Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як правильно зберігати твердий сир, щоб він довго не псувався — дотримуюся цих правил уже багато років

Сир — один з моїх улюблених продуктів. До того ж, люблю зовсім різні сорти, включаючи і м'які, вершкові сири, і солоні, інформує Ukr.Media. Але сир — продукт живий, і потребує правильного зберігання. Лежати в холодильнику і не псуватися він може довго, але за певних умов.…

Як насправді зберігати огірки, щоб вони довго залишалися свіжими

Огірки — корисні і смачні овочі, які є практично в кожному холодильнику. Без них багато хто не уявляє собі смачного салату або освіжаючого гаспачо. Зазвичай домогосподарки зберігають огірки в холодильнику, але чи правильно це? Експерти вважають, що кухонна шафа — оптимальне місце, куди можна і…

Чому у багатьох людей ніколи не виходить смачний шашлик

Чому так часто замість соковитих і ароматних шматочків м'яса ми отримуємо сухувату, жорстку або навіть підгорілу страву? Річ у тому, що приготування справжнього шашлику — це мистецтво, яке вимагає знання певних секретів і дотримання правил, про які багато хто навіть не здогадується, інформує Ukr.Media. Досвідчені…

Домашнє медове печиво готується швидко, без форм, а виглядає дуже красиво

Ароматне, розсипчасте медове печиво з начинкою стане чудовим доповненням до сімейного чаювання. Візьміть найпростіші інгредієнти, щоб зробити це чудове печиво, яке точно не купиш у магазині. Великою перевагою печива є те, що воно готується без використання форм, але при цьому виходить дуже красивим, інформує Ukr.Media.…

Таблиця температур готовності м’яса та птиці

Багато людей задаються питанням, яка повинна бути температура на щупі (всередині м'яса) при тій чи іншій готовності, інформує Ukr.Media. Ми написали для вас підказку, тож зберігайте публікацію собі "на пам'ять". Користуватися температурним щупом на кухні не помилка, це знають професійні кухарі. Повірте, будь-який хороший кухар…

Щоб кріп, петрушка не зав’яли: зберігаю “неправильно” — і зелень свіжа

Це я давно зрозуміла — досвід, син помилок важких, підказав: стала її зберігати "неправильно", всупереч правильним порадам — і кріп з петрушкою, базилік стали зберігатися довго, інформує Ukr.Media. Що ми робимо не так і як бути, що вжити і в цілому: що зробити для зелені…

Рецепт окрошки з сьомгою — літня смакота з родзинкою

Окрошка з червоною рибою — прохолодна розкіш літа на тарілці Літо в самому розпалі, і коли сонце щедро сипле свої промені з неба, хочеться не гарячого борщу чи наваристої юшки, а чогось легкого, холодного й одночасно вишуканого. Сьогодні ділюся рецептом моєї улюбленої окрошки — не…

Навчили смажити деруни з кабачками: таких ніжних і повітряних я ще не смажила: вік живи, вік деруни вчись готувати

Ділюся із задоволенням рецептом — два методи (відрізняються подрібненням картоплі), інформує Ukr.Media. Готується дуже просто — і теж із задоволенням. І з задоволенням з тарілок (і навіть зі сковорідок) деруни розлітаються. Інгредієнти: Картопля 4-5 шт. побільше; Кабачок 1 шт. (невеликий); Цибуля 1-2 шт.; Яйце 1…

Як відрізнити справжній хліб від “підробки” з консервантами

Термін придатності натурального хліба не повинен перевищувати трьох діб, заявили експерти. За їх словами, тривалий термін зберігання вказує на наявність у продукті консервантів і добавок, інформує Ukr.Media. Як зрозуміти, наскільки хліб натуральний? Вивчіть спочатку склад. Якщо багато E-добавок, спиртів і консервантів — це промисловий продукт…

В яких випадках червоне і біле м’ясо стає шкідливим для здоров’я

Розподіл м'яса на червоне і біле дуже умовний, адже в будь-якому випадку воно стає шкідливим, якщо його посмажити у великій кількості олії і додати іншу некорисну їжу — розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. Шкода від м'яса може бути в одному випадку, коли ми обвалюємо його в…