Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Готую замість сирників і бутербродів на сніданок маленькі сирні перепічки

Насправді такі маленькі перепічки можна приготувати не тільки на сніданок. Для перекусу теж чудовий варіант. Коли вони гаряченькі — просто неймовірно смачні. Рецепт дуже простий і швидкий. На тісто йде не більше 5 хвилин і навіть розкочувати його не потрібно. Показую, як спекти ніжні сирні…

Як приготувати курячу грудку, щоб вона вийшла соковита і ніжна: трюк із фольгою та водою

Курячу грудку люблять небагато кулінарів, адже це м'ясо найсухіше і зробити його соковитим досить важко. Тим більше якщо не хочеться насичувати страву зайвим жиром. Як довели експерти, іноді жир взагалі не потрібен у приготуванні цього дієтичного м'яса, інформує Ukr.Media. Кухарі запропонували зварити його у фользі,…

Кулінарні хитрощі, що дають змогу зберегти рубіновий колір та гарний смак борщу

Борщ — це не просто суп. Це ціла історія, традиція і навіть трошки магія, яка починається з аромату обсмаженої цибулі і закінчується щасливими обличчями за столом. І погодьтеся, найкрасивіший борщ — той, який має глибокий, рубіновий колір, що так і проситься в тарілку. Але іноді,…

ПП тістечка без борошна і цукру: на приготування потрібно всього 4-5 хвилин

Люблю таку смакоту на сніданок, з кавою або чаєм, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Бісквіт: Банани — 2 шт. Яйця — 2 шт. Какао — 3-4 ст.л. Горіхи — 1/2 жмені Фініки — 5 шт. Розпушувач — 1 ч.л. Крем: Сир — 200 г Гіркий шоколад —…

Ледачий варіант приготування вінегрету, за яким овочі варяться всього пару хвилин

За цим рецептом овочі для вінегрету готуються за три хвилини, а вітаміни та інші корисні речовини не виварюються, інформує Ukr.Media. Варіант приготування всіма улюбленого блюда простий, тому він по плечу навіть новачкам, які не готували нічого складніше яєчні. Інгредієнти буряк — 1 штука; морква —…

Експерти назвали базові сири, які найкраще підходять для приготування смачної домашньої піци

Попри безліч різноманітних рецептів піци, обов'язковим компонентом залишається сир. Він істотно впливає на підсумкові смакові властивості страви. Залишається тільки розібратися, як краще використати сир, щоб отримати смачну піцу, інформує Ukr.Media. Класичні варіанти Моцарела Шикарний сирний шар, що тягнеться, виходить саме за допомогою моцарели. Такий сир…

Експерти поділилися своїми рекомендаціями про те, які види риби найкраще готувати на мангалі

На думку фахівців, для смаження на відкритому вогні підійдуть більш жирні сорти риби, серед яких стейки з атлантичного лосося. Однак ніжніші сорти, такі як горбуша, кета та кижуч, краще готувати у фользі на решітці, щоб вони не втратили свою соковитість. Крім того, стейки з тунця…

Рідкий фарш для котлет: як виправити помилку, що додати для густоти

Коли ми лінуємося зробити фарш самостійно, покупний може виявитися надто рідким, розтікатися. Домашній так не поступає. Однак не поспішайте віддавати його коту — фарш ще можна врятувати. Для цього знадобиться просто загусник. І в його ролі можуть виступати наступні продукти, інформує Ukr.Media. Для отримання густого…

Навіщо додавати льодяну воду до м’ясного фаршу для котлет

Ви колись замислювались, чому в радянських технологічних картах завжди вказували додавання води до м'ясного фаршу? І чому сучасні шеф-кухарі продовжують додавати (часто навіть льодяну) воду до фаршу для котлет? Це не економія і не спроба "розбавити" м'ясо, як помилково вважають деякі. За цією кулінарною традицією…

Простий, швидкий і смачний десерт без духовки за допомогою формочок для кексів

Іноді, з різних причин, у нас немає можливості випікати в духовці, а приготувати який-небудь десерт, наприклад, маффіни дуже хочеться. Насправді можна обійтися і без духовки, скориставшись лише плитою, інформує Ukr.Media. Десерт в сковороді вийде нітрохи не гірше, та до того ж і на порядок швидше.…