Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому курка в китайських ресторанах така ніжна? Освойте техніку вельветингу!

Відповідь — вельветинг. Це особлива кулінарна техніка, яка використовується в китайській кухні для приготування м'яса та морепродуктів. Її суть — у попередньому маринуванні та легкому обсмаженні або бланшуванні продукту перед основним приготуванням. Саме це робить курку шовковистою, соковитою і неймовірно смачною. Що таке вельветинг? Метод…

Помилки, які допускають багато господинь при приготуванні вінегрету

Якщо влітку в українців особливо популярні салати з огірків і помідорів, то королем осені та зими сміливо можна назвати вінегрет — смачно, корисно і недорого. Але чому у одних господинь вінегрет смачний, а у інших якийсь не такий? Давайте проведемо роботу над помилками, інформує Ukr.Media.…

Додайте у фарш цей інгредієнт: і пельмені стануть неймовірно ароматними та смачними

Далеко не кожна господиня знає про цю кулінарну хитрість. До того ж ціна їй — копійки, інформує Ukr.Media. Сьогодні ми хочемо розповісти Вам як покращити смак та аромат домашніх пельменів. Найсмачніший фарш на пельмені Пельмені можна готувати як з курячого фаршу, так і з м'ясного.…

Знімати чи не знімати піну під час варіння бульйону: міфи та правда

Бульйон — це основа багатьох страв, і кожен, хто хоча б раз його готував, стикався з питанням: "Чи варто знімати піну з поверхні?". Хтось робить це механічно, бо так вчили мама і бабуся, а хтось задається питанням: "А може, це зайва клопітка робота?", інформує Ukr.Media.…

Геніальний бабусин спосіб чистити молоду картоплю без ножа

Бабуся розповіла, як у дитинстві її мама чистила молоду картоплю. Цей спосіб не потребує ножа, економить час та зусилля, дозволяючи швидко впоратися навіть із великою кількістю картоплі. Давайте дізнаємося, у чому полягає цей дивовижний секрет наших предків, інформує Ukr.Media. 1. Налити у відро воду, опустити…

Пікантний та смачний салат з куркою та чорносливом

Цей простий у приготуванні, але вражаючий на смак салат стане окрасою будь-якого святкового столу або приємним доповненням до родинної вечері, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: картопля — 4-5 шт великих куряче філе — 2 шт чорнослив горіхи сметана — 3 ст.л. майонез — 3 ст.л. часник —…

Найчастіші помилки в приготуванні риби, які допускають початківці кулінари

Приготування риби — процес, при якому багато хто допускає прикрі помилки, не дозволяючи собі по-справжньому полюбити цей продукт. Ось 7 найбільш поширених промахів, які не варто повторювати, інформує Ukr.Media. Риба входить в рекомендації більшості дієтологів, і ви напевно час від часу намагалися купувати і готувати…

Помилки які роблять недосвідчені кулінари: чому гасити соду оцтом — помилка, а просіювати борошно — необхідність

Поширені кулінарні поради часто виявляються міфами, особливо у випічці. Чи потрібно гасити соду оцтом та просіювати борошно, щоб досягти ідеального результату, інформує Ukr.Media. Гасити соду оцтом Ви знаєте, навіщо соду додають у випічку? Щоб випічка піднялася і стала повітряною. Але раніше вважалося, що сода може…

Як покращити курячий бульйон: 3 неявні тонкощі від шеф-кухарів

Як зварити міцний бульйон і смачне м'ясо — і без компромісів. Щоб міцний, насичений, ароматний бульйон — і щоб м'ясо було соковите, м'яке, смачне. Нехитрі хитрощі, які приймають за помилки, інформує Ukr.Media. Тонкість №1. Немає особливої різниці, в яку воду ми покладемо курку Зате важливо,…

У цьому десерті немає молока, яєць, масла, але він чудовий

Крем для десерту зробила всього з двох інгредієнтів, і ви не здогадаєтесь з яких. Цукор у цей десерт взагалі не кладу, солодощів достатньо в тих продуктах, які ми будемо використовувати для десерту. Повірте, виходить дуже смачно і гармонійно, інформує Ukr.Media. І цей десерт дійсно можна…