Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Ці секрети змінять ваші страви назавжди: чому ви досі про це не знали

Ви коли-небудь замислювалися, чому навіть перевірені рецепти іноді не вдаються? Можливо, справа не у ваших навичках, а в дрібницях, про які ніхто не говорить, інформує Ukr.Media. Наприклад, чи знаєте ви, що пательня може впливати на смак м'яса сильніше, ніж спеції? Або що звичайна сіль —…

Чим відрізняється ванільний цукор від ваніліну і яка з цих смакових добавок шкідливіша

Приємного, обволікаючого і солодкуватого присмаку випічці та десертам надає ваніль. Без неї не обходяться вершковий крем, пломбір, дріжджові солодкі булки. Натуральна ваніль у стручках — дороге задоволення, тому домашні та професійні кондитери використовують похідні — ванілін і ванільний цукор. У чому різниця між двома ароматизаторами,…

Італійський секрет варіння пасти: навіщо насправді додають цукор у соус

Італійську кухню можна назвати релігією, в якій паста вважається священною стравою, інформує Ukr.Media. Але навіть тут є свої таємні ритуали. Один із них — дрібка цукру, яку додають у соус для пасти. Звучить дивно? На перший погляд. Але цей прийом використовують навіть у найавтентичніших ресторанах…

Простий рецепт дуже смачного пирога з просоченням

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом знаменитого цукрового пирога. Він виходить ніжний, пухкий, з яскравим вершково-ванільним смаком і вологим тістом. Я ледве дочекалася поки пиріг хоч трохи охолоне, і його можна буде спробувати, адже аромат на кухні стояв просто фантастичний, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Тісто: молоко…

Як врятувати тісто, що не підіймається: що робити, щоб не засмучуватися

Дріжджове тісто — це справжнє випробування навіть для досвідчених кулінарів. Здавалося б, дотримуєшся всіх правил: якісні інгредієнти, правильна температура, бездоганний заміс… І раптом — розчарування. Тісто залишається нерухомим, наче кинуло виклик вашій кулінарній майстерності. Та не варто засмучуватись! У світі випічки немає безвихідних ситуацій, а…

Айс американо в минулому? — rорейська молодь захопилася чаєм

Але молоді корейці раптово віддали перевагу чаю замість кави, інформує Ukr.Media. Новий тренд називається Teamakase — це церемонія, аналогічна японському Omakase, коли шеф-кухар подає суші на свій розсуд за певний період часу. У Кореї замість суші готують чай, до якого подають міні-сендвічі та десерти, але…

Швидкий спосіб сушіння цедри: мікрохвильовка впорається за 2 хвилини

Але що робити, якщо хочеться додати до напою яскравих ноток, а часу на довге сушіння немає, інформує Ukr.Media. Виявляється, мікрохвильовка може стати незамінним помічником. Раніше господині розкладали цедру на підвіконні, очікуючи кілька днів, поки вона висохне природним шляхом, або сушили її у духовци. Тепер процес…

Живі млинці зовсім без борошна — смачні та корисні

Заодно — поділюся секретом, як досягти таких от дірочок на млинцях без борошна (ми любимо саме такі), інформує Ukr.Media. В якості основи для млинців нам знадобиться пророщена (або, якщо не хочете заморочуватися замочена на 3 години) ЗЕЛЕНА гречка. Крупу миємо і замочуємо в мисці на…

Простий і швидкий спосіб, як очистити оселедець від кісток, шкіри та нутрощів

Вважається, що почистити оселедець — ціла історія. Це не так. Обробити оселедець можна за лічені хвилини, інформує Ukr.Media. Послідовність дій: Відразу відрізаємо голову (навскіс під зябра). Потім відрізаємо черевце. Вибираємо якщо є молочко або ікру, а все інше добре вичищаємо ножем (чорну плівку потрібно зачистити…

Десять непотрібних і дорогих предметів на кухні, які вам не потрібні

На кухні можна зустріти справжні дива інновацій, які, за запевненнями маркетологів, зроблять вас шеф-кухарем без зусиль. Але правда така: половина з цих диво-винаходів після купівлі відправляється припадати пилом у шафу. Давайте розберемося, які предмети точно не варто купувати, інформує Ukr.Media. Машинка для варіння яєць Цей…