Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Засолювання капусти в банках: так готували ще наші бабусі

Особливо такий салат корисний в авітамінозний період, адже в його складі міститься велика концентрація вітамінів А, В, С, PP, Е клітковина, а також багато інших елементів, корисних для покращення флори кишечника та поліпшення здоров'я в цілому, інформує Ukr.Media. Правильне засолювання капусти в банках — процес…

Чи можна нагрівати мед? Чи дійсно продукт перетворюється через це на отруту?

Поширена думка про те, що нагрівання перетворює цей солодкий продукт на отруту, інформує Ukr.Media. Через високі температури мед нібито стає небезпечним для здоров'я. Чи відповідає це твердження дійсності? Не зовсім! Що відбувається з медом під час нагрівання Під впливом дуже високих температур цей продукт позбавляється…

Як не можна класти макарони у воду під час варіння — цієї грубої помилки припускаються майже всі

Занурення макаронних виробів у рідину заведено вважати елементарною дією, інформує Ukr.Media. Але не все так просто. Виявляється, деякі кулінари-аматори припускаються двох серйозних помилок уже на цьому етапі приготування гарніру. Перша (менш поширена) помилка — це додавання макаронів у помірно теплу або навіть у холодну воду.…

Секретний лайфхак: як зробити, щоб зелені банани дозріли за 20 хвилин

Якщо ви готуєте фруктовий салат, смузі або навіть випікаєте банановий пиріг, вам знадобляться стиглі банани. Однак буває так, що у вас удома можуть виявитися ще незрілі банани, трохи тверді та зелені. Зазвичай, якщо ви купуєте зелені банани в супермаркеті, їм потрібно три-чотири дні, щоб повністю…

Додайте цей фрукт у фарш, щоб котлети вийшли ніжними та соковитими

Котлети є невіддільною частиною української кухні, хоча їхнє походження пов'язане з французькою кулінарною традицією. Спочатку котлети готували з м'ясного реберця, загорнутого м'якоттю, що і відбилося в назві страви — у перекладі з французької «котлета» означає «реберце». Згодом рецепт еволюціонував, і сьогодні ми знаємо котлети як…

Борошно, картопля і трохи фаршу — надзвичайно смачна страва з простих продуктів

Цей рецепт напевно приживеться у вашій родині! Готуйте із задоволенням, міняйте начинку, імпровізуйте та дивуйте близьких! Візьміть картоплю, борошно, фарш та трохи овочів. Уся сім'я з великим апетитом з'їсть все до останнього шматочка! Інгредієнти: Картопля — 4-5 шт.; Вершкове масло — 20 г; Сіль —…

Смачний, ситний, універсальний: знайдено найкращий для схуднення молочний продукт

Вибір харчових продуктів під час зниження ваги може зіграти ключову роль. Дієтологи зазначають, що з усіх молочних продуктів найкорисніший для тих, хто худне, — це грецький йогурт, інформує Ukr.Media. Ось чотири причини, за якими грецький йогурт відмінно підходить для схуднення. У ньому багато білка. З…

Свинина може бути кориснішою за яловичину: ось, у яких випадках потрібно віддати їй перевагу

Червоне м'ясо обов'язково має бути присутнім у раціоні, вибір таких продуктів великий — свинина, яловичина, баранина, гусятина, курячі стегна та гомілки, інформує Ukr.Media. Найпопулярнішими є саме свинина та яловичина, але від першої часто відмовляються на користь останньої, вважаючи, що вона корисніша. Але це не завжди…

Осінні ласощі: десерт з гарбузом та ніжним молочним шаром

У цьому десерті ніжний молочний пудинг ідеально поєднується з насиченим гарбузово-апельсиновим шаром. Простий у приготуванні та знайомий за своїми інгредієнтами, цей десерт допоможе легко та смачно урізноманітнити осінній раціон, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: молоко — 500 мл; згущене молоко — 150 мл; гарбуз — 500 гр;…

Навіщо при варінні рису потрібно додавати сік лимона?

Рис — нейтральний і популярний гарнір, який люблять готувати багато хто до обіду або вечері, інформує Ukr.Media. Але деякі кулінари під час варіння цієї крупи використовують лимонний сік. Новачків ця хитрість може здивувати. Але на ділі ж така маніпуляція принесе тільки користь. Річ у тім,…