Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як приготувати сметанний крем для торта без загусника

Сьогодні розповім, як приготувати густий сметанний крем для торта з магазинної сметани, без використання загусника. Сметанний крем — одна з найпростіших і доступних кондитерських начинок. Причому це стосується і набору інгредієнтів, і технології приготування. Мабуть, саме тому використання сметанного крему так поширене, інформує Ukr.Media. Найчастіше…

Чи потрібно прибирати пінку під час варіння картоплі: важлива порада господиням

Майже всі кулінари звертали увагу на утворення піни під час приготування вареної картоплі, інформує Ukr.Media. Багато господинь одразу ж прибирають цю масу. Іншими словами, вони діють, так само як при приготуванні супу. Але чи правильною є ця дія? Чи є необхідність у видаленні піни, що…

Чи варто додавати йодовану сіль у закрутки і чи можна її зовсім замінити у стравах

Яким би важким зараз не було життя, господині пам'ятають: консервація на зиму сама себе не приготує. А це означає, що вже пора планувати, що з закруток ви будете робити цього року. Ціни на їжу ростуть, а деякі продукти і зовсім вдень з вогнем не знайдеш.…

Якщо в борщ додати соди — можна врятувати поганий смак

Кислий борщ — проблема, знайома багатьом господиням, інформує Ukr.Media. Розповідаємо, як вирішити цю проблему за допомогою продуктів, які є на кожній кухні. Як покращити смак кислого борщу? Найпростіший варіант — додати в борщ йодовану сіль. Невелику кількість солі розводимо в гарячій воді, вливаємо в киплячий…

Магія кави: як з її допомогою приготувати м’ясо на грилі

Любителям кави нічого не варто додати у свій напій якісь дивні інгредієнти. Багатьом подобається заварювати її разом з зірою, кардамоном, перцем і навіть з сіллю. До смаку таке припаде не всім, інформує Ukr.Media. А от зворотний процес ні в кого не викличе нарікань. Так, каву…

Смачні оладки на кефірі за 15 хвилин — ось у чому секрет цього рецепта

Пишні і ніжні оладки можна приготувати за цим простим і швидким рецептом, інформує Ukr.Media. Виливаємо в тарілку 500 мл підігрітого в мікрохвильовці кефіру, додаємо одне яйце, 3 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі та все перемішуємо. З'єднуємо 400 грамів борошна та одну чайну ложку…

Млинці виходять гумові: помилки при приготуванні, яких необхідно уникати

Млинці — проста страва, яка складається з декількох інгредієнтів, наявних в кожному будинку. До складу її тіста входять борошно, яйця, молоко або вода, олія, цукор і сіль, інформує Ukr.Media. Здається, що зіпсувати млинці не можна, тому будь-яка господиня сміливо береться за їх приготування. В процесі…

Ажурні млинці на кефірі: тонкі, смачні та неймовірно прості в приготуванні

Я нарешті навчилася пекти ажурні млинці — з гарними візерунками, найтоншими краями та безліччю дірочок. Вони виходять легкими, повітряними та неймовірно смачними, інформує Ukr.Media. Тісто для них — не щільне, а ніжне, майже невагоме. Воно не гумове, не борошнисте, а м'яке та ароматне — саме…

Хитрий трюк під час варіння картоплі, щоб вона була ароматна та смачна

Більшість господинь думають, що зварити картоплю — це простіше простого. Але чомусь в одних варена картопля виходить ароматна, розсипчаста і смачна, а в інших — схожа на картон, інформує Ukr.Media. Кухарі розповіли, як можна зробити варену картоплю

Чому в чай потрібно додавати сіль — китайці вивели формулу ідеального напою

Століттями китайська культура чаю захоплює та інтригує цінителів по всьому світу. Однак маловідомий факт про додавання солі в чай може здивувати навіть затятих любителів цього напою, інформує Ukr.Media. Ця традиція, що йде корінням у давні часи, має не лише культурне, але й смакове обґрунтування. Історичний…