Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Смачний домашній перець з медом на зиму

Інгредієнти: 3,5 кілограма перцю, 1 літр води, 1 стакан рослинної олії, 2 столові ложки солі, 150 грамів оцту 9%, 1 склянку меду, 20 штук духмяного перцю горошком, 5 гвоздичок, 2 лаврових листочки. Приготування: Болгарський перець ретельно промиваємо, видаляємо насіння і хвостики, а потім нарізаємо його…

Як зробити хліб кориснішим: допоможе проста процедура

Хліб із борошна 1 сорту або цільнозернового борошна — дуже корисний продукт. Лікарі рекомендують на день з'їдати 2-3 шматочки хліба. В Україні багато хто звик вживати його більше. Для них є прекрасна новина, інформує Ukr.Media. Експерт Національної служби охорони здоров'я Великобританії доктор Каран Раджан назвав…

Освіжаючі напої, які можна самостійно приготувати

Плануєте зібрати подруг на домашню вечірку і вже складаєте меню? Не забудьте про напої! Полуничний лимонад На прилавках ринків і магазинів вже з'явилася «справжня» полуниця — солодка, ароматна, обласкана сонечком. З неї можна зробити не тільки ніжний десерт, але і вітамінний лимонад, який складе гідну…

Топ-6 ягід і фруктів із найнижчим вмістом цукру для тих, хто худне

Те, що на фруктах і ягодах не можна погладшати — дуже поширена помилка. Навпаки, у сезон черешні легко погладшати і не помітити, інформує Ukr.Media. Цукор — це не тільки доданий у продукти рафінад, це і натуральні цукри: мед, фруктоза у фруктах, ягодах і навіть овочах.…

Хитрощі приготування яєчні, смак якої запам’ятається надовго

Яйця по праву вважаються одним із найбільш поживних і корисних продуктів, які легко можуть стати основою для приготування різноманітних страв. Особливою популярністю користується яєчня, якій багато хто віддає перевагу на сніданок за її смакові якості, швидкість приготування і ситність, інформує Ukr.Media. Однак нерідко під час…

Цей метод приготування спаржі шкідливий для здоров’я

Виявляється існує метод приготування спаржі, який може призвести до утворення небезпечних токсинів. Що може суттєво нашкодити вашому здоров'ю, інформує Ukr.Media. Зелена або біла спаржа — довгий овоч уже зрізаний, його можна знайти на полицях супермаркетів. Однак, щоб повною мірою насолодитися смаком спаржі, є один вид…

Випічку не потрібно змащувати яйцем: як ще можна отримати золотисту та глянсову скоринку

Змазування випічки збитим яйцем допомагає домогтися гарного кольору, глянцевого блиску. Але є й інші варіанти. Розповідаємо про найпростіші, найдоступніші та найефективніші способи, інформує Ukr.Media. Вода Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна.…

Як правильно очищати та мити печериці перед смаженням: це дуже важливо

Як часто, перебуваючи на кухні, ви ставите перед собою спірні питання стосовно кулінарії: чи можна нагрівати мед і як правильно чистити печериці. Навіть досвідчений кулінар — не ходяча енциклопедія, саме тому ми вирішили розібратися в актуальному питанні, яке турбує і нас, і вас, інформує Ukr.Media.…

До весни ніколи не лишаються! Мариновані кабачки без стерилізації

Такі кабачки відмінно зберігаються навіть за кімнатної температури. Можна в салат додавати! Щільні, кисло-солодкі. Дуже смачні! Можна за раз з'їсти всю банку! Інгредієнти: З розрахунку на 3 літрові баночки: Кабачки приблизно 1,8 кг Кріп Часник Гвоздика — 6 шт. Лавровий лист — 3 шт. Перець…

Що не можна додавати в котлети: досвідчені кухарі знайшли зайві інгредієнти у фарші

Рецептів приготування котлет величезна кількість, і всі вони відрізняються один від одного. Можна експериментувати як з інгредієнтами, так і зі способом приготування, інформує Ukr.Media. Будь-який рецепт вдасться вдосконалити. Наприклад, можна прибрати кілька продуктів, які здаються звичними та потрібними, але можуть безнадійно зіпсувати смак страви. Молоко…