Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Холодець приготується ідеально прозорим і смачним: запам’ятайте цей секрет шеф-кухарів

Холодець — страва, яка потребує особливої уваги та терпіння. Сьогодні ми поділимося перевіреними методами, які допоможуть вам досягти ідеальної прозорості та нежирності цієї смачної української страви, інформує Ukr.Media. Насамперед необхідно ретельно промивати всі інгредієнти перед варінням. Це перший крок до чистого бульйону. Важливо також приділити…

І до млинців, і до оладок, і просто на хліб – осінній рецепт гарбузового джему

Гарбуз — універсальний овоч, адже з нього можна готувати як основні гарячі страви, так і різну випічку і навіть десерти. Наприклад, з гарбуза виходить неймовірно смачний джем, який стане ідеальним доповненням до млинців та оладок, до крекерів і навіть до хліба, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: гарбуз…

Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет?

При приготуванні класичних супів список інгредієнтів добре знайомий, інформує Ukr.Media. Рідкісні інгредієнти у складі страв не зустрічаються. Однак часом можна почути про застосування зовсім незвичайних продуктів. Навіщо вводити дивні компоненти? Роль оцту У першу чергу компонент додають у борщ для збереження кольору та надання кислинки.…

Навіщо деякі гурмани додають у каву яєчну шкаралупу: хитрість, про яку багато хто не знає

Кава — це не просто напій, а ціла культура, що об'єднує мільйони людей по всьому світу. Любителі кави постійно шукають нові способи поліпшити смак свого улюбленого напою, експериментуючи з різними добавками та методами приготування, інформує Ukr.Media. Один із таких незвичайних методів, який останнім часом набирає…

Чим замінити капусту при приготуванні голубців: ви здивуєтеся

Кожна господиня знає рецепт класичних голубців назубок. Змішуємо фарш із цибулею і рисом, солимо і перчимо за смаком, загортаємо начинку в капустяне листя. Хоч рецепт один і той самий, але голубці у всіх виходять різні. Ми хочемо оригінально доповнити традиційний рецепт або змінити якісь інгредієнти,…

Котлети без грама м’яса, які неможливо відрізнити від м’ясних ні за зовнішнім виглядом, ні на смак

Навіть уявити складно, що пісні котлети можуть бути "м'ясними". І за зовнішнім виглядом, і за ароматом, і навіть на смак, інформує Ukr.Media. Інгредієнти Гречка відварена — 400 г; Цибуля — 300 г; Спеції; Сіль; Крохмаль або борошно — 1 ст.л. (можна не додавати); Яйце —…

Піна під час варіння м’яса: знімати чи ні — остаточну відповідь дали кухарі

Під час приготування бульйонів часто утворюється піна. Це білок, що згорнувся, який є в м'ясі, особливо в птиці, інформує Ukr.Media. Якщо вода поступово нагрівається, виділяється більше піни. А м'ясо з кров'ю надає піні темного кольору. Кількість піни також залежить від якості та чистоти продукту, який…

Кулінарна хитрість: деруни більше не пригорятимуть, а ковзатимуть по сковороді як по льоду

Деруни, або картопляні оладки, є улюбленою стравою багатьох сімей, поєднуючи в собі простоту приготування та неповторний смак. Однак, попри гадану легкість рецепта, багато господинь стикаються з проблемою пригорання дерунів до сковорідки, що може зіпсувати не тільки зовнішній вигляд, а й смакові якості страви, інформує Ukr.Media.…

Що робити, якщо борщ вийшов кислим: це можна легко виправити за 5 хвилин

Кислуватий смак борщу — це не рідкість. Однак, його можна легко виправити, використовуючи доступні продукти, які, швидше за все, знайдуться у вашому будинку. Існує кілька простих способів, які допоможуть зробити смак борщу більш гармонійним та приємним, інформує Ukr.Media. Існує кілька методів, які допоможуть знизити кислотність…

Вся сім’я просить ці коржики на сніданок, готую їх швидко та просто

Швидкі коржі до сніданку на кефірі та майонезі. Коржики виходять смачними та ніжними. Приготуйте смачні та ситні коржики на кефірі та майонезі. Такі коржики стануть чудовою заміною хліба або виступлять як самостійна страва для сніданку або перекушування. Приготувати коржики не складе труднощів: знадобляться найпростіші продукти…