Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чим найкраще змащувати випічку, щоб пироги порадували вас своїм апетитним виглядом

Кожна господиня знає, що випічку необхідно чимось змащувати, щоб на ній утворилася апетитна рум'яна кірочка. Для цього застосовуються різні продукти. Вибір глазурування залежить від рецепту і від смакових уподобань кулінара, інформує Ukr.Media. Сьогодні ми розповімо вам, чим найкраще змащувати випічку, щоб пироги перевершили всі ваші…

Три безглузді дії під час смаження печериць, які роблять гриби гумовими та водянистими

Мабуть, кожен гурман хоче навчитися готувати смажені печериці так, щоб страва завжди виходила ароматною і рум'яною, інформує Ukr.Media. На жаль, часто гриби, приготовані на сковороді, виходять не

Що додати в тісто для пельменів, щоб страва танула в роті

Під час приготування пельменів важливо приділяти увагу як начинці, так і тісту. Страва може бути безнадійно зіпсованою, якщо одна зі складових не вийде, інформує Ukr.Media. Багато господинь надають перевагу найпростішому тісту, бо вважають, що смак страви можна вивезти за рахунок начинки. Однак це помилка. Прісне…

Навіщо китайці смажать і їдять каміння

Багато століть тому китайці вигадали "смажене каміння" (це як у нас, каша з сокири), яке було особливо популярним серед бідноти. Готують цей незвичайний фастфуд у Китаї і зараз — як данину традиціям та для приваблення туристів-гурманів, інформує Ukr.Media. Втім, цю старовинну страву легко приготувати і…

Запікаю курячі ніжки на рисовій подушці у смачному маринаді

М'ясо на рисовій подушці запікається неймовірно гарно — з хрусткою ніжною золотою скоринкою, соковите та ароматне, інформує Ukr.Media. Не думала, що курячі запечені ніжки та ще й з рисом можуть стати святковою стравою. А стали — дуже гарні: рум'яні, ароматні, соковиті, і відразу з гарніром!…

Дивовижні властивості фініків та як правильно їсти делікатес

Фініки — це не просто солодкий і смачний фрукт, а справжнє джерело корисних речовин. Їх цінують за унікальний склад, енергетичну цінність і здатність покращувати здоров'я. Як правильно вживати фініки, щоб отримати максимальну користь? Давайте розберемося, інформує Ukr.Media. Чим корисні фініки? Фініки багаті на: вітаміни та…

Як правильно додавати курячі яйця в тісто, щоб випічка не втратила об’єм

Важко уявити ароматну випічку з насиченим смаком без додавання яєць. Цей інгредієнт є обов'язковим для тіста, якщо ви хочете отримати чудові бісквіти, булочки, пироги. Але ж яйця можуть забрати обсяг випічки. Можуть, якщо їх неправильно додавати. Але не хвилюйтеся: секрет пишного тіста розкритий! Щоб ваша…

Як правильно розкачувати дріжджове тісто, щоб воно зберегло пухкість і текстуру

Дріжджове тісто — це основа для безлічі смачних страв, таких як булочки, пиріжки, піца та багато іншого. Однак, попри його популярність, не всі знають, як правильно розкачувати тісто, щоб зберегти його пухкість і текстуру, інформує Ukr.Media. У цій статті ми детально розповімо про процес розкачування…

Як кип’ятити молоко, щоб воно не збігло: методи, які ще жодного разу не підвели

Кип'ячене молоко — не тільки основа для приготування різноманітних страв, але й корисний самостійний напій, інформує Ukr.Media. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими активно користуються досвідчені кулінари, щоб не зіпсувати процес приготування. Отже, перше, що слід враховувати, — для кип'ятіння молока краще виділити…

Що люблять тюфтелі — 5 неочевидних хитрощів. Тепер смачні, соковиті, не розпадаються!

Ділюся п'ятьма важливими хитрощами, які допоможуть досягти ідеального смаку, інформує Ukr.Media. Хитрість №1: Фарш і невеликий шматочок сала Для тюфтелів краще використовувати фарш середнього або крупного помелу — він збереже соковитість. Якщо взяти фарш дрібного помелу, тюфтелі вийдуть щільними і можуть втратити сік. Що робити?…