Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

Цей молочний продукт дієтологи назвали найшкідливішим — а він є в кожному холодильнику

Вершкове масло вважається найнебезпечнішим для здоров'я молочним продуктом. Про це розповіли лікарі-дієтологи, інформує Ukr.Media. За їх словами, продукт містить дуже багато шкідливих жирів. Кількість природних трансжирів у вершковому маслі досить велика: від 2 до 7%. Це значна концентрація, пояснили медики. Трансжири підвищують ризик серцево-судинної смертності,…

Кому не можна їсти цибулю та часник

Цибуля та часник вважаються корисними продуктами, які зміцнюють імунітет і допомагають боротися із сезонними застудами. Проте їх можна їсти далеко не всім, інформує Ukr.Media. Лікар-дієтолог пояснив, що їсти часник і цибулю не рекомендовано людям, схильним до алергії. Крім того, алергія на продукти може виникнути і…

Причина всіх хвороб – емоційна криза

Згідно з положеннями китайської медицини, емоції є основною причиною всіх хвороб і по-різному впливають на окремі органи. Так, легені реагують на смуток, печінка — на злість, нирки — на страх, а шлунок сприйнятливий до тривожних станів, інформує Ukr.Media. Крім того, кожен орган має свій "смак".…

Лікарі розповіли, що станеться з організмом, якщо щодня вживати гречку

Всі наслухані про чудо-властивості гречки. Деякі настільки вірять у силу продукту, що намагаються їсти крупу щодня. Чому не можна так робити — розповіли медики, інформує Ukr.Media. Лікарі підкреслили, що щоденне вживання гречки може призвести не до тотального зміцнення здоров'я, а до проблем з нирками та…

Як впливають на людину магнітні бурі: експерти розповіли, як мінімізувати їх негативні наслідки

Магнітні бурі — це явища, пов'язані зі збільшенням сонячної активності. Коли на Сонці відбуваються спалахи, вони вивільняють у космос величезну кількість заряджених частинок, які потім взаємодіють з магнітним полем Землі. Для деяких людей це може викликати дискомфорт і негативні зміни у стані здоров'я, пояснили лікарі,…

Вчені назвали конкретну кількість яєць, яку потрібно їсти на тиждень, щоб схуднути

Вчені дають нові рекомендації щодо споживання яєць — скарбниці білка та вітамінів. Доктор Керрі Ракстон, шотландський дієтолог, разом з Мадлен Майерс представили результати свого дослідження, інформує Ukr.Media. Хоча протягом багатьох років яйця демонізували як холестеринову бомбу, сучасні дослідження показують зовсім іншу картину. Багаті на білок,…

Дієтологи: ці три фактори переконають вас більше не їсти рисову кашу на сніданок

Дієтологи часто повторюють, що каша на сніданок — це не тільки смачно, але й корисно. Адже в них містяться вуглеводи, вітаміни та клітковина. Однак потрібно пам'ятати, що не кожна каша приносить однакову користь нашому організму. Три факти, які змусять вас замислитися — перш ніж знову…

Продукти харчування, які провокують жирність шкіри

Всім вже давно відомо, що наше харчування безпосередньо позначається на стані шкіри, волосся і нігтів. Як виявилося, деякі продукти навіть здатні стимулювати вироблення зайвого шкірного жиру, що призводить до блиску, чорних точок і прищиків, інформує Ukr.Media. Сіль Один з винуватців жирної шкіри — звичайна сіль,…

Що корисніше — мандарин чи апельсин? Де більше вітамінів — в апельсині чи мандарині

Якому з двох цитрусових віддати перевагу? Що корисніше для здоров'я — апельсин чи мандарин, інформує Ukr.Media. Цитрусові — скарбниця вітамінів. Вони здатні допомогти роботі багатьох систем організму і традиційно вважаються чемпіонами за вмістом вітаміну С — одного з головних помічників у зміцненні імунітету. Ми вирішили…

Чи вмирають мікроби у воді під час кип’ятіння

Лікарі-токсикологи заявили, що під час кип'ятіння гинуть багато мікробів, що містяться в сирій воді. Також частково змінюються фізико-хімічні властивості рідини, інформує Ukr.Media. Йдеться не про зміну молекулярної структури води, а про зміну кількості розчинених у ній речовин і газів, сказали експерти. За словами фахівців, у…