Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Помилки які роблять недосвідчені кулінари: чому гасити соду оцтом — помилка, а просіювати борошно — необхідність

Поширені кулінарні поради часто виявляються міфами, особливо у випічці. Чи потрібно гасити соду оцтом та просіювати борошно, щоб досягти ідеального результату, інформує Ukr.Media. Гасити соду оцтом Ви знаєте, навіщо соду додають у випічку? Щоб випічка піднялася і стала повітряною. Але раніше вважалося, що сода може…

Як покращити курячий бульйон: 3 неявні тонкощі від шеф-кухарів

Як зварити міцний бульйон і смачне м'ясо — і без компромісів. Щоб міцний, насичений, ароматний бульйон — і щоб м'ясо було соковите, м'яке, смачне. Нехитрі хитрощі, які приймають за помилки, інформує Ukr.Media. Тонкість №1. Немає особливої різниці, в яку воду ми покладемо курку Зате важливо,…

У цьому десерті немає молока, яєць, масла, але він чудовий

Крем для десерту зробила всього з двох інгредієнтів, і ви не здогадаєтесь з яких. Цукор у цей десерт взагалі не кладу, солодощів достатньо в тих продуктах, які ми будемо використовувати для десерту. Повірте, виходить дуже смачно і гармонійно, інформує Ukr.Media. І цей десерт дійсно можна…

Мало хто знає, що ці кухонні секрети ресторанів зроблять ваші страви в рази смачнішими

Можливо, справа не в навичках, а в маленьких хитрощах, про які не розповідають у кулінарних блогах, інформує Ukr.Media. Ресторани десятиліттями використовують прийоми, що перетворюють прості інгредієнти на шедеври, і сьогодні ми розкриємо трохи з них. Перший секрет — маринування без маринаду. Так, це звучить дивно,…

Названо причину, чому не можна купувати консервовані товари у вм’ятих упаковках

На прилавках магазинів можуть зустрітися консерви в деформованих металевих банках. Неважливо, що в них продається — згущене молоко, консервоване м'ясо, овочі або фрукти. Від купівлі консервів у пом'ятих банках найкраще відмовитися, інформує Ukr.Media. Під час деформації металевої банки порушується внутрішнє захисне покриття упаковки. Через це…

Як заощадити час, силу та нерви під час приготування: 8 цікавих кухонних лайфхаків

Щодня ми проводимо на кухні десятки хвилин, а іноді й годин, але навіть тут можна знайти способи заощадити час, сили та нерви, інформує Ukr.Media. Можливо, ви вже пробували стандартні поради на кшталт "готуйте заздалегідь" або "використовуйте мультиварку", але сьогодні мова піде про менш очевидні прийоми.…

Не всі можуть одразу здогадатися з чого я готую цей чудовий салат — всього два основних інгредієнти, а яка смакота

А здогадатися відразу ніхто не може, з чого ж я його готую. Ось правда шедеврально, інформує Ukr.Media. Скажу відразу, що крім двох основних інгредієнтів у салаті, звичайно ж, є ще заправка і дещо для більш вираженого кольору та смаку. Але це вже такі добавки, що…

Всього 3 інгредієнти — і виходить просто чудовий салат

Смачний, простий і красивий — звучить як ідеальний салат, правда? Саме таким можна назвати цей повітряний салат, який до того ж без докорів сумління можна подати і на святковий стіл, інформує Ukr.Media. Адже виглядає він, щонайменше, як торт, в тому числі і в розрізі! Інгредієнти:…

Чому страва стала гірчити після додавання лаврового листа: ось як цього уникнути

Якщо страва почала гірчити після додавання лаврового листа, причина може бути в кількох поширених помилках: Лавровий лист варився занадто довго Якщо лист залишити в страві на весь час варіння або тушкування, він починає віддавати гіркі ефірні олії, інформує Ukr.Media. Правильно: додавати лавровий лист в кінці…

Чим можна змастити випічку, крім яєць: лайфхаки для ідеальної скоринки

Аромат ванільних булочок або листкових пирогів здатний підкорити навіть найбайдужіших, інформує Ukr.Media. Але що робити, якщо яєць немає в холодильнику, а золотистий глянець на тісті здається недосяжним? Виявляється, альтернативи простіші, ніж здається. Тепла вода з розчиненим цукром — базовий варіант для солодкої випічки. Достатньо змішати…