Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Намажте ніж будь-якою зубною пастою: кухарі розповіли про унікальний секрет заточки ножа до гостроти бритви

Регулярне використання ріжучих інструментів неминуче призводить до їх затуплення, що створює певні незручності на кухні. Не кожна родина має спеціальні пристосування для заточування ножів, а відвідування професійного майстра може бути пов'язане з додатковими часовими та фінансовими витратами Проте існує просте і доступне вирішення цієї проблеми…

Друге життя делікатесу: що можна зробити зі старим пожовклим салом

Старе сало — це не привід для розладу. З нього можна приготувати безліч смачних страв. Але спершу ми його "врятуємо", інформує Ukr.Media. Докладніше про те, як врятувати старе пожовкле сало, читайте в нашому матеріалі. Старе сало можна вживати в їжу, якщо воно зберігалося в холодильнику…

Як зробити старе сало свіжим, якщо воно залежалося?

Не завжди сало має ніжну консистенцію — іноді шматочок виходить дубовим. Особливо якщо зберігається в морозилці надто довго. Але повернути йому м'якість можна за лічені хвилини. Ось що придумали досвідчені господині, інформує Ukr.Media. Довго його виварювати або робити з субпродукту якусь нову страву не доведеться.…

Готуємо бандуряники за цікавим рецептом — вийде смачнюща вечеря

Бандуряниками називають старовинну страву лемківської кухні. У перекладі з діалекту лемків "бандура" — картопля. Це страва з довгою історією та відмінним смаком, інформує Ukr.Media. Хочете переконатися, виділіть годину на приготування і купіть інгредієнти: картопля — 800 грамів; цибулини — 2 штуки; печериці — 220 грамів;…

Заготовте моркву на всю зиму — вона підходить для всіх страв

Завжди приємно використовувати свої заготовки і стосується це всіх можливих плодів, які можна виростити у себе в городі, в тому числі і моркви. Звичайно, досить непогано морква зберігається і у свіжому вигляді, наприклад, в погребі, але її вам, на жаль, ймовірно все ж не вистачить…

Найсмачніші сирні бездріжджові паски — на приготування знадобиться лише година

Який же Великдень без традиційної страви — паски? Однак самостійне її приготування багатьох лякає трудомісткістю і необхідним на приготування часом. Насправді можна приготувати смачний паску швидко. Наприклад, за цим рецептом у вас всього за годину вийде найсмачніша сирна бездріжджова паска! М'яка, ароматна і дуже пишна,…

Готуємо сирні кульки у фритюрі: ніжніше не придумати

Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт цього домашнього частування, яке зробить ваше чаювання особливо приємним, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Сир будь-якої жирності — 250 г Великі яйця — 2 шт. Борошно пшеничне — 250 г Розпушувач тіста — 1 ч. л. Сіль — дрібка Цукор — 100…

Як уникнути бризок олії: що треба зробити перед смаженням

Смаження котлет і стейків часто закінчується не розслабленою вечерею, а генеральним прибиранням на кухні. Все через олію, що розбризкується на всі поверхні, інформує Ukr.Media. Олія бризкає через рідину, яку виділяють продукти під час приготування. Крім того, сковорідка може не висохнути після миття. В результаті плита…

Це небезпечно для здоров’я: Продукти, які не можна підігрівати в мікрохвильовці

Мікрохвильовка стала незамінним помічником на кухні для більшості зайнятих господинь: вона всього за пару хвилин підігріває їжу без зайвого посуду. Але фахівці вважають, що далеко не усі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч: деякі з них псують техніку, а інші, якщо підігріти їх таким способом,…

Увімкніть цю кнопку, і їжа, що розігрівається у мікрохвильовці не пересушиться

Мікрохвильова піч давно стала невіддільною частиною сучасного побуту, але не завжди страви виходять ідеально прогрітими. Найчастіше їжа стає гарячою зовні та холодною всередині або надто сухою. Щоб уникнути цих проблем, варто пам'ятати кілька простих рекомендацій, інформує Ukr.Media. Перша рекомендація — зменште потужність. Часто вибираючи максимальну…