Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як просто зробити ідеально соковиті котлети: мій улюблений спосіб і кілька професійних секретів

Ви неодноразово смажили котлети чи тефтелі й дивувалися, чому вони виходять сухуватими й невиразними на смак? У певний момент і я зайнялася цим питанням. Чесно кажучи, була майже впевнена що головне: гарне м'ясо, трохи цибулі, та й досить. Проте кількість невдалих спроб переконала мене переглянути…

Наваристий овочевий суп, який можна їсти хоч кожен день — і м’яса не потрібно

Приготуйте смачний овочевий супчик зі сметанною заливкою — і ніякого м'яса не треба! Виходить легкий, смачний суп, який можна їсти хоч кожен день, і він зовсім не набридає, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 2 моркви; 1 цибуля; 2-3 болгарських перцю; стебло цибулі-порею; 1 кг картоплі; 50 гр.…

Японський рецепт капусти — замість квашеної

Приготуйте мариновану капусту за незвичайним рецептом! Виходять дуже смачні, соковиті, ароматні роли з морквою — чудова закуска до будь-якої страви! Інгредієнти: білокачанна капуста — 1 шт.; морква — 300 гр.; зубчик часнику; для маринаду: 700 мл води, 1 ст.л. цукру і солі, чорний перець горошком,…

Що робити, щоб не обпекти язик під час приготування їжі

Сьогодні вже винайдено стільки різноманітної кухонної техніки, що практично на кожну задачу на кухні є свій пристрій, який цю саму задачу здатний вирішити. Але, як би процес приготування їжі не був нами автоматизований, хорошу господиню на кухні техніка замінити повноцінно все одно зможе ще не…

Навіщо досвідчені кулінари розкручують сирі яйця перед варінням

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити куряче яйце на сніданок. Іноді через помилки, пов'язані з процесом приготування, значна частина корисного білка так і залишається на шкаралупі. Тому навіть в такій найпростішій справі є свої хитрощі, інформує Ukr.Media. Не всі, наприклад, знають про те,…

Що додати в панірування для котлет, щоб перетворити їх в ресторанну страву

Будь-який кулінар знає: перед тим, як викласти зліплені з фаршу котлети на розпечену сковороду, м'ясні «шайбочки» треба обваляти в сухарях, інформує Ukr.Media. В цьому випадку страва не пригорить до сковороди. Крім того, на поверхні страви з'явиться смачна хрустка скоринка. Однак багато гурманів не дуже задоволені…

Правила при заготівлі огірків на зиму, щоб вони вийшли щільними і хрусткими

У кожної господині напевно є свій улюблений фірмовий рецепт консервованих огірочків. І є свої "фішки", завдяки яким огірочки виходять хрусткими, міцними, смачними. Щось розповіли знайомі/колеги, якісь тонкощі розповіла мама/бабуся, деякі знання отримані з досвідом, інформує Ukr.Media. Сьогодні ми вирішили поділитися з вами своїми такими фішечками.…

Нестандартні ідеї заготовки ароматного базиліку на зиму

При простому заморожуванні зелень втрачає свій яскраво виражений смак і аромат. Для того, щоб базилік зберіг всі свої смакові якості, спробуйте заготовити на зиму рідкий базилік, базиліковий сироп і базилік в олії. Результат, без сумніву, порадує вас, інформує Ukr.Media. Для приготування рідкого базиліка

Цибуля з гвоздикою: чим корисне таке поєднання

Гвоздика — одна з найдавніших прянощів в світі. Вона відразу ж знайшла практичне застосування в медицині. Річ у тім, що крім противірусного, протизапального, імуномодулюючого ефекту, вона володіє ще й вираженими знеболюючими властивостями, інформує Ukr.Media. Цей винахід французьких гурманів — цибулина клуте (oignon clouté; буквально «оббита…

Радянський кулінарний лайфхак: навіщо додавати оцет в тісто для пельменів

Пельмені люблять всі без винятку. Особливо вони популярні в північних країнах. Але і в наших широтах їх часто можна зустріти на столі. Пельмені ситні, а готувати їх вкрай просто, інформує Ukr.Media. Дуже важливий момент в приготуванні пельменів — вдале тісто. Якщо ви його зробите забитим,…