Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Які органи більше не потрібні людині, але вони досі існують?

Рудименти та атавізми — наша біологічна спадщина. Це два давніх біологічних явища, які спонукають антропологів до роздумів про походження всього виду вже 150 років і дозволяють без складних генетичних тестів розповісти шляхом простого фізичного спостереження та вивчення, хто ми такі, інформує Ukr.Media. Рудименти Ще Чарльз…

Поради від дерматологів, як зробити пахви більш гладкими та світлими

Зона пахв — одна з найделікатніших на тілі, і часто саме вона завдає чимало незручностей. Потемніння, сухість, подразнення — знайомо? Не варто відкладати турботу про неї: правильний догляд допоможе повернути шкірі гладкість, м'якість і рівний тон, інформує Ukr.Media. Чому темніє шкіра пахв? Серед найпоширеніших причин:…

Як захиститися від тополиного пуху: ефективні способи порятунку

Хоча тополі чудово очищають міське повітря, їх пух — справжнє прокляття, від якого щоліта страждають тисячі алергіків. Сам по собі пух алергію не викликає, але на ньому літає пилок, який стає причиною чхання, кашлю, проблем з диханням і інших «радощів» полінозу, інформує Ukr.Media. Щоб врятуватися…

Чому лікарі більше не радять обробляти рани йодом?

Спиртовий розчин йоду довгий час вважався золотим стандартом в обробці ран, оскільки мав виражені антисептичні властивості. Однак сьогодні медицина значно просунулася, і багато старих методів, включно з використанням йоду, були переглянуті. Про те, чому не можна мазати відкриті рани йодом, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Одним…

Лікар пояснила, чому не слід пити йогурт або каву після їжі

Деякі напої, які часто вживають після їжі, можуть заважати засвоєнню важливих мінералів — насамперед заліза. Про це розповіла дієтологиня Сільвія Моньїно, інформує Ukr.Media. За словами фахівчині, після їжі краще уникати чаю, кави та йогурту. У йогурті міститься кальцій, який конкурує із залізом під час всмоктування…

Ці 9 звичок непомітно підвищують цукор у крові та ведуть до діабету

Діабет — це історія не завжди про підвищений у крові цукор. Є 9 неправильних звичок, які тихо і непомітно роками руйнують обмін речовин. Організм день за днем втрачає здатність справлятися з глюкозою, інформує Ukr.Media. Звичка № 1: Чай і кава з печивом. Навіть маленький десерт…

Чому в стресових ситуаціях лікарі рекомендують вживати зелений чай

В умовах зростаючого темпу життя та постійного психологічного навантаження питання ефективного зниження стресу стає все більш актуальним. Одним з натуральних способів відновлення внутрішнього балансу може стати звичний для багатьох напій — зелений чай, інформує Ukr.Media. Медики пояснили, що зелений чай має здатність знижувати рівень кортизолу…

Що заважає нормальному метаболізму: дієтологи назвали шкідливі харчові звички

Фахівці в галузі харчування попереджають: деякі повсякденні звички за столом можуть серйозно порушити обмін речовин і сповільнити процес зниження ваги. На перший погляд, вони здаються нешкідливими, але насправді негативно відображаються на здоров'ї, інформує Ukr.Media. Пропуск сніданку На думку дієтологів, відмова від ранкового приймання їжі —…

Кардіолог: “Якщо ви приймаєте ліки, будьте обережні з цими спеціями”

Кардіолог Ауреліо Рохас підкреслив, що деякі спеції можуть негативно взаємодіяти з медикаментами., інформує Ukr.Media. Рохас зазначив, що при використанні препаратів для лікування діабету слід обмежити кількість куркуми в раціоні. "Хоча ця спеція має протизапальні властивості, вона може суттєво понизити рівень цукру в крові, що становить…

Лікарі розвіяли міфи про кефір: коли і як правильно його вживати?

Всупереч переконанням наших бабусь, кефір треба пити не тільки вечорами. Ось що розповіли медики про цей дивовижний напій, інформує Ukr.Media. Кефір — це прекрасний продукт, який люблять багато лікарів, а деякі відомі педіатри навіть чомусь кажуть, що з нього можна починати прикорм. Але за рекомендаціями…