Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Більше, ніж просто кава з молоком: повний путівник по відмінностях між капучино та лате

Капучино і лате — це не просто кава з молоком. За цими двома різними назвами криється різна історія, рецептура та відтінки смаку. Але реальні факти про ці напої знає далеко не кожен кавоман, інформує Ukr.Media. Різниця не лише в рецепті, а й у відчутті напою,…

Ви зберігаєте ці овочі та фрукти в холодильнику? Даремно! Вони втрачають смак та текстуру

Але не всі знають: холод може перетворити свіжі овочі та фрукти на несмачну масу або прискорити їх гниття. Холод впливає на продукти не тільки через температуру, але й через вологість усередині холодильника та циркуляцію повітря. Це може призвести до висихання одних продуктів, загнивання інших або…

Від прозорого до каламутного: овочі, які ніколи не кладіть у бульйон

Бульйон — проста страва і основа для будь-якого супу. Однак його іноді псують неправильно підібрані овочі, інформує Ukr.Media. Поки одні інгредієнти підсилюють смак і аромат, інші буквально позбавляють бульйон цінних властивостей. Замість наваристої страви виходить каламутне "щось" із різким запахом і дивним кольором. Кулінарні помилки…

Що потрібно додати у воду, щоб змити з магазинних овочів та фруктів всю хімію

Всім відомо, що магазинні фрукти і овочі важко назвати ідеально чистими, інформує Ukr.Media. З високою часткою ймовірності плоди були оброблені "хімією", яка, на жаль, не змивається звичайною водою. Однак якщо помити овочевий або фруктовий продукт особливим чином, то на поверхні плоду не залишиться слідів небезпечних…

Картопля з хрусткою скоринкою без фритюру: простий трюк із борошном, який роблять шефи

Не виходить хрустка скоринка? Смажите, стараєтеся, а в результаті все одно м'яко, нудно, звично? Є один перевірений спосіб — шефи давно ним користуються. Всього-то — трохи борошна. Так-так, звичайного пшеничного, інформує Ukr.Media. Я часто готую таку картоплю після того, як мені розповіли рецепт. Такий метод…

Курка, нашприцьована розсолом — ароматна і соковита: швидше за все, готуватимете так само

Є мільйон способів приготувати курку в духовці, і кожен автор рецепта впевнений, що його варіант — найкращий. Я на таке резюме не претендую, а ось як зробити курку з духовки смачнішою, розповім. Цей спосіб перевірений у моїй родині неодноразово, він дуже простий і не потребує…

Секрети шеф-кухарів: як правильно чистити гриби, щоб вони завжди були ароматними, щільними та апетитними

Гриби займають особливе місце в кулінарії завдяки своєму неповторному смаку й аромату. Однак багато любителів грибних страв роблять критичну помилку вже на етапі первинної обробки продукту. Неправильне очищення може повністю зіпсувати майбутню страву, позбавивши її характерного смаку і привабливого зовнішнього вигляду, інформує Ukr.Media. Здавалося б,…

Кухарі розповіли, як правильно додавати часник в супи і другі страви

Часник — це корисна пряність, яка робить страви більш ароматними і апетитними, інформує Ukr.Media. Але далеко не всім подобається додавати в супи або салати його. Вся річ у тім, що багато хто неправильно його додає в їжу. Все-таки часник — пряність «примхлива». При тривалій тепловій…

Від саду до морозилки: покроковий посібник із заморожування черешні — цілої, без кісточок та у вигляді пюре

Що може бути краще взимку, ніж згадати літо? Заморожена черешня зберігає аромат і користь теплих днів, інформує Ukr.Media. Заморожування є одним з найкращих методів збереження черешні, оскільки воно максимально зберігає вітаміни (зокрема вітамін С), антиоксиданти та природний цукор порівняно з консервуванням з високою температурою або…

5 помилок при заварюванні чаю, які не можна допускати

Чаювання давно прижилося в нас і вже не асоціюється з азіатською традицією. Цей напій бадьорить або заспокоює, залежно від добавок, але смак чаю іноді не розкривається через помилки при його приготуванні, інформує Ukr.Media. Щоб смак чаю розкрився повністю, треба знати, як правильно вибрати заварку і…