Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Смачнющі та соковиті курячі крильця — готуйте як шеф-повар

Щоб запечені курячі крила вийшли соковитими, недостатньо просто відправити їх у духовку. Нижче розповімо, як приготувати по-справжньому смачну страву, інформує Ukr.Media. Спершу крила потрібно замочити у соляному розчині. На літр води потрібно три столові ложки солі. Ця процедура пом'якшить м'ясо та збереже соки всередині. А…

В рази корисніше: ось що можна додавати до страв замість солі

Мало хто дотримується прийнятної для організму добової норми солі, а її надлишок завдає непоправної шкоди. Відмовитись від добавки повністю дуже складно, але спосіб зменшити її споживання є. Страви не будуть прісними, якщо замінити приправу на інший інгредієнт, інформує Ukr.Media. З усіх овочів найбільше натрію з…

Якщо хочеться особливо смачну гречку, приготуйте її за цим рецептом

Сьогодні хочемо поділитися з Вами цікавим рецептом гречки, де вона заграє новим смаком і яскравими фарбами. Страва, приготовлена за цим рецептом, виходить неймовірно ароматною, соковитою, ніжною, розсипчастою і дуже — дуже смачною, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: гречка — 200 г (сира) гаряча вода — 400 г…

Робимо найжорсткішу яловичину м’якою за 20 хвилин

Навіть найжорсткіше м'ясо, ту ж яловичину, можна зробити ніжною немов дорогу вирізку. Вся справа в невеликій кухарський хитрості: готувати будемо пряну і злегка гостру печеню з яловичини з тонкими імбирними нотками в смаку — вона прекрасно підійде для вишуканої вечері в східному стилі, інформує Ukr.Media.…

Яєчний жовток більше не потемніє: шеф-кухарі пояснили, як цьому запобігти

Темний жовток у салатах і закусках виглядає, м'яко кажучи, неапетитно. Проте з наболілою проблемою стикається кожна друга господиня. Запобігти зміні забарвлення можна без додавання додаткових інгредієнтів, інформує Ukr.Media. Шеф-кухарі зазначають, що виправити ситуацію, якщо помилку було вже допущено, ніяк не вийде. Потрібно заздалегідь засікати таймер…

Начинка для вареників – прості і оригінальні ідеї для приготування смачної страви

Начинка для вареників – головний компонент страви. Від її складу, калорійності, смаку і способу приготування залежить якою вона стане в цілому. Овочеве, м'ясне, ягідне і фруктове наповнення можуть перетворити його в живильну закуску або легкий десерт. Варіантів маса, з деякими з них можна ознайомитися в…

Куди можна додавати сушений часник: із цими порадами ваші страви стануть смачніше

Сушений часник багато в чому перевершує свіжий овоч, тому він завжди має бути на кухні у кожної господині, яка себе поважає. Ці прянощі ідеально підходять для смаження, оскільки не горять на сковороді й не дають сильного запаху з рота. Одні переваги! Таку приправу додають в…

10 Незвичайний рецепт маринованої картоплі, яка може виступити як оригінальна закуска або як інгредієнт для салатів

Мариновані помідори, огірки, гриби… такими закусками вже нікого не здивуєш. А ось маринована картопля — це справді щось нове та цікаве. Картопля, приготовлена за цим рецептом, може виступити як самостійної закуски, так і як інгредієнт для всіма улюбленого олів'є, вінегрету та інших салатів, інформує Ukr.Media.…

Вичерпувати ложкою піну не потрібно: як прибрати всю пінку з бульйону за один раз

Приготування м'ясного бульйону тільки на перший погляд здається простим завданням. Адже що може бути простіше, ніж покласти м'ясо у воду, поставити каструлю на вогонь і варити необхідний час. Але якщо бульйон стає каламутним, це може викликати розчарування, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що основною умовою…

Капуста чи картопля: що спочатку кладуть у борщ

Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою вирушить капуста тому, що овочу потрібно більше часу, щоб зваритися, ніж картоплі, інформує Ukr.Media. Але думки господарок щодо цього різняться. Багато залежить від «віку» овочів. Якщо капуста молода, то краще її кидати до борщу останньою. Молода капуста…