Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Яскраві традиції: як зробити барвисті крашанки без хімії

Приготування крашанок для Пасхи — це захоплюючий процес як для дорослих, так і для дітей. Такий спосіб проведення часу допомагає створити атмосферу затишного сімейного свята. Мабуть, найбільш природним і безпечним методом фарбування яєць є використання цибулиного лушпиння та чаю каркаде. Комбінуючи ці два натуральні продукти,…

Несподівані способи застосування звичних кухонних речей по-новому

На кожній кухні є багато різних пристосувань для готування, інформує Ukr.Media. Але чи знали ви, що звичайними речами можна користуватися по-різному, а можливо, деякі дії ви навіть робили неправильно? А тепер кілька несподіваних лайфхаків, які зроблять користування знайомими речами не лише зручнішим, а й набагато…

Секретний інгредієнт для ідеального смаку салату «Мімоза» — гості попросять рецепт

Багато господинь пам'ятають, що одним із найпопулярніших салатів за радянських часів був "Мімоза". Ця страва справедливо і заслужено набула поширення в усіх країнах колишнього СРСР. Річ у тім, що салат ідеально підходить для застілля: він має гарний і презентабельний вигляд. До того ж він насичений…

Глянсова глазур для пасок на вершковому маслі

Що таке паска без блискучої, білої шапочки глазурі? Саме вона надає випічці святкового вигляду, створює настрій та завершує образ великодньої краси. Та не кожна глазур поводиться чемно — одна тече, інша не застигає, третя тріскається. Але ми маємо для вас простий і перевірений рецепт, який…

Як зварити вареники у воді: секрети та лайфхаки, щоб вареники не злиплися і не розварилися

Здається неймовірним, але навіть після тривалого варіння вареники можуть зберігати форму і не перетворюватися на липку масу. Прості кухонні хитрощі перетворять звичайну страву на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media. Достатньо додати в киплячу воду столову ложку рослинної олії. Вона створить невидиму плівку, яка захистить тісто від…

Що любить ідеальне картопляне пюре: поради від досвідчених кухарів

Картопляне пюре — одна з найулюбленіших страв багатьох родин. Ця проста, але надзвичайно смачна страва має довгу історію, що сягає кількох століть. Від часу появи картоплі в Європі у XVI столітті та подальшого поширення картоплі як основного харчового продукту, рецепт пюре зберіг свою базову основу,…

Пухове тісто для пасок: буду готувати на Великдень цього року, не черствіють до 7 днів і не кришаться

Сьогодні я до вас з рецептом тіста з якого виходять незвичайні куличі, абсолютно приголомшливі, ніжні, повітряні, невагомі. Готується таке тісто нескладно, за ціною виходить недорого, до того ж дуже смачне, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Молоко — 250 мл Дріжджі свіжі — 25 г (сухі 10 г)…

Чому вершкове масло не потрібно зберігати в холодильнику, і як це робити правильно

Той, хто регулярно їсть хліб з холодним маслом з холодильника, напевно, іноді дратувався через те, що жир не розподіляється належним чином. У цій статті розберемося, чому краще не зберігати масло в холодильнику, інформує Ukr.Media. Але так не повинно бути, тому що вершковому маслу не місце…

“Холодильник — головний ворог свіжості хліба”: Правильне зберігання хліба

Свіжий запашний хліб із хрусткою скоринкою та м'якою м'якушкою — одна з найбільших гастрономічних насолод. Чи то пшеничний, житній або зерновий — кожен вид хліба має своїх шанувальників. Проте ми часто стикаємося з проблемою: як зберегти цю свіжість якомога довше? Багато хто за звичкою кладе…

Як правильно розігрівати страви в мікрохвильовій печі: несподіваний трюк — різниця буде помітна з першого разу

Багато хто стикається з розчаруванням, коли улюблена їжа після розігріву перетворюється на несмачну масу. Особливо прикро, якщо вчорашня вечеря втрачає аромат і соковитість, стаючи схожою на гуму, інформує Ukr.Media. Сухий рис, жорсткі макарони або груба піца — часті наслідки використання мікрохвильової печі. Здається, ніби єдиний…