Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

“Правда про одну з найчистіших”: Розповідаємо про гімалайську сіль

Гімалайська сіль — один із найпопулярніших гастрономічних трендів останніх років. Її рожевий колір, екзотичне походження та маркетингові заяви про надзвичайні оздоровчі властивості привернули увагу споживачів по всьому світу. Але що ж насправді приховується за барвистою упаковкою та гучними обіцянками, інформує Ukr.Media. Походження та видобуток Всупереч…

Перетворює млинці в справжню отруту: дієтологи попереджають про популярну помилку

Вибір олії для смаження млинців — важливий аспект, який впливає не тільки на смакові якості страви. В статті розглянемо види олій, що дозволять приготувати млинці, мінімізуючи ризики для здоров'я, інформує Ukr.Media. Бачачи засмажену скоринку на млинцях варто замислитися, як вони були приготовані. Річ у тім,…

Які дрова підходять для смаження шашлику і на яких краще не готувати їжу

Важко уявити пікнік на природі без шашлику. Для цього прискіпливо обирають на ринку найкраще м'ясо, витримують його в "секретних" маринадах. Це правильно, але є ще один важливий інгредієнт, від якого залежить смак смаженого м'яса на шампурах. Це дрова, інформує Ukr.Media. Якщо для смаження шашлику використовувати…

Чому курка в китайських ресторанах така ніжна? Освойте техніку вельветингу!

Відповідь — вельветинг. Це особлива кулінарна техніка, яка використовується в китайській кухні для приготування м'яса та морепродуктів. Її суть — у попередньому маринуванні та легкому обсмаженні або бланшуванні продукту перед основним приготуванням. Саме це робить курку шовковистою, соковитою і неймовірно смачною. Що таке вельветинг? Метод…

Помилки, які допускають багато господинь при приготуванні вінегрету

Якщо влітку в українців особливо популярні салати з огірків і помідорів, то королем осені та зими сміливо можна назвати вінегрет — смачно, корисно і недорого. Але чому у одних господинь вінегрет смачний, а у інших якийсь не такий? Давайте проведемо роботу над помилками, інформує Ukr.Media.…

Додайте у фарш цей інгредієнт: і пельмені стануть неймовірно ароматними та смачними

Далеко не кожна господиня знає про цю кулінарну хитрість. До того ж ціна їй — копійки, інформує Ukr.Media. Сьогодні ми хочемо розповісти Вам як покращити смак та аромат домашніх пельменів. Найсмачніший фарш на пельмені Пельмені можна готувати як з курячого фаршу, так і з м'ясного.…

Знімати чи не знімати піну під час варіння бульйону: міфи та правда

Бульйон — це основа багатьох страв, і кожен, хто хоча б раз його готував, стикався з питанням: "Чи варто знімати піну з поверхні?". Хтось робить це механічно, бо так вчили мама і бабуся, а хтось задається питанням: "А може, це зайва клопітка робота?", інформує Ukr.Media.…

Геніальний бабусин спосіб чистити молоду картоплю без ножа

Бабуся розповіла, як у дитинстві її мама чистила молоду картоплю. Цей спосіб не потребує ножа, економить час та зусилля, дозволяючи швидко впоратися навіть із великою кількістю картоплі. Давайте дізнаємося, у чому полягає цей дивовижний секрет наших предків, інформує Ukr.Media. 1. Налити у відро воду, опустити…

Пікантний та смачний салат з куркою та чорносливом

Цей простий у приготуванні, але вражаючий на смак салат стане окрасою будь-якого святкового столу або приємним доповненням до родинної вечері, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: картопля — 4-5 шт великих куряче філе — 2 шт чорнослив горіхи сметана — 3 ст.л. майонез — 3 ст.л. часник —…

Найчастіші помилки в приготуванні риби, які допускають початківці кулінари

Приготування риби — процес, при якому багато хто допускає прикрі помилки, не дозволяючи собі по-справжньому полюбити цей продукт. Ось 7 найбільш поширених промахів, які не варто повторювати, інформує Ukr.Media. Риба входить в рекомендації більшості дієтологів, і ви напевно час від часу намагалися купувати і готувати…