Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як повторно можна використовувати пергаментний папір для випічки

Пергаментний папір є зручним засобом для випічки, що дозволяє швидко приготувати будь-які кекси, тістечка або печиво, інформує Ukr.Media. Більшість людей після використання викидають виріб у смітник, однак насправді він ще може стати в пригоді в господарстві. Як повторно застосувати пергамент для випічки Використаний для випічки…

Риба гірчить після смаження: кулінарна хитрість, яка вмить прибере гіркоту зі страви

Іноді готова смажена риба може мати гіркий смак, інформує Ukr.Media. Від цього явища ніхто не застрахований, проте викидати готову страву теж не варіант. Кулінарні експерти поділилися з вами порадами, як виправити ситуацію. Як прибрати гіркоту з готової риби Почнемо з того, що риба може гірчити…

Топ-6 причин, які змусять вас відмовитися від вживання солодощів

Деякі фахівці кажуть про те, що цукор обов'язково потрібно споживати, проте інші схиляються до того, що він дуже шкідливий для здоров'я і заважає нормальному функціонуванню організму. У середньому людина споживає приблизно 22 чайних ложки цукру на день. Крім того, вона додатково їсть солодощі, інформує Ukr.Media.…

Ці 5 видів борошна можна використовувати тим, хто хоче зберегти свою фігуру

Сирники потрібно пекти на рисовому борошні, у млинці краще додавати вівсяне, а хліб робити з цільнозернового. Видів борошна на полицях супермаркетів десятки — майже з кожної крупи і щільного за структурою овоча можна перемолоти борошно. Ми розповімо вам про користь від різних видів борошна, інформує…

Смажена картопля по-новому: я навіть хвалилася рецептом перед подругами

Інгредієнти дуже прості і найдоступніші, а страва виходить ну, дуже смачною! Набагато смачніше, ніж просто смажена картопля із цибулею, інформує Ukr.Media. Інгредієнти тут потрібні звичайні. Вони завжди знайдуться на будь-якій кухні і коштують недорого будь-якої пори року. Інгредієнти: Картопля Цибуля Капуста Рослинна олія Сіль Приготування:…

Як вибрати хороше сало — орієнтуйтеся на ці 4 показники якості

Сало — корисний продукт, який люблять багато хто, тому нерідко постає питання, як же його правильно вибрати. Орієнтуватися слід на чотири параметри, інформує Ukr.Media. Перше, на що слід звернути увагу, це на товщину шматка. Вона має бути від трьох до шести сантиметрів. Якщо цей критерій…

Коли правильно солити картоплю, щоб було смачно

Коли потрібно солити варену картоплю, щоб отримати ароматну та яскраву страву? Картоплю можна солити по-різному, виберіть потрібний вам варіант, інформує Ukr.Media. Варіант 1. Солити картоплю через 5-7 хвилин після закипання, тоді вона менше розварюється. Радимо додати кілька зубчиків часнику в процесі варіння, щоб картопля вийшла…

Тертий гарбузовий пиріг — сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз

Якщо погода не тішить, за вікном дощить та вітряно, просто зберіть усю родину за столом і подайте до чаю тертий гарбузово-сирний пиріг. Аромат пирога наповнить увесь будинок, а смак домашньої випічки не залишить нікого байдужим, інформує Ukr.Media. Для приготування пирога у формі діаметром 20 см…

Правильно варити макарони навчив італійський шеф

Як правильно варити макарони? Головна пропорція: 100 г макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кг на 5 літрів води, інформує Ukr.Media. Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання. Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці. Вони краще тримають форму…

Блискучою стороною всередину або назовні: як правильно загорнути продукти у фольгу

При використанні фольги для зберігання або приготування продуктів, виникає питання: яка сторона фольги повинна бути всередині, а яка — зовні? Блискуча чи матова? Давайте розберемося, як правильно використовувати фольгу? Чому фольга має дві сторони? Алюмінієва фольга виготовляється шляхом прокатки тонких шарів металу. Під час цього…