Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як худнути смачно і без зусиль: їжте на вечерю єврейські котлети

З приходом весни багато хто шукає способи повернути форму, не відмовляючись від улюблених страв, інформує Ukr.Media. Рішення є: ніжні єврейські котлети, які готуються з трьох доступних продуктів і містять всього 150-170 ккал на 100 грамів. Інгредієнти: куряче філе -500 г, великі цибулини — 2 шт,…

«Яйця смажені, як у ресторані»: секрети кулінарів, щоб яєчня була пухкою та м’якою

Впевнені, що правильно смажите яйця? Більшість людей просто розбивають їх на пательню, додають сіль і чекають, поки білок застигне, інформує Ukr.Media. Але в результаті отримують жорстку масу, а не ніжну яєчню, як у ресторанах. Секрет у деталях, про які ви, можливо, навіть не здогадувалися. Вибір…

Як зварити курячу грудку, щоб вона була м’якою та соковитою

Куряче філе — один із найпоширеніших та улюблених видів м'яса. Але не кожен вміє правильно готувати його так, щоб філе вийшло ніжним та соковитим, інформує Ukr.Media. Варто розібратися, як зварити куряче філе, щоб воно було смачним та апетитним. Навіщо варити куряче філе Куряче філе можна…

Як врятувати пересолений фарш: хитрощі, про які знають досвідчені господині

Кулінарія — це мистецтво, що вимагає точності та уваги до деталей, особливо коли йдеться про правильне використання солі. Навіть досвідчені кухарі іноді припускаються помилок у процесі приготування страв, і пересіл є однією з найпоширеніших проблем на кухні Особливо прикро, коли це трапляється з дорогими продуктами…

Ці хитрощі знають тільки досвідчені кухарі: стейк вийде не тільки соковитим, але й смачним та красивим

Приготувати смачний стейк за всіма правилами — завдання не з простих. А вже якщо потрібно блиснути вміннями перед гостями, доведеться дійсно постаратися, інформує Ukr.Media. Ми опитали знайомих шеф-кухарів і готові поділитися лайфхаками, щоб ви самі приготували смачний стейк. Солимо правильно Звісно, без солі приготування м'яса…

Фахівці розповіли, які ножі справді потрібні вам на кухні

У кожної людини свої переваги в кількості ножів. Якщо дивитися в професійній сфері, то їх повинно бути не менше 12, заявили шеф-кухарі, інформує Ukr.Media. Для овочів, для м'яса, для риби, для зелені. Якщо господиня готує одну страву, то їй цілком вистачить і одного, — пояснили…

Як зробити котлети ніжними: кулінарний лайфхак з льодом

Котлети навіть з якісного фаршу інколи виходять сухими й жорсткими. Досвідчені кухарі розповіли, що досягти ніжного та соковитого смаку допоможе лід, інформує Ukr.Media. Подрібніть його, щоб вийшла крихта. Для цього вам знадобиться блендер. Крижинки мають бути не більше 0,5 сантиметра в діаметрі. Один стакан з…

Який хліб обрати для ранкового тосту та що на нього покласти, щоб отримати корисний сніданок

Багато хто любить снідати тостами з чашкою кави. Якщо вибирати правильні інгредієнти, то підсмажений хліб із різними добавками може стати чудовим варіантом для ранкового приймання їжі. Правильний тост забезпечить організм білками, жирами і вуглеводами, додасть сили й енергії та дасть змогу довго почуватися ситим, інформує…

Як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими

Дотримуйтесь наступних простих правил, інформує Ukr.Media. Зберігайте продукти в сухому стані Невелика вологість — це добре для продуктів, але вогкість — це погано. Забагато вологи може сприяти цвілі або м'якості. Переконайтеся, що ви ретельно висушуєте все, перш ніж прибрати в холодильник. Є кілька винятків з…

Томатна паста, оцет і цибуля: як ці інгредієнти можуть зіпсувати борщ

Ви варите борщ годинами, кладете все за рецептом, але він все одно пахне як звичайний суп, інформує Ukr.Media. Винен один інгредієнт, який здається нешкідливим. Його додають "для кольору" або "за звичкою", але саме він перекреслює всю глибину смаку. Мова про томатну пасту. Так, ви не…