Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому дріжджове тісто не підіймається: 8 критичних помилок і як виправити

Проблема криється в порушенні ключових правил роботи з дріжджами, які вимагають особливих умов. Перша помилка — використання надто гарячої рідини для розведення дріжджів. Температура вище 40°C пригнічує або навіть знищує дріжджові клітини, позбавляючи тісто можливості піднятися. Несвіжі або прострочені дріжджі часто стають причиною поганого бродіння.…

Ви все ще варите овочі для салатів? Лайфхак, щоб не варити

Я вже кілька років овочі для салатів не варю. Тому що знайшла новий спосіб, який економить час. Пишу про це не вперше, але раптом хтось ще не знає? Зараз я вам це все в найкращому вигляді дуже смачно розрекламую! Всі ж пам'ятають цю варену картоплю,…

Жучки в крупі: через що з’являються і як з ними боротися

Кулінари, що зібралися приготувати якусь страву з використанням крупи, іноді з прикрістю помічають, що необхідний інгредієнт неабияк зіпсований комахами, інформує Ukr.Media. Факторів, які впливають на те, що в рисі чи гречці завелися жучки, кілька: нехтування санітарними нормами, порушення товарного сусідства, негерметична упаковка (особливо схильні до…

Знамените яблучне печиво біскотті, що зводить Європу з розуму

У перекладі з латинської biscoctus означає "запечений двічі". Річ у тім, що печиво випікають у вигляді невеликих батонів, потім нарізають батони на маленькі шматочки і знову запікають, щоб зробити печиво хрустким. Сьогодні ми розповімо, як приготувати печиво з яблуками в духовці по-італійськи, інформує Ukr.Media. Оригінальний…

Томатний сік на зиму: давно відмовилася від інших рецептів

Томатний сік на зиму заготовляю тільки за цим рецептом! Від інших рецептів давно відмовилася! Додаю його в різні страви і просто так випиваємо. Дуже смачно! А який борщ з таким соком! Коли я вперше спробувала томатний сік з додаванням солодкого перцю, була приємно здивована смаком.…

Розсипчастий рис без рисоварки: як і навіщо промивати правильно

Перший і найважливіший крок — правильне промивання крупи. Вода змиває з зерен крохмальний пил, який робить рис клейким. Якщо пропустити цей етап, замість розсипчастого гарніру вийде кашоподібна маса. Промивати рис потрібно в холодній воді, акуратно перемішуючи його руками. Першу порцію води зливають одразу — вона…

Заморозьте, щоб побачити, чи кришиться якісне вершкове масло

Популярний спосіб перевірити якість вершкового масла — заморозити його, а потім відрізати. Вважається, що якщо воно кришиться, значить неякісне. Якщо ріжеться плавно — виробник не заощадив на молоці і вершках, інформує Ukr.Media. Однак фахівці не виключають, що вершкове масло може кришитися. Таке може бути, якщо…

Смажений болгарський перець з часником та помідорами: готую одразу подвійну порцію

Тепер готую відразу штук по 10-12 — і знову нічого не залишається. Я ще нікого не зустрічала, кому б не сподобалася ця страва! Спробуйте, якщо раніше так не готували. Найсмачніша закуска! Інгредієнти: Перець болгарський 7-8 шт. Часник 6-7 зуб. Помідори 2-3 шт. Оцет яблучний або…

Універсальне тісто для вареників: підійде для будь-якої начинки

М'яке еластичне тісто для вареників. Можна приготувати вареники з сиром, картоплею, капустою, вишнею, чорницею або будь-якою іншою начинкою. На його приготування вам знадобиться 30 хвилин — це орієнтовний час саме на замішування та базове відпочивання тіста.. Інгредієнти: Борошно вищого ґатунку — 500-600 г. Тепла вода…

Навіщо зав’язувати в марлю свинячі ніжки під час варіння холодцю

Вже пару років я варю холодець, роблю яловичий. Дуже його люблю. Але іноді готую і свинячий. І не обов'язково з рулькою, тому що набагато більше колагену дають свинячі ніжки з копитцями. Саме вони роблять бульйон після охолодження надзвичайно щільним, майже жорстким. Зрозуміло, що рулька, копитця…