Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Розпушувач чи сода: що краще використовувати, щоб тісто піднялося?

Якщо ви любите випічку, то точно стикалися з питанням: що краще використовувати — соду чи розпушувач? Від правильного вибору залежить, чи буде тісто повітряним, м'яким і добре підніметься в духовці. Наші поради допоможуть розібратися, коли варто додавати соду, а коли краще використовувати розпушувач, інформує Ukr.Media.…

Як зберігати відкриту банку згущеного молока: ви навряд чи робите це правильно

Згущене молоко — улюблений продукт багатьох ласунів. Його додають у каву, використовують для випічки або просто їдять ложкою. Ще його можна їсти як доповнення до вже готових страв, наприклад, млинців, інформує Ukr.Media. Але після відкриття банки виникає важливе питання: як правильно зберігати згущене молоко, щоб…

Коли гості практично на порозі, можна приготувати торт без випічки за лічені хвилини

Буває таке, що гості вже практично на порозі, а в вдома навіть до чаю нічого немає. Пригадайте в такій ситуації ефектний та швидкий тортик без випічки. Інгредієнти прості, праці багато не потрібно, навіть примхливі гості залишаться задоволені, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 80 г світлого печива 80…

Як приготувати сметанний крем для торта без загусника

Сьогодні розповім, як приготувати густий сметанний крем для торта з магазинної сметани, без використання загусника. Сметанний крем — одна з найпростіших і доступних кондитерських начинок. Причому це стосується і набору інгредієнтів, і технології приготування. Мабуть, саме тому використання сметанного крему так поширене, інформує Ukr.Media. Найчастіше…

Чи потрібно прибирати пінку під час варіння картоплі: важлива порада господиням

Майже всі кулінари звертали увагу на утворення піни під час приготування вареної картоплі, інформує Ukr.Media. Багато господинь одразу ж прибирають цю масу. Іншими словами, вони діють, так само як при приготуванні супу. Але чи правильною є ця дія? Чи є необхідність у видаленні піни, що…

Чи варто додавати йодовану сіль у закрутки і чи можна її зовсім замінити у стравах

Яким би важким зараз не було життя, господині пам'ятають: консервація на зиму сама себе не приготує. А це означає, що вже пора планувати, що з закруток ви будете робити цього року. Ціни на їжу ростуть, а деякі продукти і зовсім вдень з вогнем не знайдеш.…

Якщо в борщ додати соди — можна врятувати поганий смак

Кислий борщ — проблема, знайома багатьом господиням, інформує Ukr.Media. Розповідаємо, як вирішити цю проблему за допомогою продуктів, які є на кожній кухні. Як покращити смак кислого борщу? Найпростіший варіант — додати в борщ йодовану сіль. Невелику кількість солі розводимо в гарячій воді, вливаємо в киплячий…

Магія кави: як з її допомогою приготувати м’ясо на грилі

Любителям кави нічого не варто додати у свій напій якісь дивні інгредієнти. Багатьом подобається заварювати її разом з зірою, кардамоном, перцем і навіть з сіллю. До смаку таке припаде не всім, інформує Ukr.Media. А от зворотний процес ні в кого не викличе нарікань. Так, каву…

Смачні оладки на кефірі за 15 хвилин — ось у чому секрет цього рецепта

Пишні і ніжні оладки можна приготувати за цим простим і швидким рецептом, інформує Ukr.Media. Виливаємо в тарілку 500 мл підігрітого в мікрохвильовці кефіру, додаємо одне яйце, 3 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі та все перемішуємо. З'єднуємо 400 грамів борошна та одну чайну ложку…

Млинці виходять гумові: помилки при приготуванні, яких необхідно уникати

Млинці — проста страва, яка складається з декількох інгредієнтів, наявних в кожному будинку. До складу її тіста входять борошно, яйця, молоко або вода, олія, цукор і сіль, інформує Ukr.Media. Здається, що зіпсувати млинці не можна, тому будь-яка господиня сміливо береться за їх приготування. В процесі…