Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

“Висока ціна не гарантує якість”: Як перевірити кисломолочний сир на якість

Гарне доповнення до ранкового сендвіча, смачного десерту або випічки — кисломолочний сир. Але майже ніхто не знає, як обирати його правильно, інформує Ukr.Media. Прострочений кефір та скисле молоко — ці неапетитні продукти у себе в холодильнику знаходив хоч раз у житті кожен. Народні умільці знайшли…

Коли оливкова олія не боїться сковороди: факти та поради

Одні впевнені, що її варто берегти для заправки овочів, інші потайки ллють на сковороду, побоюючись осуду. Але що кажуть факти, інформує Ukr.Media. Нерафінована оливкова олія дійсно задимить при 200 °C, тоді як соняшникова — при 225 °C. Однак у домашніх умовах такі температури — рідкість.…

Як приготувати солену скумбрію смачніше, ніж в магазині: від вибору риби до зберігання

Приготування домашньої посоленої скумбрії — це не просто кулінарний процес, а справжнє мистецтво, що вимагає уважності та знання багатьох нюансів, інформує Ukr.Media. На відміну від скумбрії, купленої в магазині, домашня риба має неповторний смак і аромат, які залежать від правильного виконання всіх етапів засолювання. У…

Чому шеф-кухарі не витрачають час на миття печериць

Ви помічали, що у ресторанах гриби ніколи не виглядають водянистими або в'ялими, інформує Ukr.Media. Виявляється, все справа в простому правилі, про яке знають професіонали, але кухарі часто ігнорують його вдома. Печериці мають пористу структуру, яка миттєво вбирає вологу. Вода не тільки позбавляє їх аромату, але…

Чому печериці чорніють під час смаження та як зберегти природний колір грибів

У нашому холодильнику завжди є свіжі печериці. Ситні та ароматні страви з грибами у головній та другорядній ролях подобаються і чоловікові, і дітям. Напевно, кожна господиня, яка готує гриби, ставить питання, чому печериці чорніють під час смаження, інформує Ukr.Media. Можна подумати, що справа у свіжості…

Цей кухонний трюк змусить ваші спеції пахнути в рази сильніше: нічого складного

Більшість домашніх кухарів просто висипають сухі трави з пакетика прямо в каструлю. І дарма, інформує Ukr.Media. Є спосіб перетворити навіть звичайну паприку або мелений коріандр у вибух аромату, який переверне смак звичних страв. Все, що потрібно, — суха пательня і дві хвилини. Обсмажування спецій на…

Куряче філе варю рівно 1 хвилину, охолоджую і отримую ніжне м’ясо для нарізки та бутербродів

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі вдалий рецепт на основі курячого філе, відомий у мережі, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Куряче філе — 2 шт. Спеції для курки — 2 ст. ложки без гірки Лавровий лист — 1 шт. Чорний запашний перець — 4 горошини Сіль —…

Як краще смажити котлети: з відкритою кришкою чи закритою

Щоб приготувати смачні й апетитні котлети, мало просто змішати фарш і зліпити заготовляння. Важливо правильно їх посмажити. Якщо не дотримуватися технології, то страва вийде твердою, як камінь. Або, навпаки, розвалиться на частини, інформує Ukr.Media. Річ у тім, одні кулінари щиро впевнені в тому, що котлети…

Що робити, щоб кекси не прилипали до формочок — дієві поради

Коли готуєте кекси, щось неприємне може статися, якщо вони застрягнуть у формочках і прилипатимуть до них. Але немає потреби хвилюватися, бо є кілька способів, як запобігти цій проблемі та забезпечити гладке викладання кексів, інформує Ukr.Media. Змащуйте формочки Спочатку можна спробувати змастити внутрішню поверхню кожної формочки…

Як правильно пити каву: з цукром чи без нього

Багато хто з нас починає свій ранок з чашечки ароматної і підбадьорливої кави. Хтось п'є натуральний напій, приготований з обсмажених і мелених зерен, а хтось задовольняється розчинною кавою. Але майже всі ми додаємо в неї цукровий пісок. А чи потрібно це робити? А якщо потрібно,…