Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як зварити вареники у воді: секрети та лайфхаки, щоб вареники не злиплися і не розварилися

Здається неймовірним, але навіть після тривалого варіння вареники можуть зберігати форму і не перетворюватися на липку масу. Прості кухонні хитрощі перетворять звичайну страву на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media. Достатньо додати в киплячу воду столову ложку рослинної олії. Вона створить невидиму плівку, яка захистить тісто від…

Що любить ідеальне картопляне пюре: поради від досвідчених кухарів

Картопляне пюре — одна з найулюбленіших страв багатьох родин. Ця проста, але надзвичайно смачна страва має довгу історію, що сягає кількох століть. Від часу появи картоплі в Європі у XVI столітті та подальшого поширення картоплі як основного харчового продукту, рецепт пюре зберіг свою базову основу,…

Пухове тісто для пасок: буду готувати на Великдень цього року, не черствіють до 7 днів і не кришаться

Сьогодні я до вас з рецептом тіста з якого виходять незвичайні куличі, абсолютно приголомшливі, ніжні, повітряні, невагомі. Готується таке тісто нескладно, за ціною виходить недорого, до того ж дуже смачне, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Молоко — 250 мл Дріжджі свіжі — 25 г (сухі 10 г)…

Чому вершкове масло не потрібно зберігати в холодильнику, і як це робити правильно

Той, хто регулярно їсть хліб з холодним маслом з холодильника, напевно, іноді дратувався через те, що жир не розподіляється належним чином. У цій статті розберемося, чому краще не зберігати масло в холодильнику, інформує Ukr.Media. Але так не повинно бути, тому що вершковому маслу не місце…

“Холодильник — головний ворог свіжості хліба”: Правильне зберігання хліба

Свіжий запашний хліб із хрусткою скоринкою та м'якою м'якушкою — одна з найбільших гастрономічних насолод. Чи то пшеничний, житній або зерновий — кожен вид хліба має своїх шанувальників. Проте ми часто стикаємося з проблемою: як зберегти цю свіжість якомога довше? Багато хто за звичкою кладе…

Як правильно розігрівати страви в мікрохвильовій печі: несподіваний трюк — різниця буде помітна з першого разу

Багато хто стикається з розчаруванням, коли улюблена їжа після розігріву перетворюється на несмачну масу. Особливо прикро, якщо вчорашня вечеря втрачає аромат і соковитість, стаючи схожою на гуму, інформує Ukr.Media. Сухий рис, жорсткі макарони або груба піца — часті наслідки використання мікрохвильової печі. Здається, ніби єдиний…

Завжди тримаю вдома батон для цих гарячих бутербродів — готуйте більше, бо на всіх не вистачить

Ситне й просте рішення для швидкого перекусу або легкого обіду. Можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи найпростіші інгредієнти, які зазвичай є в кожному домі. Хрусткий хліб, злегка розплавлений сир, різноманітні начинки — все це перетворює простий бутерброд на справжній кулінарний витвір, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Батон…

Як правильно зберігати зелену цибулю, щоб вона залишалася свіжою довше

Зелена цибуля — невід'ємний інгредієнт багатьох страв. Вона надає свіжості, легкого аромату та яскравості смаку як салатам, так і гарячим стравам. Але, попри свою популярність, ця зелень часто псується буквально за кілька днів після покупки. Причина не в якості продукту, а в тому, як ми…

Секрети порятунку підгорілого супу: декілька простих кроків до кулінарного дива

Ви вимкнули плиту на секунду, щоб відповісти на дзвінок, а повернувшись, вловили запах гару, інформує Ukr.Media. Паніка: каструля з супом димить, а на дні — чорна кірка. Перший порив — вилити все в раковину і почати заново. Зупиніться! Навіть найбезнадійніший суп можна врятувати, і для…

Яєчня з солоними огірками? — так, це дуже смачно

Яєчня з солоними (або маринованими) огірками та сиром — це дуже смачно та незвично! Можна подавати просто на тарілці або зробити сендвіч і взяти з собою на роботу, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: яйця — 2 шт; сир — 50 гр; огірки солоні або мариновані — 2-3…