Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому сковорідка починає диміти під час смаження їжі

Смажені страви люблять у будь-якій родині. Але часом навіть витяжка не справляється з димом, що йде в процесі приготування від улюбленої сковорідки. Іноді вся справа у неякісному посуді. Але найчастіше винна господиня, яка робить кілька помилок, інформує Ukr.Media. Перед тим як відправити продукти на поверхню,…

Легкий сирний десерт із фруктами — готується 5 хвилин

Готуйте цей сирний десерт із будь-якими фруктами та ягодами на свій смак. Щоразу у вас на столі — незабутній, легкий, ніжний десерт із новим смаком! Готується всього 5 хвилин (+ час на стабілізацію в холодильнику), а відірватися від такої смакоти неможливо, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Полуниця…

Цей рецепт вінегрету знали тільки наші бабусі — ось чому він був таким смачним

Ви зможете приготувати цей вінегрет так, як вчили це робити дівчаток раніше на уроках праці в школі, інформує Ukr.Media. Чому раніше вінегрет був такий смачний? А сьогодні він зовсім не такий, особливо покупний. Відповідь проста: раніше цей салат був одним із найдоступніших, не вимагав якихось…

Рецепт домашньої ковбаси з свинини – сільська, дуже смачна й ароматна

Смачна й ароматна ковбаса з свинини. Для рецепта домашньої ковбаси знадобиться натуральна оболонка або по-простому кишка. Продають її в супермаркетах вже очищену та засолену у великій кількості солі, також можна запитати на ринку у м'ясному відділі, її можна заморожувати та при необхідності робити домашні ковбаси,…

Коли додавати капусту у борщ, щоб вона була м’якою, але не переварилася

Уміння приготувати смачний і наваристий борщ приходить з досвідом, інформує Ukr.Media. Початківці господині під час готування можуть допускати деякі помилки, які відображаються на зовнішньому вигляді або смаку цього супу. Досить часто недосвідчені кулінари сперечаються про те, коли саме в страву слід додавати капусту, щоб вона…

Як правильно обсмажувати цибулю для супу, щоб не перетворити його на “отруту”

Багато хто додає в супи та бульйони попередньо підсмажену цибулю. Але не всі знають, що від неправильного обсмажування цибуля може стати токсичною. Давайте розберемося, якої шкоди це завдає і як правильно підсмажувати цибулю, інформує Ukr.Media. При сильному нагріванні цибулі, особливо при підгорянні, утворюється небезпечна канцерогенна…

Як правильно вибрати куряче філе: на що звертають увагу досвідчені господині

Куряче м'ясо — невіддільна частина раціону багатьох людей по всьому світу. Цей продукт із задоволенням їдять як дорослі, так і діти, тому його можна знайти практично на кожному столі. До того ж, на відміну від рідкісних і дорогих видів м'яса, це продається в будь-якому магазині.…

Найшвидше тістечко «Картопля»: 5 хвилин — і готове

Тістечко «Картопля» — це один із найшвидших у приготуванні десертів. Знадобиться мінімум продуктів, інформує Ukr.Media. Покладіть у окрему ємність 100 грам м'якого вершкового масла та розімніть виделкою. Додайте половину банки згущеного молока будь-якої марки. Головне, щоб вона не була вареною. Покладіть п'ять столових ложок какао.…

Замість грінок — смачна та ситна страва з черствого хліба

Замість грінок — оригінальна подача та гарна економія бюджету! Смачно, ситно і так просто: в інгредієнтах немає ковбаси та іншого м'яса, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: черствий хліб (приблизно півбуханки); 2 яйця; 5 ст. л. рослинної олії; 1,5 склянки молока; зелень, спеції та сіль за смаком; 100…

Як вибрати стиглу та солодку хурму: основні правила

Китайський персик, зимова вишня, серцева яблуня, помаранчеве сонце — як тільки ласкаво не називають хурму. Дійсно, яскраві великі плоди не можуть не радувати око. Однак перше враження може бути оманливим: приваблива на вигляд хурма може виявитися хоч і солодкою, але абсолютно неїстівною. Розповімо як правильно…