Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Якщо варення зацукрувалося, чи можна його їсти

Багато хто з нас любить поласувати варенням за чашкою чаю. Хтось робить його самостійно, а хтось віддає перевагу покупному. Але іноді доводиться стикатися з тим, що солодощі зацукрувалися. При цьому не всі знають, чи можна в такому разі їсти продукт, інформує Ukr.Media. Лікарі-дієтологи нарешті поставили…

Ідеальні пропорції: скільки хліба та цибулі додати в котлети, щоб не перебити смак м’яса

Створення ідеальних котлет — мистецтво, яке вимагає знання правильних пропорцій інгредієнтів. Особливо важливо точно визначити кількість цибулі та хліба, що додаються до фаршу. Ці компоненти відіграють ключову роль у наданні котлетам соковитості, смаку та пишності, інформує Ukr.Media. Хліб, зазвичай білий і трохи підсохлий, додають у…

Не тільки салат: цю смакоту з крабових паличок можна приготувати до свята

Гості будуть у захваті, інформує Ukr.Media. Найчастіше з крабових паличок готують салат. Але можна зробити оригінальнішу і при цьому просту закуску. Вона допоможе, коли часу в обріз. Інгредієнти: крабові палички — 1 уп., сир фета — 130 г, оливки — 50 г, зелень та спеції…

Яка риба безпечніша та смачніша: заморожена чи жива з магазину

Нерідко покупці уникають купівлі риби з морозильної камери. Вони віддають перевагу живим екземплярам або охолодженим. Але на ділі такий продукт не завжди виявляється кращим за якістю, інформує Ukr.Media. Експерти зазначили, що в магазинах у живому вигляді не продають дику рибу. В акваріумах є лише вирощена…

Рецепт того самого гуляшу з підливою як зі їдальні

Існує безліч рецептів гуляшу, кожен хороший по-своєму. Але завжди, приступаючи до його приготування, згадується той самий смак зі їдальні, який дуже хочеться повторити, інформує Ukr.Media. Так, це одна із тих страв нашого дитинства, яка гарантовано викликає ностальгію. Багато хто пам'ятає його ще по дитячому садочку…

Геніальна ідея: як посмажити яєчню без олії та сковороди — цей спосіб вас здивує

Є речі, які здаються немислимими доти, доки не спробуєш їх сам. Готувати яєчню без використання олії та сковороди? Здається, що це безумство. Але британський шеф-кухар Роуз Рейсамі пропонує революційний метод, який здивує навіть найзавзятіших гурманів, інформує Ukr.Media. Як посмажити яєчню без олії та сковороди Для…

Цим продуктам не страшна повторне заморожування

Заморожування — один із найпопулярніших і корисних способів зберігання продуктів. Воно дозволяє протягом тривалого часу максимально зберігати вітаміни та мінерали. Однак і у цього способу є свої мінуси, інформує Ukr.Media. При заморожуванні рослинних продуктів вітаміни та мінерали залишаються практично в повному обсязі. Водночас деякі з…

Як врятувати пересолену страву

Господині, яка перестаралася з сіллю, не варто впадати у відчай і викидати, здавалося б, зіпсовану їжу. Існує кілька простих та ефективних способів реанімації страви, інформує Ukr.Media. Додати води У пересолений соус та підливу можна додати трохи чистої води. Робити це потрібно поступово — дві-чотири столові…

Чи справді не можна зберігати відкриті консерви у бляшанці

У Мережі пишуть, що відкриті консерви у бляшанці зберігати не можна. Мовляв, їх потрібно обов'язково перекласти у скляний чи пластиковий контейнер, інакше вони швидко зіпсуються. Правда це чи міф, розповіли експерти, інформує Ukr.Media. Фахівці зазначили, що будь-які консервовані продукти бажано вжити якомога швидше. Міняти ємність…

Чому сковорідка починає диміти під час смаження їжі

Смажені страви люблять у будь-якій родині. Але часом навіть витяжка не справляється з димом, що йде в процесі приготування від улюбленої сковорідки. Іноді вся справа у неякісному посуді. Але найчастіше винна господиня, яка робить кілька помилок, інформує Ukr.Media. Перед тим як відправити продукти на поверхню,…