Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Ось як розрахувати інгредієнти на Олів’є: салат більше не перетвориться на «кашу»

Смак олів'є залежить від правильно підібраної кількості інгредієнтів. Адже якщо переборщити з картоплею, салат вийде надто сухим та не таким смачним. А надмірна кількість огірків, навпаки, перетворить його на рідку кислу кашу, інформує Ukr.Media. Шеф-кухарі поділилися, як правильно розрахувати пропорції. Страва завжди матиме ідеальну консистенцію.…

Як перевірити якість крабових паличок за 5 секунд, не читаючи складу

Крабові палички можна вважати якісними, якщо в них міститься щонайменше 30% рибного фаршу, або сурімі. Про це розповіли фахівці із харчування, інформує Ukr.Media. На етикетці у складі на першому місці має бути вказано саме "сурімі" — в іншому разі є ризик купити підробку або неякісний…

Як приготувати корисний салат — “оселедець під шубою”

"Оселедець під шубою" вважається однією з головних страв новорічного столу. Однак серед його інгредієнтів не найкорисніші складові, що робить цей салат не надто безпечним для здоров'я людини. Втім, медики знають, як приготувати нешкідливий "оселедець під шубою", інформує Ukr.Media. Найкорисніший інгредієнт у "оселедці під шубою" —…

Кращі закуски до алкоголю: як пити без наслідків

Попри те, що тренд на здоровий спосіб життя стає все популярнішим, Новий рік багато хто все ж таки воліє зустрічати за келихом шампанського або чогось міцнішого. Вранці 1 січня, щоправда, про це можна пошкодувати. Щоб цього не сталося, варто подбати про правильну закуску до вибраного…

Непомітна помилка, яка не дасть бісквіту піднятися в духовці

Можна суворо дотримуватися рецепта, не відступаючи ні на грам, але бісквіт все одно не підніметься. Один із найбільш примхливих у приготуванні десертів вимагає максимальної концентрації. Одна незначна помилка призведе до кулінарного провалу, інформує Ukr.Media. Кухарі попередили, що під час заготівлі всіх інгредієнтів необхідно використовувати кришталево…

Кляр, який зробить будь-яку страву вишуканою:прості рецепти

Багато людей люблять смажену рибу, але не всі знають, як у ній «запечатати» всю соковитість. Просте блюдо можна зробити ще смачнішим, якщо приготувати його з тонкою скоринкою. Як зробити кляр для риби чи м'яса? Рецепти існують починаючи від простого з борошном і яйцем, і до…

Сибірські пельмені-найсмачніші у світі..

Домашні пельмені завжди були найсмачніші. А сибірські особливо. У Сибірі готують найсмачніші пельмені в світі. Люди, які там проживають, заготовляють їх мішками і зберігають прямо на вулиці. Благо погодні умови дозволяють це робити. Такі пельмені-краще блюдо для холодної, морозної зими. Але і в інших регіонах…

Важливий інгредієнт, який слід додати у фарш для поліпшення структури та смаку котлет

У кожної господині є свій фірмовий секрет приготування м'ясних котлет. Багато хто керується сімейними традиціями, деякі сучасні господині цікавляться в мережі новинками кулінарії, щоб урізноманітнити рецепт улюбленої багатьма страви, інформує Ukr.Media. Однак у бажанні досягти майстерності в приготуванні ідеального фаршу, доводиться стикатися з жорсткими і…

Лайфхак з цибулею, який перетворить «Оселедець під шубою» на шедевр

"Оселедець під шубою" являє собою традиційну новорічну страву в українській кулінарії, що передається з покоління в покоління. Однак деякі кухарі знайшли спосіб зробити цей салат ще смачнішим, застосовуючи хитрість, інформує Ukr.Media. Потрібно дрібно нарізати цибулю і покласти її в сито, потім обдати окропом. Покласти цибулю…

Лайфхак зі зберігання пластикових контейнерів, щоб усередині не було запаху

Пластикові контейнери різних типів і розмірів ми широко використовуємо для зберігання готової їжі та різних продуктів. Вони зручні та їх легко мити. Але у них є один великий недолік. Під час зберігання в контейнері утворюється стійкий запах, який далі легко передається продуктам. Тим часом ця…