Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як засолити ідеальне сало: від вибору шматка до секретів ніжності й незабутнього смаку

Солоне сало — це справжній делікатес, який здатний прикрасити будь-який стіл і стати чудовою закускою, інформує Ukr.Media. Однак далеко не всі знають секрети приготування по-справжньому ніжного і смачного сала. Багато господинь стикаються з проблемами: сало виходить занадто жорстким, пересоленим або, навпаки, не до кінця просоленим.…

Заморожування томатів: чи варто ризикувати смаком заради зручності?

Заморожування — це не просто "паузування" їжі. Це складний фізичний процес, під час якого всередині плодів утворюються кристали льоду. А оскільки помідори на 94-95% складаються з води, кристали утворюються просто всередині клітин, інформує Ukr.Media. Результат: при розморожуванні кристали руйнують клітинні стінки, і в підсумку ви…

Швидкий і дуже смачний салат з огірка — цікава підготовка самого огірка і плюс хороша заправка дають відмінний результат

Хто сказав, що прості інгредієнти не можуть створити справжній кулінарний шедевр? Цей салат з огірка докорінно змінить ваше уявлення про звичайні овочеві салати. Секрет полягає в оригінальній техніці підготовки огірка та ароматній азійській заправці, які разом створюють неймовірно смачне та освіжаюче блюдо. Готується за лічені…

Чи можна отруїтися вчорашньою окрошкою?

Улітку окрошка — мов ковток свіжості. Її їдять ложкою, п'ють зі склянки, заливають квасом, кефіром чи навіть мінералкою. Але попри легкість на смак, це далеко не легка страва для зберігання. І саме вона — один із найпідступніших супів літа, якщо забути про холодильник, інформує Ukr.Media.…

Всі господині варять картоплю неправильно: ось у чому справа

Як зазвичай ви варите картоплю? Миєте бульби, чистите шкірку, заливаєте водою і відправляєте на плиту, а потім варите її до готовності. Що може бути простіше, ніж зварити картоплю? Однак, у ваші дії закралася груба помилка, яка знищить усі корисні властивості овоча, інформує Ukr.Media. Насамперед слід…

Як вирішити проблему розбризкування олії при смаженні на сковороді

Часто так буває, що потрібно посмажити якийсь продукт (чебуреки, котлети, картоплю і т. д.) на олії на сковороді. Не тушкувати, а саме посмажити на олії, не закриваючи кришку сковороди, щоб під нею не утворювався конденсат і продукти всередині не варилися чи тушкувалися. В цьому випадку…

Рецепт дріжджів в домашніх умовах – як їх зробити самостійно

Пропонуємо кілька рецептів приготування домашніх дріжджів: з пива, дріжджі з хмелю, з картоплі, з солоду, із житнього хліба. Використовуючи наведені поради, можна зробити і зберігати дріжджі в домашніх умовах, інформує Ukr.Media. Дріжджі з пива У склянці теплої води розведіть склянку муки, залиште на 6 годин.…

Як правильно зберігати твердий сир, щоб він довго не псувався — дотримуюся цих правил уже багато років

Сир — один з моїх улюблених продуктів. До того ж, люблю зовсім різні сорти, включаючи і м'які, вершкові сири, і солоні, інформує Ukr.Media. Але сир — продукт живий, і потребує правильного зберігання. Лежати в холодильнику і не псуватися він може довго, але за певних умов.…

Як насправді зберігати огірки, щоб вони довго залишалися свіжими

Огірки — корисні і смачні овочі, які є практично в кожному холодильнику. Без них багато хто не уявляє собі смачного салату або освіжаючого гаспачо. Зазвичай домогосподарки зберігають огірки в холодильнику, але чи правильно це? Експерти вважають, що кухонна шафа — оптимальне місце, куди можна і…

Чому у багатьох людей ніколи не виходить смачний шашлик

Чому так часто замість соковитих і ароматних шматочків м'яса ми отримуємо сухувату, жорстку або навіть підгорілу страву? Річ у тому, що приготування справжнього шашлику — це мистецтво, яке вимагає знання певних секретів і дотримання правил, про які багато хто навіть не здогадується, інформує Ukr.Media. Досвідчені…