і ви не здогадаєтесь з яких. Цукор у цей десерт взагалі не кладу, солодощів достатньо в тих продуктах, які ми будемо використовувати для десерту. Повірте, виходить дуже смачно і гармонійно, інформує Ukr.Media. І цей десерт дійсно можна…

Мало хто знає, що ці кухонні секрети ресторанів зроблять ваші страви в рази смачнішими

Можливо, справа не в навичках, а в маленьких хитрощах, про які не розповідають у кулінарних блогах, інформує Ukr.Media. Ресторани десятиліттями використовують прийоми, що перетворюють прості інгредієнти на шедеври, і сьогодні ми розкриємо трохи з них. Перший секрет — маринування без маринаду. Так, це звучить дивно,…

Названо причину, чому не можна купувати консервовані товари у вм’ятих упаковках

На прилавках магазинів можуть зустрітися консерви в деформованих металевих банках. Неважливо, що в них продається — згущене молоко, консервоване м'ясо, овочі або фрукти. Від купівлі консервів у пом'ятих банках найкраще відмовитися, інформує Ukr.Media. Під час деформації металевої банки порушується внутрішнє захисне покриття упаковки. Через це…

Як заощадити час, силу та нерви під час приготування: 8 цікавих кухонних лайфхаків

Щодня ми проводимо на кухні десятки хвилин, а іноді й годин, але навіть тут можна знайти способи заощадити час, сили та нерви, інформує Ukr.Media. Можливо, ви вже пробували стандартні поради на кшталт "готуйте заздалегідь" або "використовуйте мультиварку", але сьогодні мова піде про менш очевидні прийоми.…