Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

ТОП-5 найбільш калорійних продуктів

Тваринні жири. У 100 г сала міститься близько 800 ккал, 100 г коров'ячому маслі близько 876 ккал, в риб'ячому жирі майже 1000 калорій. Як тобі ці цифри? Рослинні масла. У 100 г соняшникової, оливкової олії міститься 884 ккал, інформує Ukr.Media. Трансжири. Наприклад, в 100 г…

Дві основні причини, чому хека продають без голови

Хек вважається виключно смачною рибою з сімейства тріскових, передає Ukr.Media. В Європі він користується величезною популярністю, адже його м'ясо легко засвоюється організмом. До того ж ця риба підходить в якості дієтичного продукту. Вага живої риби досягає 2,5–3 кілограми, а довжина тушки варіюється від 20 до…

Експерти назвали ознаку, яка вказує на те, що кавун купувати не можна

Купувати кавуни в розрізаному вигляді, щоб уникнути харчових отруєнь, не рекомендується, хоча прямої заборони на такий продаж немає, заявили лікарі, інформує Ukr.Media. Кавуни в розрізаному вигляді можуть реалізовуватися, якщо є умови для їх миття — відповідні санітарно-гігієнічні умови. Але фахівці в такому вигляді купувати не…

Чому яйця не можна варити занадто довго? Що з ними станеться?

Деякі шеф-кухарі навіть стверджують, що правильно зварене яйце — це мистецтво, інформує Ukr.Media. Яйця є у кожному холодильнику, адже це універсальний інгредієнт. Але чому так важливо дотримуватися правильного часу варіння і як впливає перевищення часу на смак та вид страви? Що станеться, якщо варити яйце…

5 продуктів, які не можна їсти холодними

Влітку розігрівати їжу особливо ліньки: так жарко, що будь-яку страву хочеться їсти холодною, щоб освіжитися. Але є продукти, які вживати холодними не просто несмачно, а й небезпечно, інформує Ukr.Media. Червоне м'ясо Доїдати холодний свинячий шашлик ідея так собі. Його і гарячим важко переварити, а якщо…

Курячі крильця будуть соковитими й хрусткими: запам’ятайте рецепт цього секретного панірування

Господиням розповіли, як приготувати ті самі хрусткі та соковиті крильця зі знаменитих ресторанів швидкого харчування. У домашніх умовах така страва виходить дуже рідко. Весь секрет — в особливому паніруванні, про яке мовчать ресторатори, інформує Ukr.Media. Щоб курячі крильця вийшли соковитими та хрусткими, потрібно приготувати панірування,…

Кабачок чи цукіні: що корисніше і що краще використовувати для готування

Багато хто не бачить різниці між кабачками й цукіні, вважаючи, що це один овоч із двома назвами. Насправді це не так, інформує Ukr.Media. Про головні властивості «близнят» із грядки розповіли дієтологи. За словами фахівців, дещо спільне у кабачків та цукіні є. Наприклад, вони належать до…

Вийде неймовірно ароматна та смачна: секрети приготування тушкованої капусти від шеф-кухарів

Тушкована капуста — ароматна та смачна страва, яку люблять у величезній кількості країн світу. Однак згодом навіть найулюбленіші рецепти можуть набриднути. На щастя, існує безліч способів урізноманітнити смак цієї простої, але поживної страви, інформує Ukr.Media. Ці хитрощі не тільки змінять смак та аромат страви, але…

“Такий салат набагато довше не потече”: Що я роблю, щоб огірки не потекли в салаті

Багато господинь люблять додавати в салати свіжі огірочки — з ними будь-який салат стає ароматніший і свіжіший. Але добре, якщо салат з'їдять одразу. А якщо постоїть? Огірок, звісно, потече. І салат виглядатиме зовсім не апетитно, інформує Ukr.Media. Однак щоб цього не сталося, є одна маленька…

“Квашена капуста”: Скільки потрібно солі для засолювання 1 кг капусти та як її готувати

Існує багато різних рецептів квашеної капусти, але найчастіше господині готують її класичним способом. Звичайно, цей рецепт не є секретним — його знають усі. Тут усе дуже просто, але є, звісно, свої тонкощі, інформує Ukr.Media. Головне — правильно вибрати капусту. Потрібна соковита і біла. Кругленька, а…