Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Які види фаршу можна і потрібно змішувати, щоб було і смачно, і корисно

Змішування м'яса різних видів в один фарш надає страві нових смакових якостей. Крім того, інгредієнти в такому разі доповнюють один одного за вмістом вітамінів і мінералів, розповіли ендокринологи, інформує Ukr.Media. Так, за словами медиків, курячий або індичий фарш відрізняється високим вмістом білка, але меншою кількістю…

Як зробити, щоб смажена картопля хрустіла, а не перетворилася на кашу: використовуйте цю хитрість

Смажена картопля — одна з найулюбленіших і найпростіших у приготуванні страв, яка користується просто шаленою популярністю в українських сім'ях, інформує Ukr.Media. Воно і зрозуміло — готувати швидко, не складно і виходить смачно. За умови, якщо картопля саме засмажена зі скоринкою, а не та, що перетворилася…

Навіщо обсмажувати томатну пасту: хитрість, якою користуються досвідчені господині

Томатна паста — незамінний продукт, який може бути основою смачних соусів до страв та гарнірів. Також його можна додавати в супи та рагу для надання особливої нотки, інформує Ukr.Media. Наші бабусі завжди обсмажували томатну пасту, перш ніж додати її до страви. Це було пов'язано з…

Ароматний, густий суп з індичкою та овочами на смак схожий на шурпу

Такий суп ви навряд чи куштували, тож виправляйте ситуацію! Інгредієнти: індичка (філе) — 500 г помідори — 2 шт. кабачок (середній) — 1 шт. морква — 1 шт. цибуля — 1 шт. перець болгарський — 1-2 шт. селера черешкова — 2 шт. часник — 3…

“Каша краси”: вплив перловки на синтез колагену та здоров’я шкіри

Щоб поліпшити зовнішній вигляд і здоров'я шкіри, а також стан серцево-судинної системи, в раціон потрібно включити перловку. Таку пораду дали лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. У перловці є калій, кальцій, залізо, цінна амінокислота лізин, яка стимулює вироблення колагену. Це той самий білок, від якого безпосередньо залежить зовнішній…

Як я готую вергуни на кефірі: зазвичай однієї миски нам мало

Складного немає нічого. Тісто завжди виходить. Але, звісно, готувати його треба з гарним настроєм! Інгредієнти: Кефір — 300 мл Яйце — 1 шт. Борошно — 3 склянки Цукор — 3 ст.л. Сода — 1 ч.л. Приготування: У мисці змішую яйце з сіллю та цукром. Я…

Струшування яєць перед варінням: навіщо це потрібно робити та як працює

Професійні кулінари часто струшують курячі яйця, перш ніж зварити їх. Але у чому сенс таких дій? Як розповіли досвідчені кухарі, цей лайфхак потрібен зовсім не для того, щоб змішати білок і жовток, цього не станеться, практична користь зовсім в іншому, інформує Ukr.Media. Такі дії, зазначили…

Як вибрати стиглий, соковитий лимон без хімікатів

Цитрусові заповнюють нестачу вітамінів та мінералів, особливо в сезон застуд, інформує Ukr.Media. Щоб придбати найкорисніші та найсмачніші лимони, зверніть увагу на ці поради. При покупці лимонів зверніть увагу на їхній зовнішній вигляд. На шкірці не повинно бути коричневих міток, темних плям і чорних вкраплень —…

Найсмачніший десерт без випічки, а потрібний тільки гарбуз та згущене молоко

Побалуйте рідних та близьких оригінальним десертом із гарбуза, приготувати який досить просто. Поєднання найпростіших інгредієнтів дозволить отримати десерт як із дорогого ресторану, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: гарбуз — 450 гр; цукор — 200 гр; молоко згущене — 1 банка; молоко — 200 мл; желатин — 30…

Яка помилка перетворює звичайні макарони на дуже шкідливий для здоров’я продукт

Макаронні вироби можуть бути дуже корисними, — ба більше, деякі з них навіть можна їсти на вечерю, майже перед сном, проте розігрівати макарони лікарі вкрай не радять, і ось чому, інформує Ukr.Media. Багато хто з нас звик готувати про запас. Якщо не на тиждень, то…