Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Чому сіль — наш друг, якого варто тримати на короткому повідку?

Кожен із нас, навіть не замислюючись, додає до своїх страв дрібку солі, аби надати їм більш насиченого смаку. Але що ми знаємо про цей кристалічний порошок, який часто вважають як порятунком, так і загрозою? Сіль — це не просто смакова добавка, вона є ключовим елементом…

“Цей спосіб дав мені віру в майбутнє”: Раніше не міг заснути до середини ночі, а тепер сплю, як бабак

Що може бути кращим, ніж лягти в ліжко, закрити очі і миттєво заснути, а вранці прокинутися свіженьким і бадьореньким! Хочу поділитися з вами одним дуже дієвим способом, як швидко заснути і насолодитися спокійним, розслабленим сном, інформує Ukr.Media. Ще недавно я страждав від хронічного недосипу, спав…

Чи правда, що мед корисніший за цукор: відповіли нутриціологи

Мед часто називають "здоровим" замінником цукру — натуральний, ароматний, з вітамінами та антиоксидантами. Але коли мова заходить про калорії, все стає не так однозначно, інформує Ukr.Media. У 100 г цукру міститься близько 400 ккал, що досить багато. У меді буде приблизно 300-330 ккал. Здавалося б,…

Які хвороби можна підхопити на власній дачі, розповіли інфекціоністи

Інфекціоністи розповіли, якими хворобами можна заразитися на дачній ділянці. За їх словами, перше, що слід зробити, — захиститися від правця. Це серйозне інфекційне захворювання, під час якого бактерії можуть пошкодити нервову систему, спричинити болісні м'язові спазми, судоми і навіть призвести до летального результату. Інфекцію можна…

Як пити зелений чай, щоб користь для здоров’я була максимальною

Тим часом у чашці цього напою поєднується більше, ніж просто листя і вода. Зелений чай — це культурний ритуал, легкий стимулятор і природне джерело антиоксидантів. Але щоб він дійсно працював на користь вашого організму, важливо знати, коли, як і з чим його пити, інформує Ukr.Media.…

Щоб поліпшити здоров’я серця, вам варто відмовитися від цих продуктів на вечерю

Вечір — це час, коли організм поступово переключається на відпочинок і має змогу перевести дух після напруженого дня. Але те, що опиняється у нашій тарілці на вечерю, може суттєво вплинути не лише на якість сну, а й на стан серця. Які продукти краще відкласти до…

Виявляється, ми клеїмо пластир неправильно: хитрий лайфхак

Ви можете думати, що опанували мистецтво наклеювання пластиру ще в дитинстві, але ми хочемо сказати, що ви робите це неправильно. Є кращий спосіб — і він не такий складний, як ви думаєте, інформує Ukr.Media. Поріз папером, пухир або інша травма на пальцях рук, долонях і…

Снідати чи просто пити каву: який вибір — найкращий вранці

Хто з нас не потрапляв у цю класичну дилему: прокинувся зранку, часу обмаль і далі два шляхи — або сісти рушити заряд батареї сніданком, або ковтнути каву на ходу й мчати у справах. Особисто я часом ловлю себе на думці, що усе довкола крутиться так…

“Безалкогольне пиво”: Корисний напій чи замаскована загроза?

У світі, де здоровий спосіб життя набуває все більшої популярності, безалкогольне пиво стало справжнім трендом. Його активно рекламують як альтернативу звичайному пиву і навіть як корисний напій. Але чи справді "нульовка" така безпечна і корисна, як нам її представляють? Давайте розберемось у цьому питанні, відокремивши…

Приховані цукрозамінники: як їх розпізнати та уникати

Однак часто за такими написами приховуються цукрозамінники, які можуть бути не менш шкідливими, ніж звичайний цукор. Дієтологи розповіли, як визначити псевдокорисні продукти і які аналоги цукру вважаються особливо небезпечними, інформує Ukr.Media. «Побочки» бувають навіть від натуральних добавок Цукрозамінники поділяються на дві основні групи: натуральні (стевія,…