Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що додати до магазинного фаршу — прості прийоми для покращення смаку та аромату котлет

Досвідчені кулінари вважають, що добрий результат у приготуванні страв із фаршу можливий, якщо готувати фарш самостійно. Проте не всі господині готові до цього, а тому купують готовий фарш у магазинах. Однак навіть у такому разі можна приготувати смачні котлети, інформує Ukr.Media. У покупний фарш слід…

Які яйця потрібно варити на пару хвилин довше

При рекомендації з варіння курячих яєць можна спостерігати лише усереднені показники, які завжди підходять під конкретну ситуацію, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що деякі яйця варяться дещо довше звичайних. Тільки досвідчені кулінари знають про те, що певним продуктам потрібно більше часу на підготовку. Які яйця…

Смак з дитинства — пишний пиріг зі штрейзелем

Зробіть домочадцям чудовий, ароматний, дуже пишний пиріг зі штрейзелем (солодкою олійно-борошняною посипкою). Він здатний затьмарити навіть торт, хоча готується в рази простіше! Інгредієнти (стакан 200 мл): Яйце — 4 шт.; Цукор — 1,5 склянки; Рослинна олія — 150 мл; Кефір — 1,5 склянки; Борошно —…

Ніколи не викидайте шкурки від сала — кулінарні хитрощі їх застосування

Шкурка від сала мало кому припадає до смаку: вона тверда, тому її часто просто зрізають і викидають у відро для сміття. Природно, шкурку можна зробити більш м'якою, якщо подрібнити її або довго відварювати. Популярний варіант приготування шкірки — це рулет. Але, такі страви навряд чи…

Чому банани – це ягоди, а полуниця – ні? Відповідь проста

А ви коли-небудь замислювалися, чому банани вважають ягодами, а полуниця, як не дивно, в цю категорію не потрапляє? Це одне з тих питань, які збивають з пантелику навіть найзавзятіших цінителів фруктів, інформує Ukr.Media. Така розбіжність у термінах "ягода", "фрукт", "овоч" часто виникає між біологією/ботанікою (де…

А чи знали ви як готується трендова нині кава cold brew?

Ми звикли асоціювати каву з заварюванням, але ще в 16 столітті було винайдено метод холодного настоювання кави, який зовсім нещодавно знову став популярним. Розповідаємо про правильну холодну каву — колд брю. Колд брю або cold brew англійською — це спосіб приготування кави, в якому її…

Навіщо досвідчені господині кладуть у м’ясний бульйон бананову шкірку

При приготуванні м'яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, у якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те, і те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу або борщу. Плюс цього методу полягає й у…

Інноваційні методи запобігання сльозам під час нарізання цибулі, перевірені фізиками

Цибуля — один із найпоширеніших інгредієнтів у нашій кухні. Її додають у гарніри, супи, соуси, м'ясні страви. За вмістом корисних речовин вона справді унікальна: містить вітаміни групи В, аскорбінову кислоту (вітамін С), каротиноїди, а також мікроелементи — кобальт, кремній, цинк, калій. Водночас приготування цибулі для…

Сода замість розпушувача чи розпушувач замість соди: чи можна замінити одне іншим у випічці

При приготуванні багатьох видів випічки до складу компонентів вводиться продукт, який повинен надати виробам пишну текстуру, інформує Ukr.Media. Для цих виробів прийнято використовувати або соду, або розпушувач. У кожному рецепті вказаний свій продукт. Деякі господині можуть замінювати розпушувач на соду, якщо продукту не виявилося під…

Як визначити, чи вистачає у сирому фарші солі: швидка перевірка

У більшості рецептів радять солити страви на око. Воно й зрозуміло, адже всі мають різні вподобання. У досвідченої господині окомір відточений до досконалості. Вона завжди знає скільки чого потрібно додати, щоб отримати ідеальний смак. А ось кухарям-початківцям складніше. Особливо якщо справа стосується сирого м'яса. Пробувати,…