Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Кулінари назвали просту хитрість, яка збереже колір броколі при готуванні

Прихильники правильного харчування навряд чи зможуть встояти перед задоволенням приготувати свіжу броколі, інформує Ukr.Media. У капусти виходить більш виражений смак. Також свіжий овоч має більше шансів на те, що зможе зберегти колір та форму в рамках гарніру, рагу чи навіть супу. Однак при неправильному приготуванні…

Загальні відмінності жасминового рису від басматі

Більше 120 000 видів рису вирощуються по всьому світу, кожен з яких може похвалитися своєю власною нюансною текстурою, смаком і розміром. Два найпопулярніших — це рис басматі і жасминовий рис. Однак не робіть помилку, змішуючи їх при приготуванні. Жасмин і рис басматі абсолютно різні, хоча…

Тефлон — зручність чи небезпека: яку пательню краще обрати

Всім нам подобається комфорт на кухні — антипригарна пательня є незамінним інструментом: легше готувати, зручніше мити. Але чи є якась підступна загроза, прихована за неприлипанням омлету? Давайте розберемося більше в цій темі, інформує Ukr.Media. Тефлон: зручність чи небезпека? Антипригарні покриття, такі як тефлон (PTFE), дійсно…

Як злити воду після варіння макаронів: за допомогою зубочистки це дрібниця

Кожна господиня любить свою сім'ю і кожен день намагається побавити домашніх чимось смачним, інформує Ukr.Media. Але коли готуєш макарони, виникає невелика проблема, яка щоразу виводить багатьох з себе. В кінці варіння макаронів обов'язково потрібно зливати воду в раковину. Зазвичай беруть друшляк і відомим способом позбавляюся…

Як врятувати рис, який почав злипатися прямо під час варіння

Якщо в процесі варіння ви помітили, що рис почав відчутно злипатися, то гарнір навряд чи вийде назвати вдалим, інформує Ukr.Media. Однак можна виправити цю ситуацію прямо під час готування. Для цього достатньо знати кілька перевірених хитрощів. Черствий хліб Відомо, що несвіжий хліб буквально притягує до…

Ці перепічки вас точно здивують способом приготування та смаком

І шкода, бо рецепт простіше нікуди, а смак такий, що хочеться пекти їх знову і знову, інформує Ukr.Media. До речі, ці перепічки родом з Марокко — країни пряних спецій та спекотного сонця, де вони замінюють місцевим жителям хліб. А якщо зробити перепічки трохи більші за…

Як зрозуміти, що печериці зіпсувалися і їх не можна їсти

Зберігання харчових продуктів в холодильнику зовсім не означає, що термін їх придатності не вичерпається ніколи, інформує Ukr.Media. А з грибами потрібно бути ще більш обережними. Будучи важкою для організму їжею, вони можуть завдати істотної шкоди здоров'ю, як тільки почнуть псуватися. Найпопулярнішим грибом можна назвати печериці.…

Секрет варіння сосисок, після якого ви ніколи не будете вживати їх у сирому вигляді

Дуже багато господинь вважають за краще не варити сосиски, а вживати їх у їжу в сирому вигляді. Адже сосиски — це вже готовий ковбасний виріб, який не потребує термічної обробки, інформує Ukr.Media. Тоді навіщо ж витрачати час і зусилля на їх варіння? Якщо різниці практично…

Шість грубих помилок у приготуванні домашньої піци, яких варто уникати

Піца — це страва, яка давно завоювала серця мільйонів людей у всьому світі. Здавалося б, що може бути простіше? Але навіть у такого шедевра іноді виникають проблеми. У цій публікації ми розповімо про шість основних помилок, які найчастіше псують домашню піцу, і поділимося порадами, як…

Одна помилка — і ризотто перетворюється на кашу: ось як цього уникнути

Ризотто — страва, яка здається простою, але вимагає точності. Багато хто стикається з тим, що замість кремової, злегка пружної маси виходить розмазана каша або, навпаки, сухий рис, інформує Ukr.Media. Секрет криється не тільки в сорті крупи, а й у тому, як ви додаєте бульйон. Наприклад,…