Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що приховує фруктоза? Звідки береться цукор у ваших перекусах

Ви замінюєте цукерки яблуками, п'єте свіжі соки і думаєте, що це безпечно для фігури? Не все так просто. Фруктоза, цукор, що міститься у фруктах, меді і особливо в сиропах (агави, кукурудзяному), веде себе в організмі інакше, ніж звичайний цукор (глюкоза), повідомляє кореспондент Біловини. Печінка –…

Дешевша за курку і кориснішу за яловичину: цей забутий продукт поверне сили пенсіонеру

У гонитві за корисним білком багато хто зупиняється на курячій грудці або намагається купити шматочок яловичини. Але є продукт, який часто припадає пилом на прилавку, а дарма, повідомляє кореспондент Білновини. Мова про курячі шлунки та серця. Ці недорогі субпродукти справжня знахідка для пенсіонерів, і ось…

Скромний морський продукт переверне ваш підхід до здоров'я: 10 причин заглянути до відділу з ламінарією

Ви, напевно, бачили її в магазині – темно-зелені, слизькі на вигляд листи або дрібно нарізані нитки у прозорих упаковках. Часто її обходять стороною, згадуючи хіба що шкільні їдальні чи специфічний запах, повідомляє кореспондент Біловини. Але що якщо ми сильно недооцінюємо цього скромного мешканця морських глибин?…

Забудьте про дорогі добавки: простий продукт на кухні зберігає секрет міцних кісток та ясного розуму

Здається, що турбота про здоров'я у зрілому віці потребує величезних витрат, баночок з таблетками та екзотичних суперфудів. Але найпотужніші ліки та підтримка заховані на звичайних прилавках магазинів за смішними цінами, повідомляє кореспондент Білновини. Мова не про щось рідкісне або складне, а про найзвичайніше куряче яйце.…

Пальмова олія: справжня ціна дешевого інгредієнта у вашій їжі

Воно ховається всюди: у шоколадних пастах, печиві, чіпсах, готових соусах, морозиві, навіть у дитячому харчуванні. Пальмова олія – найдешевший і найпопулярніший рослинний жир у харчовій промисловості, повідомляє кореспондент Біловини. Виробники люблять його за універсальність, довгий термін зберігання продуктів та низьку ціну. Фото: © Білновини Але…

Забудьте про дорогу оливкову олію: розкрито секрет молодих судин та ясної голови

Коли йдеться про корисні жири, всі відразу згадують оливкову олію. Але його ціна не завжди тішить. Хороша новина: на звичайній полиці магазину є не менш цінний, а головне – доступний продукт, який багато хто незаслужено обходить стороною, повідомляє кореспондент Белновости. Мова про нерафіновану соняшникову олію…

Непомітний продукт на вашій кухні: скарб для гаманця та джерело вітамінів

Здається, що здорове харчування потребує великих витрат, особливо коли бюджет обмежений. Але найсильніші помічники нашого організму стоять зовсім небагато і давно знайомі, повідомляє кореспондент Білновини. Візьмемо, наприклад, звичайну гречану крупу. Це непримітне коричневе зернятко – справжній чемпіон з поживності та доступності. Фото: © Білновини Гречка…

Дієта та метаболізм: що гальмує ваш результат прямо зараз

Багато хто суворо дотримується дієти, але стрілка терезів завзято завмирає на місці. Ця невидима перешкода часто криється в уповільненому метаболізмі, який непомітно саботирує всі зусилля, пише кореспондент Белновости. Наукові дані підтверджують, що тривале обмеження калорій може зменшити швидкість обміну речовин. Дослідження, опубліковане в журналі Obesity…

Чому не можна пити воду відразу після їди: наукові дані

Коли по обіді хочеться запитати їжу водою, здається, що це допомагає травленню. Але гастроентерологи все частіше говорять про те, що звичка може заважати природним процесам. Вода розбавляє шлунковий сік, знижуючи його концентрацію. Це уповільнює розщеплення білків та вуглеводів, особливо при щільній їжі. При зниженні кислотності…

Чому не можна запивати їжу водою: запам'ятайте раз і назавжди

Склянка води під час обіду здається невинною звичкою, поки не з'являються тяжкість та дискомфорт. Дієтологи пояснюють, чому рідина під час їжі – не найкраща ідея. Вода розбавляє шлунковий сік, знижуючи концентрацію травних ферментів. Це уповільнює процес травлення та погіршує засвоєння поживних речовин. Холодні напої особливо…