Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Які ознаки вказують на натуральну та безпечну ковбасу — достатньо провести цей простий тест із продуктом

Не всі ковбаси однаково корисні та смачні. Як вибрати якісний продукт і уникнути розчарування? Ми підготували кілька порад, які допоможуть вам зробити правильний вибір, інформує Ukr.Media. Ціна Ціна не завжди показник якості. Не варто гнатися за дешевизною. Хороша ковбаса не може коштувати дешевше м'яса, з…

Покладіть поруч із хлібом один з цих продуктів — і він збережеться свіжим надовго

Серед безлічі порад щодо зберігання хлібобулочних виробів найпопулярнішим є зберігання хліба та батона в холодильнику, інформує Ukr.Media. Хліб дійсно лежить помітно довше, але не всім подобається потім його холодна м'якушка та специфічний смак. Розповімо, як зберегти його в хлібниці. Для початку потрібно розібратися, чому пліснявіє…

Секрет ідеальних млинців: всього одна ложка цього інгредієнта все змінить

Багато господинь поставали перед труднощами під час приготування млинцевого тіста. То грудочки з'являються, то тісто виходить занадто густим або навпаки — рідким. Однак є простий кулінарний секрет, який допоможе зробити тісто ідеальним, а млинці — тонкими, еластичними й без жодної вади. Все, що потрібно —…

Як самостійно зробити ідеальну приправу для плову: в магазині таку не продають

Готувати плов люблять багато господинь. Нічого складного в цьому процесі немає. Щоб страва вийшла по-східному ароматна, зазвичай використовують спеціальні приправи з магазину. Вони так і називаються — "для плову". Але небагато хто знає, що пряну суміш можна зробити самостійно, інформує Ukr.Media. Для приготування знадобляться: 1,5…

Смажені деруни без зайвого жиру — що потрібно додати до картопляної маси

Картопляні деруни — це не тільки смачна, але й ситна страва. Хрустка скоринка, м'яка начинка — поєднання, яке важко не оцінити. Але іноді під час смаження деруни вбирають забагато олії, стаючи жирними, калорійними й не такими смачними. Це може зіпсувати враження від страви, а також…

Не гірчитиме і довго буде свіжою: прості поради, які допоможуть правильно зберігати оливкову олію

Оливкова олія цінується в усьому світі. Вважається, що вона найкорисніша для здоров'я. Тільки при цьому продукт доволі "примхливий", і не у всіх виходить зберегти його смак та аромат у домашніх умовах, інформує Ukr.Media. Експерти розповіли, як зберігати оливкову олію, щоб вона не псувалася. Ви напевно…

“Смажене м’ясо стало смачніше та ароматніше”: Замінили сіль на один інгредієнт

Кулінарія постійно розвивається, і навіть така класична страва, як смажене м'ясо, може розкритися з нового боку завдяки сучасним підходам до його приготування. Традиційно вважається, що сіль — незамінний компонент у процесі маринування м'яса, проте існують альтернативні способи, що дозволяють досягти чудового смаку, інформує Ukr.Media. Останнім…

Додайте в тісто для дерунів 1 ложку лимонного соку: результат приємно здивує вас

Оладки з картоплі — поширена й улюблена багатьма страва. Вона ідеально підійде на сніданок або обід, готувати її дуже просто. Однак деякі господині можуть зіткнутися з тим, що натерта картопля під час приготування може потемніти. Кухарі порадили нескладний спосіб зберегти колір картоплі незмінним, інформує Ukr.Media.…

Один простий трюк на плиті, який допоможе зварити ароматну та розсипчасту гречану кашу

Мало хто усвідомлює, що розсипчаста, смачна гречана крупа — це результат роботи справжнього майстра своєї справи. Неможливо досягти досконалості, просто зваривши крупу в окропі. Все зводиться до деталей. Ми розповімо, що важливо, інформує Ukr.Media. По-перше, крупу слід ретельно перебрати, щоб видалити залишки овочів. Потім промиваємо…

Як готують картопляне пюре в Італії: немає двох “обов’язкових” інгредієнтів, але чомусь виходить смачніше

Проте творіння італійських кулінарів свідчить про протилежне, інформує Ukr.Media. На Апеннінському півострові популярний гарнір готують зовсім не так, як в інших країнах. Кулінари з Італії не використовують ні молочний компонент, ні вершкове масло. При цьому пюре все одно виходить апетитним. Більше того, страва виходить набагато…