Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Гречка корисна не для всіх: вся правда про популярну крупу

Гречка вважається однією з найкорисніших для здоров'я круп. Недарма її часто включають до складу різних дієт і раціонів харчування при лікуванні та реабілітації різних захворювань. Поживна, ароматна, вона є цінним джерелом рослинного білка. Однак нутріціологи розкрили хороші та не дуже властивості цієї крупи, інформує Ukr.Media.…

Харчова сода та розпушувач тіста: у чому різниця, чи взаємозамінні вони у випічці і як зрозуміти, що вибрати?

Багато хто вважає, що харчова сода і розпушувач — взаємозамінні продукти. Однак їхня плутанина може зіпсувати навіть найпростіший рецепт. Різниця між ними не лише у складі, а й у принципі дії, інформує Ukr.Media. Харчова сода — це чистий гідрокарбонат натрію, що починає працювати лише під…

Абрикосові хмари — чудовий десерт, який є в кулінарній книзі кожної француженки

Десерт "Абрикосові хмари" готується дуже просто, з найдоступніших продуктів. Виходить десерт просто неймовірним: ідеальне поєднання хрусткого тіста, ніжного крему та легка кислинка консервованих абрикосів нікого не залишить байдужим, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Крем: молоко — 300 мл; кукурудзяний крохмаль — 2 ст.л; яєчний жовток — 1…

Як сушити м’яту в домашніх умовах, навіщо це робити і як використовувати

Більшість людей сушать м'яту неправильно — і втрачають її користь. А ви впевнені, що робите все правильно, інформує Ukr.Media. Старше покоління добре пам'ятає: раніше на кухні завжди висіли пучки м'яти. Її додавали до чаю, використовували за застуди, за болю в животі, і навіть клали під…

Обожнюєте соковиту курочку з хрусткою скоринкою, тоді уникайте цих голових помилок під час приготування

Завжди хочеться посмажити на сковороді соковиту курку з хрусткою скоринкою або посмажити смачну курячу грудку. Але не у всіх виходить це зробити, кухарі пояснили, як уникнути 7 головних помилок під час смаження курки, інформує Ukr.Media. Перша помилка: готувати холодну курку. Дістаньте курку з холодильника за…

Підсіли на цю редиску ще торік — цього року заготовляю на зиму вдвічі більше

Але є й інші овочі, які можна сміливо заготовляти, адже вони допоможуть зробити зимове меню різноманітнішим. Один із таких овочів — редис. Діставши взимку баночку хрусткої консервованої редиски, можна легко додати літній сонячний настрій до сімейного обіду, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: редис; кріп та петрушка; лавровий…

Виноград на зиму: шалено смачно і гранично просто

Хочете побавити себе виноградом не тільки по сезону, але серед зими? Це легко влаштувати. Гранично простий спосіб заготовки, що дозволяє максимально зберегти смак ягід, вас приємно здивує. А після того, як перша баночка буде спустошена, ви ще пошкодуєте, що закрили його так мало, інформує Ukr.Media.…

5 способів приготувати авокадо, про які ви не знали

Авокадо вже давно не екзотика на полицях супермаркетів. Він перекочував з модних фудблогів у повсякденні сніданки, і, здається, ми вже знаємо про нього все. Тости, гуакамоле, смузі… Але що, як авокадо здатен на більше? Що, як він — не просто зірка сніданків інстаграму, а справжній…

Чому не можна готувати пюре блендером: найгрубіша помилка

Багато хто намагається прискорити процес, подрібнюючи картоплю блендером. Результат виявляється плачевним — замість ніжної текстури отримується липка маса, що нагадує шпалерний клей. Ножі блендера працюють на дуже високій швидкості і мають сильний ріжучий та перетираючий ефект. Коли ви використовуєте блендер для вареної картоплі, він не…