Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Домашнє медове печиво готується швидко, без форм, а виглядає дуже красиво

Ароматне, розсипчасте медове печиво з начинкою стане чудовим доповненням до сімейного чаювання. Візьміть найпростіші інгредієнти, щоб зробити це чудове печиво, яке точно не купиш у магазині. Великою перевагою печива є те, що воно готується без використання форм, але при цьому виходить дуже красивим, інформує Ukr.Media.…

Таблиця температур готовності м’яса та птиці

Багато людей задаються питанням, яка повинна бути температура на щупі (всередині м'яса) при тій чи іншій готовності, інформує Ukr.Media. Ми написали для вас підказку, тож зберігайте публікацію собі "на пам'ять". Користуватися температурним щупом на кухні не помилка, це знають професійні кухарі. Повірте, будь-який хороший кухар…

Щоб кріп, петрушка не зав’яли: зберігаю “неправильно” — і зелень свіжа

Це я давно зрозуміла — досвід, син помилок важких, підказав: стала її зберігати "неправильно", всупереч правильним порадам — і кріп з петрушкою, базилік стали зберігатися довго, інформує Ukr.Media. Що ми робимо не так і як бути, що вжити і в цілому: що зробити для зелені…

Рецепт окрошки з сьомгою — літня смакота з родзинкою

Окрошка з червоною рибою — прохолодна розкіш літа на тарілці Літо в самому розпалі, і коли сонце щедро сипле свої промені з неба, хочеться не гарячого борщу чи наваристої юшки, а чогось легкого, холодного й одночасно вишуканого. Сьогодні ділюся рецептом моєї улюбленої окрошки — не…

Навчили смажити деруни з кабачками: таких ніжних і повітряних я ще не смажила: вік живи, вік деруни вчись готувати

Ділюся із задоволенням рецептом — два методи (відрізняються подрібненням картоплі), інформує Ukr.Media. Готується дуже просто — і теж із задоволенням. І з задоволенням з тарілок (і навіть зі сковорідок) деруни розлітаються. Інгредієнти: Картопля 4-5 шт. побільше; Кабачок 1 шт. (невеликий); Цибуля 1-2 шт.; Яйце 1…

Як відрізнити справжній хліб від “підробки” з консервантами

Термін придатності натурального хліба не повинен перевищувати трьох діб, заявили експерти. За їх словами, тривалий термін зберігання вказує на наявність у продукті консервантів і добавок, інформує Ukr.Media. Як зрозуміти, наскільки хліб натуральний? Вивчіть спочатку склад. Якщо багато E-добавок, спиртів і консервантів — це промисловий продукт…

В яких випадках червоне і біле м’ясо стає шкідливим для здоров’я

Розподіл м'яса на червоне і біле дуже умовний, адже в будь-якому випадку воно стає шкідливим, якщо його посмажити у великій кількості олії і додати іншу некорисну їжу — розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Шкода від м'яса може бути в одному випадку, коли ми обвалюємо його в…

Який білок краще збивається: холодний чи теплий

Професійні кондитери знають: якщо білки занадто холодні, мрії про повітряне безе доведеться відкласти, інформує Ukr.Media. Холод уповільнює молекулярну активність, роблячи білки в'язкими та непіддатливими. Кисень гірше проникає в щільну масу, через що піна виходить рідкою і швидко осідає. Ідеальна текстура потребує тепла. Врятувати ситуацію допоможе…

Коли часу обмаль, радую родину та гостей швидким тортиком

Коли немає часу, а десерт потрібен, приготуйте швидкий шоколадний тортик з м'якою карамеллю, вершковим кремом та арахісом! Поєднання інгредієнтів настільки вдале, що десерт зовсім не потребує просочення. Готується просто і неймовірно швидко: повноцінний торт буде на столі меншим, ніж за годину! Щоб заощадити час, першим…

Як зберігати полуницю, щоб залишалася свіжою 2 тижні: ось куди її покласти

Полуниця — одна з найулюбленіших і найсмачніших літніх ягід. Її їдять свіжою, додають у каші та йогурти, роблять з неї десерти. Однак у полуниці (як і в малини) є один серйозний недолік — вона швидко псується. Але, як виявилося, існує простий і ефективний спосіб продовжити…