Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Солоні огірки виходять м’якими: чому так відбувається — найпоширеніші причини

Навряд чи знайдеться господиня, яка не засмутилася б, виявивши, що огірочки в банці стали м'якими. Але чому так виходить, інформує Ukr.Media. Квашені огірки — це смачна та корисна закуска, яка добре зберігається протягом усієї зими. Однак іноді буває так, що вони стають м'якими, в'ялими та…

Збиваю кабачок із кефіром все літо! Вкусняшка, від якої у захваті вся родина

Дуже смачно, незвично, швидко. Просто натріть кабачок, влийте кефір, яйця та просійте трохи борошна! Готується блискавично та ще швидше поїдається. Шикарний, бюджетний рецепт апетитних кабачкових коржів із сиром, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: кабачок — 1 шт. (350 г); сир твердий — 150 г; зелень за смаком…

Який вид приготування картоплі найкорисніший?

Картопля є невіддільною частиною раціону багатьох людей у всьому світі, інформує Ukr.Media. Цей коренеплід багатий на поживні речовини й може бути приготовлений безліччю способів. Проте чи всі методи приготування однаково корисні здоров'ю. Який вид картоплі зберігає максимум корисних властивостей? Сира картопля Сира картопля містить максимальну…

Як зварити моркву для салату за 5 хвилин: кулінарний трюк — не всі знають

Морква завжди додає свіжості та смаку в салати, проте її попереднє варіння може зайняти досить багато часу, інформує Ukr.Media. Але що робити, якщо хочеться приготувати салат просто зараз, а час на варіння моркви підтискає? Існує простий і ефективний кулінарний трюк, який допоможе зварити моркву за…

Навіщо під час варіння картоплі в каструлю додають лимонний сік

Приготування вареної картоплі може стати справжнім випробуванням для досвідчених господинь, особливо коли вони зіштовхуються з неприємним пожовтінням цього смачного овочу, інформує Ukr.Media. Проте, існує секретний інгредієнт, який допоможе зберегти картоплю в приємному білому відтінку. І цим інгредієнтом є лимонний сік. Усього лише чайна ложка цього…

Смак дитинства: горіховий пиріг за старовинним рецептом

Чудовий смак, приголомшливий аромат, найніжніша текстура, оригінальна глазур — все це поєднується в горіховому пирозі, виготовленому з найпростіших інгредієнтів, інформує Ukr.Media. Інгредієнти для форми розміром 29 см на 39 см: Тісто: 6 яєчних білків; дрібка солі; 250 г вершкового масла; 200 г цукрової пудри; 1…

Зелений чай більше не купую — готую ароматний чай із листя вишні

Найчастіше господині готують чай із листя малини. На жаль, мало хто знає, що не менш смачний та ароматний чай можна приготувати з листя вишні. Напій із прекрасним ароматом та фруктовим смаком зігріє у зимову холоднечу та нагадає про теплі літні дні, інформує Ukr.Media. Процес приготування…

Медики пояснили, чи безпечно смажити на вершковому маслі

Обсмажування надає продуктам найяскравіший смак, особливо якщо готувати на вершковому маслі. Але часто зустрічаються попередження, що це небезпечно, бо масло горить і виділяє канцерогени, інформує Ukr.Media. У вершкового масла одна з найнижчих температур димлення. Тому смажити на вершковому маслі можна, але тільки ті продукти, які…

Як правильно варити гречку, щоб отримати розсипчасту кашу: корисні поради

Гречка є однією з найбільш корисних каш і містить у собі багато вітамінів, мінералів та корисних речовин. Тут є цінне залізо, яке дуже важливе для перенесення кисню по усіх тканинах та органах людини, і не лише воно. І для того, щоб ця каша виходила не…

Незвичний салат “Бардо” з червоною квасолею

У ньому є все для повноцінного перекусу. Він відмінно доповнить будь-яке основне блюдо або стане прекрасним перекусом між основними прийманнями їжі. Салат виходить ситним, яскравим і надзвичайно апетитним. Ви залишитеся від нього в захваті! Необхідні продукти: 1 банка консервованої квасолі 2 помідори 100 грамів сиру…