Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як варити гречку: лайфхаки, про які ви можливо не знали

Гречка — одна з найпопулярніших круп в українській кухні, яка багата на поживні речовини та корисна для здоров'я. Цей універсальний продукт можна приготувати багатьма способами, і кожен з них надає страві особливого смаку, інформує Ukr.Media. Щоб ваша гречка завжди була смачною та ідеально приготованою, пропонуємо…

Яблучні драники на десерт — дивовижно смачно та поживно

Яблучні драники на десерт — розкішне рішення! До речі, до приготування драників раджу залучити дітей, вони з радістю візьмуть у цьому участь. Яблучні драники можна ароматизувати корицею і подавати на сніданок з чаєм або какао, а на полудень — з вершковим морозивом, інформує Ukr.Media. Інгредієнти…

Чи можна залишати рис у заводській упаковці та як довго його зберігати

Є продукти, які "живуть" на кухні майже вічно. Рис до них не належить. Нутриціологи розповіли, як правильно вибрати якісну крупу і як її зберігати, інформує Ukr.Media. Так, у магазині варто звертати увагу на рис у прозорій упаковці — так буде простіше роздивитися зерна. Вони мають…

Рецепт ідеальних котлет, які ніколи не розвалюються і зберігають м’якість під час смаження

Ідеальні домашні котлети — це поєднання хрусткої скоринки, соковитої начинки та бездоганної текстури. Але як досягти того, щоб котлети не розвалювалися на сковороді та залишалися м'якими всередині? Секрет простий: додайте манку! Цей інгредієнт робить котлети більш щільними, але при цьому вони залишаються настільки ніжними, що…

Решітка з духовки: багато хто не використовує й половини її можливостей

З кожною духовою шафою обов'язково в комплекті йде решітка, яку використовують зазвичай просто як підставку для посуду під час приготування. На неї можна ставити деко, каструлі та різні форми для випічки, можна опустити решітку вище або нижче, можна покласти на дно духовки, якщо потрібно запекти…

Які помилки ми допускаємо під час смаження яєць, чим псуємо смак страви

Здавалося б, що може бути простіше, ніж підсмажити яйця? Вони завжди ситні, смачні і красиві. Яєчня є універсальною стравою. І готувати її просто. Але так тільки здається. Насправді потрібно володіти певними кулінарними навичками, щоб приготувати цю страву. Яких помилок варто уникати, щоб отримати ідеальний результат…

Цей простий інгредієнт робить сирники пухкими, які не розповзаються та не підгоряють під час смаження

Улюблений багатьма варіант для сніданку — сирники. Це смачна і поживна страва з високим вмістом білка. Але попри свою поширеність і удавану простоту, сирники виходять не у всіх — то надто щільні, то підгоряють, то втрачають форму під час смаження. Є секрет, як приготувати сирники…

Як потрібно готувати печінку, щоб вона залишилася ніжною?

Інгредієнти: Печінка яловича — 500 г Цибуля — 2 шт. Олія — для смаження Сметана — 150-200 г Гірчиця — 1 ч.л. Сіль — 1/2 ч.л. Чорний перець — за смаком Приготування: Печінку яловичу наріжемо брусочками, інформує Ukr.Media. За бажанням можна залити молоком і залишити…

Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

З фаршу готуються різні ситні страви. Він входить до складу пельменів, тефтелей, котлет, фаршированих перців, голубців та інших звичних страв. Якщо вірити досвідченим кухарям, то вони радять робити фарш особисто, а для цього брати натуральне м'ясо. Але з огляду на брак часу, його купують і…

Цей салат з куркою ви точно не пробували: знадобляться апельсини та морква по-корейськи

Господині за столом нерідко рекомендують своїм гостям спробувати свою фірмову страву, або щось, що вони готують вперше, інформує Ukr.Media. Часто такі спроби мають успіх. А найпростіший шлях до сердець гостей — це салати. Розповідаємо, як приготувати салат з куркою, апельсинами та морквою по-корейськи. Інгредієнти: куряче…