Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Капуста чи картопля: що спочатку кладуть у борщ

Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою вирушить капуста тому, що овочу потрібно більше часу, щоб зваритися, ніж картоплі, інформує Ukr.Media. Але думки господарок щодо цього різняться. Багато залежить від «віку» овочів. Якщо капуста молода, то краще її кидати до борщу останньою. Молода капуста…

Як швидко почистити картоплю без ножа та овочечистки — хитрий трюк

Чистити картоплю — не найприємніше заняття. А якщо для страви потрібно багато бульб, то й зовсім: прощавай манікюр і м'яка, ніжна шкіра рук. Однак у Мережі з'явився новий спосіб почистити коренеплід. Він уже облетів соцмережі і тепер цей лайфхак пробують усі, інформує Ukr.Media. Цей спосіб…

Пікантна капуста за бабусиним рецептом — смачнюща закуска

Крім звичних заготовок з помідорів та огірків пропонуємо зробити найсмачнішу заготовку з білокачанної капусти. Закуска з пікантним смаком припаде до душі любителям гострого. Готується закуска з найпростіших інгредієнтів, дуже просто і швидко: кілька баночок такої заготовки мають бути у кожної господині, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: 2…

Секрет ідеальної яєчні: вся справа у температурі сковороди

Яєчня — найпопулярніший сніданок. Але страва завжди виходить різною. Буває, що білок став пухким із безліччю бульбашок, підгорілим або не досмаженим. Насправді, приготувати яєчню з ідеальним білком нескладно, головне запам'ятати одну просту хитрість, інформує Ukr.Media. Кухарі розповіли, що секрет ідеальної яєчні полягає в температурі сковороди.…

Навіщо додавати соду під час варіння картоплі: простий секрет від шеф-кухаря

Шеф-кухар Олі Брендон розповів, як приготувати "найкращу запечену картоплю". За його словами, ключовим інгредієнтом, що робить страву хрусткою і м'якою, є сода, інформує Ukr.Media. Рецепт став хітом у соціальних мережах. У покроковому керівництві Брендон пояснив, що для початку картоплю потрібно відварити. "Покладіть нарізану картоплю, одну…

Колір не вказує на свіжість м’яса: Чому краще купувати сірий, а чи не червоний фарш

Колір не вказує на свіжість м'яса, а тільки на хімічну реакцію, що відбулася. Крім того, сірий колір м'яса ніяк не пов'язаний із його смаком, інформує Ukr.Media. Якщо м'ясо має червоний колір, це говорить про високий вміст кисню у ньому. Сірість у кольорі виникає внаслідок реакції…

Засмажка вийде ніжною та насиченою: хитрощі, які допоможуть покращити її смак

Засмажка — це найважливіший елемент будь-якої першої страви, тому важливо навчитися готувати її максимально якісно, інформує Ukr.Media. Дехто просто швидко обсмажує цибулю з морквою, але смак виходить досить посереднім. Тому потрібно згадати про три хитрощі, здатні поліпшити засмажку. У чому вони полягають? Вершкове масло Ми…

Спеції, які зроблять борщ неповторним

Найчастіше у складі борщу можна побачити лавровий лист, чорний перець та часник, інформує Ukr.Media. Багато господинь більше нічого і не використовують, вважаючи, що велика кількість додаткових компонентів тільки зашкодить супу. Але це помилка. Навіть класичний борщ можна перетворити, якщо додати до нього особливі приправи. На…

Розмарин: в які страви додають та поєднання з іншими спеціями

Розмарин можна сміливо назвати універсальною приправою, але через насичений аромат і гіркуватий смак додавати його в страви потрібно дуже акуратно. У кулінарії використовують тільки голчасті частини рослини (листя). Особливо популярна ця спеція в Італії, Греції та Франції, інформує Ukr.Media. Розмарин допоможе приготувати соковите і ароматне…

Чудовий десерт “Зимові шапки”, дуже простий та смачний

Порадуйте близьких та здивуйте гостей оригінальним десертом «Зимові шапки». Таку назву десерт отримав за свою схожість із хутряною шапкою зі шкіряною вставкою зверху. Десерт готується неймовірно просто та швидко з доступних інгредієнтів навіть без додавання яєць, інформує Ukr.Media. Інгредієнти на 3 порції (одне тістечко діаметром…