Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Без шкоди для фігури: з чим краще їсти сало, щоб не погладшати

Колосальна кількість калорій, які містяться в салі, змушує багатьох тих, хто худне, відмовлятися від улюбленого продукту, інформує Ukr.Media. Але є способи регулярно балувати себе салом і при цьому не набирати вагу. Для початку зверніть увагу на те, з чим ви його їсте. Хліб і соуси…

Досить це робити: декілька “правил гігієни”, від яких варто відмовитися

У тривожний постковідний час людство буквально збожеволіло на гігієні. І почасти це, звісно, добре, але, намагаючись захистити себе від усіх на світі мікробів і тримати тіло в ідеальній чистоті, дехто часом заходить занадто далеко. І далеко, і безглуздо, інформує Ukr.Media. Мити руки в гарячій воді…

Трихологи розповіли, що впливає на появу лупи та як із нею впоратися

Лупа — поширене в обох статей захворювання. За словами лікарів-трихологів, кожна четверта людина хоч раз стикалася з нею, інформує Ukr.Media. Більшість людей вважає, що ця проблема виникає через неправильно підібраний домашній догляд. Але не всі знають, що поява лупи може бути симптомом шкірного захворювання або…

Таке використання гірчиці вас здивує і не залишить байдужим!

Гірчиця — дуже цілюща рослина і вона може лікувати і запобігати багатьом проблемам зі здоров'ям, у тому числі: полегшення м'язового і суглобового болю, псоріазу, стригучого лишаю, контактного дерматиту, судом ніг, випадіння волосся, кашлю, болю в горлі, омолодження шкіри, усунення прищів, зайвої ваги і це ще…

Користь і шкода чаю з малинового листя

Трав'яні чаї — відмінна альтернатива класичним чаям та каві. Чаї на основі натуральних трав і рослин, багатих на вітаміни і природні антиоксиданти, не тільки чудово втамовують спрагу і тонізують, але і мають цілий ряд корисних властивостей для організму залежно від складу збору. Розповідаємо, чому чай…

Які спеції варто додати до страв, щоб поліпшити травлення

Спеції та прянощі не тільки роблять страви смачнішими, а й допомагають поліпшити травлення, розповіли експерти, інформує Ukr.Media. Спеції, такі як кмин, кориця і куркума, а також ароматичні трави, такі як орегано, розмарин, базилік, мають важливий вплив на наш організм: вони зберігають здоров'я кишківника. Близько 100…

Як правильно їсти чипси: шкода для здоров’я буде мінімальною

Заведено вважати, що чипси та інший фастфуд — це винятково шкідливі продукти, які неодмінно завдадуть шкоди здоров'ю, якщо хоча б іноді їх вживати, інформує Ukr.Media. Дієтологи пояснили, що ті ж чипси справді можуть стати причиною ожиріння в дітей, але тільки в тому разі, якщо батьки…

Причини болю в животі від вживання бананів

Плоди, багаті корисними речовинами, легко засвоюються, входять до складу дієт. Банани рекомендують вживати для поповнення калію, усунення нападів нудоти і печії. Вони стимулюють вироблення слизу на оболонці шлунку, що діє як бар'єр від кислих речовин. У деяких людей виникають проблеми з шлунково-кишковим трактом при вживанні…

Лікарі розповіли, чи безпечно розігрівати їжу в пластиковому посуді в мікрохвильовці

Учені продовжують говорити про небезпеку пластику. Так, за тиждень у наш організм потрапляє 5 грам мікропластику. Ми отримуємо його буквально з повітря: від нашого одягу, іграшок, меблів, інформує Ukr.Media. Крім того, ми щодня їмо пластик: мікрочастинки потрапляють до нас у тарілку з їжею, зокрема і…

Дієтологи назвали найшкідливіший інгредієнт нашого сніданку

Дієтологи назвали класичний англійський сніданок, що складається з підсмаженого білого хліба, яєць, бекону або сосисок, чудовим способом почати день. Однак вони закликали відмовитися від одного шкідливого інгредієнта цього сніданку, інформує Ukr.Media. За словами експертів, підсмажений до хрускоту на вершковому маслі білий хліб не приносить користі…