Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Вживати заборонено: небезпечні ознаки сметани, яку не можна їсти

Сметана не даремно має величезну популярність на пострадянському просторі, інформує Ukr.Media. Кисломолочний продукт відрізняється приємним смаком та поживністю. А ще сметана є прекрасним доповненням до борщу, пельменів, голубців та багатьох інших страв. Але в деяких випадках від вживання продукту треба відмовитись. За якими саме ознаками…

Як заквасити помідори у каструлі за три дні: за смаком – як бочкові

Саме таким і є наш рецепт — для нього вам не знадобляться оцет, консервація та стерилізація, а помідорки виходять дуже смачними та ароматними — точнісінько як квашені бочкові, інформує Ukr.Media. Так що запасайтеся необхідними інгредієнтами і можна приступати. Інгредієнти: Помідори — скільки є (беріть стиглі…

Соковитий і зрілий: цей хитрий спосіб із нігтем допоможе вибрати вам стиглий кавун

Наприкінці липня і на початку серпня багато людей стикаються з проблемою вибору стиглого кавуна. Ніхто не хоче відчути розчарування, розрізавши незрілий або несмачний плід, особливо враховуючи, що повернення кавуна в магазин може бути скрутним, інформує Ukr.Media. Звичайні методи визначення стиглості не завжди надійні. Наприклад, сухий…

Які 3 незвичайні компоненти можна додати в олів’є, щоб урізноманітнити смак

Однак у більшості випадків йдеться про стандартні добавки, інформує Ukr.Media. Нікого не здивувати тим, що ви замінили ковбасу на відварену курку, замість солоних огірків поклали свіжі, а замість майонезу використовували натуральний йогурт чи сметану. Якщо ж ви хочете справжнього подиву, то вам варто зважитися на…

Не тільки сіль: що додати у воду при варінні макаронів — 3 добавки для яскравого смаку

Як зварити макарони? Відповідь на це питання знає будь-який кулінар. Навіть початківець, інформує Ukr.Media. А ось як виконати цю кулінарну процедуру, щоби на виході вийшов не стандартний гарнір, а по-справжньому апетитна страва? Цього не знають навіть багато гурманів. Адже все теж дуже просто! Достатньо використовувати…

Солоні огірки виходять м’якими: чому так відбувається — найпоширеніші причини

Навряд чи знайдеться господиня, яка не засмутилася б, виявивши, що огірочки в банці стали м'якими. Але чому так виходить, інформує Ukr.Media. Квашені огірки — це смачна та корисна закуска, яка добре зберігається протягом усієї зими. Однак іноді буває так, що вони стають м'якими, в'ялими та…

Збиваю кабачок із кефіром все літо! Вкусняшка, від якої у захваті вся родина

Дуже смачно, незвично, швидко. Просто натріть кабачок, влийте кефір, яйця та просійте трохи борошна! Готується блискавично та ще швидше поїдається. Шикарний, бюджетний рецепт апетитних кабачкових коржів із сиром, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: кабачок — 1 шт. (350 г); сир твердий — 150 г; зелень за смаком…

Який вид приготування картоплі найкорисніший?

Картопля є невіддільною частиною раціону багатьох людей у всьому світі, інформує Ukr.Media. Цей коренеплід багатий на поживні речовини й може бути приготовлений безліччю способів. Проте чи всі методи приготування однаково корисні здоров'ю. Який вид картоплі зберігає максимум корисних властивостей? Сира картопля Сира картопля містить максимальну…

Як зварити моркву для салату за 5 хвилин: кулінарний трюк — не всі знають

Морква завжди додає свіжості та смаку в салати, проте її попереднє варіння може зайняти досить багато часу, інформує Ukr.Media. Але що робити, якщо хочеться приготувати салат просто зараз, а час на варіння моркви підтискає? Існує простий і ефективний кулінарний трюк, який допоможе зварити моркву за…

Навіщо під час варіння картоплі в каструлю додають лимонний сік

Приготування вареної картоплі може стати справжнім випробуванням для досвідчених господинь, особливо коли вони зіштовхуються з неприємним пожовтінням цього смачного овочу, інформує Ukr.Media. Проте, існує секретний інгредієнт, який допоможе зберегти картоплю в приємному білому відтінку. І цим інгредієнтом є лимонний сік. Усього лише чайна ложка цього…