Категорія НАУКОВА МЕДИЦИНА

Корисні науково-медичні публікації

“Чай, кава та цикорій”: Який з напоїв корисніший для організму

Смачний гарячий напій повинен приносити не лише задоволення, але й користь для організму. Найчастіше люди зупиняються на чаї та каві, а є ще цикорій. У кожного з цих напоїв є свої переваги та недоліки, інформує Ukr.Media. Чай Переваги чаю В чаї міститься величезна кількість корисних…

Чи стає мед шкідливим, якщо додати його в гарячий чай

Чай з медом — нестаріюча класика. Натуральний підсолоджувач робить напій смачнішим і ароматнішим. Але чи стає при цьому чай кориснішим, або ж, навпаки, мед при нагріванні перетворюється на отруту? Слово — науці та здоровому глузду, інформує Ukr.Media. Чи правда, що мед стає канцерогенним при нагріванні…

Медики пояснили, як досягти максимальної ефективності антиперспіранту для ніг

Медики пояснили, як наносити антиперспірант для ніг. Вони розповіли про декілька етапів: спочатку ретельно вимити і висушити ноги, потім нанести засіб, дати йому висохнути кілька хвилин і, за можливості, протягом години уникати ситуацій, що провокують активність, інформує Ukr.Media. Оптимально — наносити антиперспірант перед сном. Це…

«Не стримуйтеся»: чому варто позіхати та потягуватися, навіть якщо соромно

Позіхання та потягування часто асоціюються з втомою і навіть лінню, і людину, яка позіхає та потягується, навіть можуть вважати погано вихованою. Але насправді це важливі механізми, які підтримують здоров'я та працездатність усього організму, і стримувати ці реакції не варто, інформує Ukr.Media. Лікарі-неврологи розповіли, чому варто…

Не тільки кефір: медики склали список продуктів, які багаті на пробіотики

Багато хто з нас впевнений, що пробіотики можна знайти лише в напоях на основі молока, таких як йогурт і кефір. Однак насправді існує безліч інших продуктів, багатих на ці корисні мікроорганізми. Гастроентерологи поділилися інформацією про менш відомі, але високоефективні джерела пробіотиків, інформує Ukr.Media. Пробіотики відомі…

Чи можна їсти яєчну шкаралупу заради кальцію. Запам’ятайте раз і назавжди

Багато хто не викидав яєчну шкаралупу. Її радили давати дітям та вагітним жінкам для поповнення рівня кальцію в організмі. Зараз робити так не варто — і ось чому, інформує Ukr.Media. Як зазначили гастроентерологи, порада їсти шкаралупу заради кальцію здатна тільки зашкодити. По-перше, так елемент погано…

Вчені довели на щурах, що зловживання антибіотиками призводить до зниження розумової активності

Фахівці з'ясували, що приймання антибіотиків негативно впливає на поведінку та когнітивні здібності щурів. Гризуни втрачають допитливість, демонструють підвищений рівень стресу та зниження розумових функцій, інформує Ukr.Media. Це дослідження спрямоване на розширення наукових знань про взаємозв'язок мозку та мікробіоти — кишкової мікрофлори тварин і людини, яка…

Чому не варто вкладати дитину спати з пляшкою у роті

Батькам та опікунам варто відмовитися від звички вкладати малюків спати за допомогою годування з пляшечки. Нове дослідження вчених з Університету Сіднея (Австралія) показало, що така практика підвищує ризик розвитку карієсу та появи зайвої ваги в ранньому віці, інформує Ukr.Media. Фахівці використовували дані понад 700 дітей,…

Як правильно мити руки: мило чи антисептик, та коли що використовувати

Чим обробляти руки ефективніше — милом чи антисептиком? А може і тим, і іншим одразу, інформує Ukr.Media. Лікарі-гігієністи пояснили: миття рук із милом під проточною водою ефективніше, ніж гель-санітайзер. Миття рук з милом механічно видаляє бруд, мікроби та віруси з поверхні шкіри. Мило руйнує ліпідну…

Зелень та її користь: які трави мають бути на столі щодня

Зелень — це не лише яскрава прикраса нашого столу, але й джерело багатьох корисних речовин. Вона багата на вітаміни, мінерали та клітковину, що робить її невід'ємною частиною здорового раціону. Крім цього, зелень допомагає покращити смак страв, роблячи їх апетитними та насиченими. Однак, попри всі її…