Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Як за допомогою сала позбутися поганого холестерину. Потрібно додати лише один продукт

Лікарі встановили, що сало в поєднанні з часником сприяють зменшенню кількості холестерину, інформує Ukr.Media. Інтернаціональний продукт Сало давно стало інтернаціональним продуктом. Його шанувальники є на всіх континентах і практично в усіх країнах. І все завдяки дивовижним корисним властивостям цього продукту. Вчені давно встановили, що в…

Гормональний живіт: чому він росте, і як від нього позбутися

У чому причина виникнення "гормонального живота" і як з ним боротися? Зайвий об'єм талії може серйозно порушувати пропорції жіночої фігури, і часто є прямим наслідком проблем зі здоров'ям. Іншими словами, поки ви не розберетеся з ними, жодні дієти та спорт не допоможуть. Пропонуємо розібратися в…

Чи потрібно додавати цукор у зелений чай? Правильна відповідь здивує вас

Вчені довго сперечалися про те, який зелений чай найбільш корисний: з цукром чи без. Західні дієтологи, нарешті, знайшли відповідь на це питання, інформує Ukr.Media. Дослідження показали, що цукор, доданий до зеленого чаю, не послаблює його позитивних властивостей, як вважалося раніше, а навпаки — допомагає організму…

Вчені розкрили небезпечний ризик для серця, прихованого в “хорошому” холестерині

Учені з Х'юстонського дослідницького інституту встановили, що надлишок так званого хорошого холестерину — ліпопротеїнів високої щільності (ЛПВЩ) — може бути пов'язаний із підвищеною частотою серцево-судинних захворювань, інформує Ukr.Media. Холестерин — важлива жироподібна речовина, яка відіграє ключову роль у функціонуванні імунної, нервової та травної систем. Він…

Нестача фолієвої кислоти викликає слабкість та головний біль: як розпізнати анемію

Кожен із нас потребує достатньої кількості фолієвої кислоти — вітаміну, що відіграє найважливішу роль в організмі. Цей елемент сприяє нормальній роботі серця, синтезу ДНК, поділу клітин і навіть захищає від анемії. Розберімося, чому вона така важлива, як помітити її нестачу і де її знайти, інформує…

Як попередити печію та що робити, якщо вона вже прийшла

Відчуття печії рано чи пізно приходить до кожного! Це не обов'язково свідчить про патологічні стани, іноді причина криється в гострій їжі або вагітності, але в будь-якому випадку, це дуже неприємно, інформує Ukr.Media. Печія — відчуття печіння, яке іноді виникає за грудиною і підіймається до горла.…

Які продукти не можна їсти після 65 років: краще знайдіть їм заміну

Організм людини з роками змінюється, і гастрономічні звички мають цьому відповідати. Свідоме ставлення до харчування допомагає підтримувати здоров'я та покращує якість життя літніх людей, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Фахівці порадили людям старше 65 років включити в раціон натуральне біле м'ясо, рослинні білки — наприклад бобові,…

Що можна і не можна їсти на голодний шлунок

Перше приймання їжі дуже важливе. Це добре розуміють люди, які хоча б раз пробували худнути чи поститися. Неправильно підібране меню може призвести до різей у животі, а регулярний пропуск сніданку — до проблем зі здоров'ям, інформує Ukr.Media. Давайте розберемося, що корисно їсти на голодний шлунок,…

Помилка, яка руйнує все: чому небезпечно спати вдень після 15 години

Інколи вдень дуже хочеться подрімати. Багато хто вважає, що денний сон — чудовий вихід із ситуації при нічному недосипанні, але лікарі попереджають: все не так просто, інформує Ukr.Media. Так, подрімати час від часу вдень може бути корисним. Але перед цим подивіться на годинник: якщо вже…

Як не можна додавати лимон у чай: багато хто робить це занадто рано — неочевидна помилка

Багато любителів чаю завжди додають до напою скибочку лимона, інформує Ukr.Media. І це правильно. По-перше, завдяки такій добавці напій набуває дуже яскравого і приємного смаку. По-друге, напій стає набагато кориснішим. Так, за рахунок лимонного соку антиоксидантна активність чаю підвищується. Але при додаванні шматочка цитрусового плоду…