Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Навіщо досвідчені господині при варінні пельменів кидають в каструлю шматочок вершкового масла

Варіння пельменів — не найскладніша кулінарна процедура, інформує Ukr.Media. Здавалося б, ніяких особливих хитрощів, пов'язаних з приготуванням цієї страви, бути не може: все і так давно відомо. І все ж досвідчені господині придумали ще один цікавий лайфхак: вони кидають в каструлю невеликий шматочок масла. Дана…

Що додати в тісто, щоб випічка набула неймовірного запаху: так роблять у пекарнях

Є інгредієнти, що перетворюють звичайну випічку на чарівність для нюху. Їх додавання в тісто створює неповторний шлейф, який гості будуть згадувати місяцями, інформує Ukr.Media. Натуральна ваніль — класика, здатна оживити навіть простий бісквіт. Її стручки або екстракт додають наприкінці замісу, щоб зберегти тонкі нотки. Цедра…

​Як і скільки часу зберігати тісто різних видів в холодильнику та морозилці

Приготування тіста, це швидше творчий процес, який потребує часу, праці та продуктів. Але як вчинити, коли потрібна кількість випічки вже готова, а сира суміш ще залишилася? Як потрібно зберігати тісто, щоб не втратити його якісних характеристик? Де зберігати тісто Готовий продукт має свої вимоги до…

Найпростіший і найшвидший спосіб приготувати курку з картоплею по-грузинськи

Відколи грузинський кухар навчив цьому рецепту, тільки так і готую. І насправді немає нічого простішого та смачнішого, ніж приготувати курку з картоплею цим способом. Покажу вам сьогодні шикарне жарке по-грузинськи. Найсмачніша страва, ну просто пальчики оближеш. А впорається з цим рецептом будь-хто. Навіть якщо ніколи…

Фахівці розповіли, чи обов’язково мити банани та які краще не купувати

Експерти розповіли, що цей фрукт багатий на калій, магній, вітаміни B6 і C, інформує Ukr.Media. Вони корисні тим, що підтримують роботу серця і судин, покращують травлення завдяки клітковині, допомагають у боротьбі зі стресом, а також швидко відновлюють сили після фізичних навантажень. Однак із бананами слід…

Які котлети не потребують панірування, а які обов’язково

Котлети є поширеною і смачною стравою, яку люблять і дорослі, і діти. Ніхто не відмовиться від соковитої котлети з хрусткою скоринкою, інформує Ukr.Media. Фарш грає одну з ключових ролей в приготуванні м'ясної страви. Він може бути абсолютно різним, залежно від уподобань. Котлети завжди виходять смачними,…

Як поліпшити смак та аромат варених пельменів: киньте у каструлю 3 додаткові продукти

Немає нічого простішого, ніж приготувати напівфабрикат, наприклад, відварити пельмені. Достатньо кинути їх у киплячу, солону воду, інформує Ukr.Media. Саме так робить більшість. Так вчили нас мами та бабусі. Однак, пельменям можна додати і смак, і аромат, тоді вони вийдуть по-справжньому незабутніми. Як поліпшити смак пельменів…

Що робити з яєчними білками, які залишилися після випікання пасок на Великдень

На столі стоїть золотиста паска, дім наповнений ароматом ванілі, родзинок і свята. Але ось проблема: у холодильнику сумно туляться мисочки з яєчними білками, які залишилися після приготування пасок, інформує Ukr.Media. Викидати — шкода. Залишити? Але ж скільки можна! Не хвилюйтеся, ці білкові залишки — не…

Використовуєте папір для випічки? Відмовтеся від нього заради збереження здоров’я

Ви чули про PFAS? Ці потенційно шкідливі речовини можуть потрапляти в наш організм різними шляхами — наприклад, через використання паперу для випічки. Ми пропонуємо вам корисні поради та можливі альтернативи, інформує Ukr.Media. Абревіатура PFAS означає перфторовані та поліфторовані алкільні речовини, які часто називають "вічними хімікатами".…

Ідеальна глянцева глазур на паски — без желатину та сирого білка і не кришиться

Найпопулярніші глазурі для пасок робляться або на основі яєчного білка, або желатину. Однак у цьому рецепті немає ні того, ні іншого! Рецепт несподіваний, але результат повністю виправдовує довіру. Глазур застигає за 5 хвилин і зовсім не кришиться! Інгредієнти: Вершкове масло — 30 гр.; Цукрова пудра…