Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Молекулярна кухня: переваги і недоліки, а також вплив на організм специфічної технології приготування

Молекулярна кухня існує вже кілька десятиліть і фактично є наукою, що вивчає фізичні і хімічні зміни, які відбуваються з різними інгредієнтами під час приготування їжі, інформує Ukr.Media. Це сучасний стиль приготування їжі, у якому використовуються багато які технічні нововведення з наукових дисциплін. Молекулярна кухня –…

Навіщо потрібна сода при смаженні печінки: ця хитрість відома лише професійним кулінарам

Навіщо додавати соду під час смаження печінки? Розкриваємо секрет ресторанних шеф-кухарів, інформує Ukr.Media. Вчинивши так хоч раз, ви переконаєтеся, що смачнішої смаженої печінки ви ще не їли. А ви знаєте, що сода здатна зробити пористими й повітряними не тільки випічку, а й м'ясні продукти, серед…

Рецепт дня: пряний запечений гарбуз з корицею і яблуками

Ще тиждень і осінь заволодіє світом. З її приходом все частіше хочеться чогось пряного, теплого і смачного. А якщо це можна приготувати самому, та ще й з сезонних продуктів – відмінно! Гарбуз і яблука – плоди, які з давніх часів водяться в наших широтах. Яскраві…

Як врятувати занадто кислу квашену капусту

Навіть у найекономнішої господині таке трапляється: залишилася в банці квашена капуста довго без уваги — і перекисла, інформує Ukr.Media. Виправити смак квашеної капусти, що "загрубіла", можна, якщо вимочити її у воді з додаванням цукру (на 1 літр — 30-50 г). Залийте такою рідиною попередньо віджату…

Просто додайте в суп кубики льоду — кухарська хитрість врятує при частій помилці

Професійні кухарі під час приготування перших страв задіюють дивні, на перший погляд, хитрощі. Кулінари з великим досвідом нерідко кидають кубики з льоду в каструлю, де готується бульйон. Це здається безглуздим, але ні. Результат такої дії виходить дуже хорошим, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що за…

Лінивий рис з куркою — смачна м’ясна страва, приготована разом з гарніром

Цю страву можна назвати "два в одному", оскільки гарнір готується разом з куркою. Це ідеальний рецепт для зайнятих господинь і тих, хто не любить проводити час на кухні. Подібна страва стане хорошим варіантом для обіду або вечері. Доречна вона і тоді, коли раптово прийшли гості.…

3 простих рецепта домашньої халви

На сьогоднішній день існує дуже багато рецептів приготування халви, за якими можна легко приготувати в домашніх умовах. В основному, для виготовлення халви застосовується м'ясорубка, кавомолка або навіть кухонний комбайн, в якому подрібнюються насіння соняшнику або горіхи. Тобто нічого складного немає. М'ясорубка є практично у всіх.…

Просто залийте пшоно молоком та в духовку, виходить каша як десерт

Пропонуємо смачний сніданок (і не лише) для всієї родини. Готується просто все змішав і в духовку, інформує Ukr.Media. Спробуйте приготувати за цим рецептом, отримайте дуже смачну пшоняну кашу, ситну, солодку, з ароматом топленого молока. Такий смачний та корисний сніданок сподобається і дітям, і дорослим. На…

Секрети кухарів, які допоможуть зберегти колір буряка в борщі

Борщ — це страва, яку знають у всьому світі. Борщ характеризується насиченим червоним кольором, інформує Ukr.Media. Але намагаючись його приготувати, не завжди виходить досягти потрібного кольору. Якщо припущено помилки або порушено технологію приготування, буряк може втратити свій колір, а борщ виявиться блідим. Чому буряк втрачає…

Як зберегти корисні властивості риби та м’яса під час готування, поради нутриціологів

Нутриціологи зазначили, що неправильно приготовані м'ясо, риба і птиця не тільки втрачають свої корисні властивості, а й можуть бути небезпечними для здоров'я, інформує Ukr.Media. Пересмажені м'ясо та риба шкідливі для здоров'я. Вони можуть спровокувати розвиток різних захворювань аж до онкології, пояснили експерти. Так, ніжні види…