Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Швидке, тонке, хрумке тісто без дріжджів: тепер пиріжки готую лише так

Ніщо не зрівняється з гарячими домашніми пиріжками. Однак приготування класичних пиріжків на дріжджовому тесті досить трудомісткий процес. Зекономити час, але при цьому порадувати сім'ю смачною випічкою допоможе цей простий рецепт тіста без дріжджів та розпушувача. Великою перевагою цього тіста є те, що воно підходить як…

Пакування та зберігання продуктів в морозилці, щоб вони довше були придатними до вживання

Здається, морозилка — ідеальний союзник у домашньому господарстві. Сезонні овочі, запашна зелень, залишки вчорашнього борщу чи шматок пирога на «чорний день» — усе це можна зберегти надовго. Та є одне «але»: якщо все просто накидати безсистемно, вже за місяць ви забудете, що де лежить, і…

Не варіння і не смаження: безпечний і корисний спосіб приготування пельменів

Двома основними способами приготування пельменів є варіння в каструлі і обсмажування на сковороді, інформує Ukr.Media. Однак обидва варіанти обробки напівфабрикату мають свої недоліки. Так, в киплячій воді пельмені можуть розваритися. Іноді страва і зовсім перетворюється в абсолютно неапетитну масу. Під час обсмажування пельмені розвалюються рідше.…

Пельмені тепер тушкуємо: цікавий спосіб приготування напівфабрикатів

Один із найпопулярніших напівфабрикатів багатьох родин — пельмені — тепер готують по-новому. Замість звичного варіння або обсмажування, господині та кухарі дедалі частіше обирають спосіб тушкування — простий, але по-справжньому гастрономічний підхід, який дає змогу розкрити смак навіть магазинних пельменів на абсолютно новому рівні, інформує Ukr.Media.…

Як з дорогої кав’ярні: за кілька хвилин все змішую — і в духовку

Цей пиріг дійсно схожий на торт, але готується дуже просто. Складно тільки дочекатися, коли пиріг повністю охолоне, це потрібно для того, щоб начинка стабілізувалася і він добре тримав форму. Коли ви з'їсте перший шматочок, вам неодмінно захочеться другий. Приготування такого пирога не потребує особливих кулінарних…

В яких випадках можна їсти картоплю зі шкіркою та як це правильно робити

Здається, що може бути простішим: взяли картоплю, начистили — і гайда варити чи смажити. Але все більше нутриціологів і кулінарів радять не поспішати з ножем. Адже те, що ми звикли безжально викидати в смітник — шкірка картоплі — може виявитися набагато ціннішим, ніж здається, інформує…

Експерти розповіли, навіщо вони додають лід у тісто для піци під час замісу

Коли мова заходить про приготування ідеальної піци, здається, всі секрети вже розкриті: від вибору борошна до тонкощів випікання в печі, інформує Ukr.Media. Але один неочевидний прийом — додавання льоду в тісто — досі викликає подив навіть у досвідчених кулінарів. Здавалося б, навіщо змішувати холодне з…

Не кава, а справжній еліксир здоров’я: секрети, які зроблять напій корисним

Кава — це не просто ранковий ритуал, а джерело насолоди. Однак, як і будь-який інший продукт, вона може бути як корисною, так і шкідливою. Якщо ви не готові відмовитися від свого улюбленого напою, але хочете зробити його здоровішим, дотримуйтесь цих трьох простих порад від дієтологів.…

Чи дійсно хліб на заквасці корисніше звичайного?

Його готують у ремісничих пекарнях, знімають відео з хрусткою скоринкою та рваним м'якушем, хвалять за “живі” бактерії та менший глікемічний індекс. Але чи справді цей хліб настільки корисніший за звичайний дріжджовий батон? Давайте розбиратися по-людськи, інформує Ukr.Media. У чому суть закваски? Закваска — це натуральна…

Нутриціологи розповіли, як вибрати полуницю і на що звертати увагу перед покупкою

Аромат літа в одному кошику — це, звісно ж, полуниця. Але не кожна ягода на базарі або в супермаркеті виправдає ваші очікування. То як обрати ту саму — солодку, соковиту, без гіркоти й хімічного присмаку? У цій статті розповідаємо, на що звернути увагу перед покупкою…