Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Цибуля чи часник: що потрібно обсмажувати першим, розповіли експерти

Цибуля і часник — популярний овочевий дует у багатьох стравах. Однак перед кулінарами часто постає дилема: що відправляти в сковороду першим, інформує Ukr.Media. За порадами експертів, існує одне універсальне правило. Воно стверджує, що першою завжди обсмажується цибуля. Чому? Все справа в часі. Цибуля готується довше,…

10 хвилин — і смачний, корисний сніданок або десерт готовий

Ні для кого не новина, що один з найкорисніших сніданків — це вівсяна каша, проте багатьом вона з часом, на жаль, набридає. Але є відмінна, смачна і не менш корисна альтернатива вівсяної каші — ось така злакова запіканка або пиріг, інформує Ukr.Media. Крім того це…

Смажу сирно-бісквітний омлет на десерт — і тістечок не треба

Повітряний бісквіт або суфле — вершкове, маслянисто-сирне, ніжно-ванільне, апетитне — всім омлетам омлет. І це просто яйця і просто сир, інформує Ukr.Media. А головне, не всі відразу зрозуміють, що це — а дізнавшись попросять рецепт. Інгредієнти: Яйця 2 шт; Сир 190-150 г; Борошно ½ склянки;…

Як нейтралізувати запах часнику з рук за 30 секунд

Почистили пару зубчиків часничку — і от уже вечеря пахне, як в італійському ресторані. Але є нюанс: ваші руки теж пахнуть. І не базиліком. І мило тут, зазвичай, безсиле. Запах часнику впертий — в'їдається у шкіру, під нігті, і здається, що переслідує вас весь день.…

Не проґавте момент: коли потрібно додавати зелень у страву насправді

Зелень із будь-якої страви робить кулінарний шедевр, надаючи їй особливого, неповторного смаку та аромату. Але, як з'ясувалося, тільки якщо кинути її в потрібний момент, інформує Ukr.Media. Шеф-кухарі назвали оптимальний час для додавання цього недовговічного інгредієнта. Як правило, робиться це наприкінці. Але є й винятки. Зелень…

8 речей, які ви ніколи не повинні зберігати біля кухонної плити, але, ймовірно, зберігаєте

Кухонна стільниця — цінне і необхідне місце для роботи, але часто через брак місця вона завалена речами. Електроприлади, спеції та, наприклад, паперові рушники, складені поруч із плитою, можуть становити небезпеку для вашого здоров'я, інформує Ukr.Media. При плануванні та прибиранні кухні особливо важливо враховувати термін зберігання…

Найлінивіша вечеря і найпростіші продукти — чудовий рецепт

Чим їжа простіша і приготована без заморочок, тим смачніше. Обожнюю такі страви і сім'я дуже любить. Моя найлінивіша і шалено смачна вечеря з продуктів, які є під рукою. Без добавки, як зазвичай, не обійтися, інформує Ukr.Media. Інгредієнти (форма 24-25 см): М'ясний фарш — 250 гр…

Як зрозуміти, що мариноване м’ясо зіпсувалося: поради нутриціолога, які вбережуть вас від отруєння

Мариноване м'ясо — чудовий варіант для швидкої вечері або смачного пікніка. Але саме через спеції, соуси та запахи ми часто не помічаємо, що воно вже починає псуватися. На жаль, навіть одна помилка у зберіганні — і замість соковитого шашлику отримаєте проблеми зі шлунком, або й…

Випічка стає “дубовою” — в чому справа і як цього уникнути?

Сьогодні я хочу поділитися з вами своїми думками щодо проблеми, з якою, мабуть, стикався кожен, хто хоч раз пік булочки чи пироги. Знаєте це відчуття розчарування, коли дістаєш з духовки випічку, а вона тверда, як підошва? І ніби все робиш за рецептом, а здоба все…

Не потрібно ні яєць, ні молока і дріжджі також не потрібні — дивовижний яблучний пиріг, в якому тіста менше, ніж начинки

А ще він дуже смачний, хоч і абсолютно пісний. Дивовижний яблучний пиріг, який готується без дріжджів, без молока і без яєць. Начинки в ньому більше, ніж тіста. І в цьому теж є певний плюс. До того ж цей пиріг з яблуками робиться без замішування тіста…