Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чи потрібно мити м’ясо перед приготуванням насправді?

Експерти розповіли, чи потрібно мити м'ясо. Це питання хвилює багатьох, але однозначної відповіді на нього у господинь так і не знаходилося, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що не існує жодних приписів, які зобов'язують господинь мити сире м'ясо, курку або рибу. Але в закладах громадського харчування,…

Лінива лазанья — смачно, ситно і просто!

Здивуйте рідних і близьких шаленою стравою із секретним інгредієнтом. Пропонуємо вам рецепт нескладної, але дуже смачної лазаньї із соусом бешамель. На перший погляд звучить складно, але насправді все простіше — подивіться самі! Виходить багато, ситно, смачно, нестандартно, різноманітно! Однією такою стравою можна спокійно нагодувати всю…

На початку варіння чи в кінці: коли насправді треба солити холодець?

Оскільки варити холодець слід досить тривалий час, не менше 6 — 8 годин, то сіль помилково додавати на початку цього процесу. Адже, попри те, що холодець вариться на мінімальному вогні, вода при цьому все ж випаровується. Якщо посолити бульйон на самому початку варіння, то до…

Горіховий, мокко та інші рецепти сиропів, які чудово поєднуються з кавою

Нехай багато хто вважає каву цілком самостійним напоєм, інші не можуть уявити її без доповнень у вигляді лікеру чи коньяку. Ми вирішили зібрати топ безалкогольних сиропів, які чудово поєднуються з кавою та чудово урізноманітнять ваш ранковий кавовий ритуал, інформує Ukr.Media. Ванільний Що нам знадобиться: Цукор…

Закуска за 5 хвилин: її готують усі, кого я знаю, навіть на святковий стіл, бо швидко, смачно та доступно

Таку закуску, мабуть, знають усі. Раніше ми її готували її на усі свята. Такий салат завжди був популярним. Тому що продукти тут доступні і завжди виходить дуже смачно! А головне — готується не більше п'яти хвилин! Але навіть у такому простому рецепті є тонкощі, які…

Що має бути на кухні у будь-якої людини, яка хоче жити довго і харчуватися правильно

Важливо завжди мати під рукою необхідні продукти для приготування корисних для здоров'я страв. Коли в раціоні людини є цільні зерна, крупи, нежирні сорти м'яса, риба, овочі, фрукти, зелень — це дає змогу зміцнити організм, захиститися від зимових авітамінозів. Експерти розповіли, які продукти мають завжди бути…

Що робити, якщо сало не жується — допоможе двохвилинний лайфхак

Часто можна зіткнутися з тим, що покупне чи саморобне сало не жується. Викидати весь шматок через це не варто, адже можна відразу вирішити проблему. Як це зробити, розповіли кухарі, інформує Ukr.Media. Виявляється, допоможе в цьому питанні мікрохвильова піч. Завдяки їй можна зробити з невдалого шматка…

Коржики замість хліба до будь-якої страви — тіста навіть руками торкатися не потрібно

Ну, дуже смачні коржики! Подаю їх до перших страв, до м'яса та риби. Але й просто так, із чаєм, ми теж їх дуже любимо! Ще ніхто не зміг визначити, з чого я готую ці коржики і ніхто не вірить, що все так просто готується. Я…

Два інгредієнти під час варіння і картопля вийде золотистого кольору, та ще й ароматна

Багато хто звик просто варити картоплю у воді та солити, але досвідчені шеф-кухарі роблять інакше. Щоб надати страві особливого смаку, вони додають у каструлю додаткові інгредієнти, перетворюючи звичну страву на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media. Шеф-кухарі поділилися секретами, як зробити відварну картоплю смачнішою та ароматнішою. Незвичайні…

Чи змінює їжа смак залежно від того, як її нарізають

Дослідження показують, що форма і спосіб нарізання продуктів можуть істотно впливати на сприйняття їхнього смаку. Учені пояснюють це тим, що під час нарізання, наприклад, цибулі або часнику, активуються ферменти, які виділяють аромати, що підсилюють смак. Що дрібніше нарізаний продукт, то більше ароматичних речовин потрапляє в…