Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Ідеальне тісто для пельменів: еластичне, гладке і тонке, як папір — не порветься під час варіння

Пельмені — це не просто страва, а справжня традиція, яка передається з покоління в покоління. Кожна господиня має свої секрети приготування, але особлива увага завжди приділяється тісту. Адже саме від нього залежить, наскільки смачною і соковитою буде страва. Як домогтися ідеального тіста? Чи потрібно додавати…

Яка крупа корисна для здоров’я нервової системи

Стан нервової системи безпосередньо залежить від харчування людини, інформує Ukr.Media. Правильно підібрані крупи можуть стати справжнім порятунком для тих, хто страждає від стресу, безсоння та підвищеної тривожності. Вівсяна крупа Вівсянка вважається визнаним лідером серед круп, що благотворно впливають на нервову систему. Багата на триптофан, вона…

Особлива технологія приготування: квашена капуста зберігатиметься майже рік, залишиться хрусткою і не потемніє

Досвідчені господині поділилися рецептом смачної квашеної капусти. Цей метод вважається знахідкою — не потрібно додавати ні цукор, ні оцет, жодних зайвих інгредієнтів, інформує Ukr.Media. Інгредієнти на 7 банок об'ємом 3 літри: капуста пізніх сортів — 4 качани (кожен вагою 3,3-3,5 кг); морква соковита — 4…

Коли правильно солити воду під час варіння картоплі?

Варена картопля — універсальний гарнір. Її можна подавати з м'ясом, овочами, оселедцем або просто з маслом чи сметаною. Ця страва завжди виручить, якщо немає часу готувати повноцінний обід або вечерю, інформує Ukr.Media. Однак смак і текстуру картоплі легко зіпсувати, якщо, наприклад, невчасно її посолити. Багато…

“Тримаю пакет картоплі в морозилці й іншим раджу”: Показую рецепт, про який мало хто знає

Багато хто не знає, що картоплю можна приготувати таким способом, а спосіб дуже простий. У складі всього три інгредієнти: сіль, соняшникова олія та, власне, сама картопля. Без жодних сюрпризів та підводних каменів, інформує Ukr.Media. На перший погляд може здатися, що рецепт дещо заморочений, але насправді…

Картопля в духовці з хрусткою скоринкою

А божественний часниковий аромат запеченої картоплі це щось. Така картопля обов'язково сподобається всій вашій родині, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: картопля -10-12 шт. сіль — 1ч.л.(з гіркою) розмарин — 1ч. олія — 3ст.л. вершкове масло -3 ст.л. лід — 200 гр. вода крижана — 2 літри чорний…

Як приготувати вдома розпушувач тіста, який зробить будь-яку випічку легкою і повітряною

Розпушувач тіста — це один з ключових інгредієнтів у випічці, який допомагає тісту підійматися і ставати легким та повітряним, інформує Ukr.Media. Якщо у вас під рукою немає готового розпушувача, не біда! Ви можете легко приготувати його в домашніх умовах, використовуючи доступні інгредієнти. Використання домашнього розпушувача…

Забудьте про замочування в молоці: рекомендований замінник для готування печінки

Перед тим, як приготувати свинячу або яловичу печінку, багато господинь її вимочують у молоці. Звісно, цей спосіб цілком має право на існування, тільки займає мінімум 2 години. Ну, а хтось взагалі таку процедуру не проводить і готує печінку одразу після купівлі, інформує Ukr.Media. Однак вимочування…

Мабуть, один із найкращих рецептів домашньої піци

Начинка може бути будь-якою, яка вам подобається. Але основа — це тісто, обов'язковий томатний соус і моцарела. Це недорого і дуже смачно, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 500 гр борошно 250 мл теплої води 10 ст. л. оливкової олії 1 ч. л. сухих дріжджів 1-2 ч. л.…

Чому не можна зберігати їжу у фользі, несподіване пояснення вченого

Алюмінієва фольга не може служити герметичною упаковкою, що запобігає розмноженню на поверхні харчових продуктів небезпечних бактерій, таких як стафілокок. Про це розповів біохімік та експерт з безпеки харчових продуктів зі США Закарі Картрайт, інформує Ukr.Media. Вчений пояснив, що герметичні контейнери з кришками для зберігання продуктів…