Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Чому чашки та склянки потрібно зберігати догори дном: цьому є пояснення

Наші бабусі завжди зберігали чашки та склянки у перевернутому положенні, інформує Ukr.Media. А хтось думав про те, чому вони так роблять? Насправді є раціональні причини зберігати чашки та склянки перевернутими. Захист від пилу та бруду Перша і найочевидніша причина зберігання склянок і чашок перевернутими —…

З моменту поміщення у воду чи закипання: скільки часу потрібно варити пельмені

Зварити готові пельмені — справа не хитра, з якою впорається будь-який кулінар-початківець. Та ось тільки результат радує їдця далеко не завжди. Адже найчастіше виявляється, що пельмені або недоварені, (це часто буває із замороженими напівфабрикатами), або переварені, і при цьому вони перетворилися на масу, що розкисла,…

Таку соковиту капусту просять навіть діти. Ну дуже дуже смачно!

Можна готувати хоч щодня на гарнір! Без смаження в сковороді та зайвої метушні, інформує Ukr.Media. Здивуйте сім'ю новою стравою з капусти! Виходить так соковито, так запашно і так смачно, що їдять навіть діти. Капуста повністю запікається в духовці, доки ви займаєтеся своїми справами. Рецепт простіше…

Картопля звариться у 2 рази швидше: досвідчені господині розкрили секрети

Картопля середнього розміру вариться близько 20 хвилин. Якщо ви не маєте у своєму розпорядженні такого запасу часу, знайте: процес можна істотно прискорити. При цьому не потрібно різати овоч на дрібні шматки. Досить просто скористатися одним із цих трюків, інформує Ukr.Media. Щоб скоротити час варіння на…

Продукти, які багаті на пробіотики і є важливим елементом раціону в холодний сезон

Йогурт Пробіотики (живі бактерії, які не є патогенними або токсичними для людського організму) особливо важливі в зимовий період, адже вони підтримують здоров'я мікрофлори кишечника, тим самим зміцнюючи імунітет стосовно хвороб. Найкраще для повсякденного раціону підійде натуральний йогурт без добавок: приготуйте його з закваски і снідайте…

Чим відрізняється зелена гречка від звичайної

Люди, які стежать за своїм здоров'ям, обов'язково включають в раціон гречку. Вона корисна і водночас малокалорійна. Про користь цієї крупи сказано дуже багато, інформує Ukr.Media. Останнім часом все частіше говорять про те, що зелена гречка більш корисна, ніж звична. Щоб упевнитися в цьому, треба порівняти…

“Втрачають свої смакові якості та користь”: Овочі та фрукти які не можна зберігати у холодильнику

Перебуваючи в холодильнику, деякі продукти втрачають свої смакові якості та користь. Названо овочі та фрукти, які варто зберігати в іншому місці, інформує Ukr.Media. Помідори й фрукти з кісточкою і тонкою шкіркою Під час зберігання в холодильнику помідори, сливи, персики та черешня змінюють структуру, вони стають…

Названо головні помилки під час варіння гречки, через які вона позбавляється користі

Однією з головних помилок під час приготування гречки є недостатньо промита крупа, яка може дати неприємний гіркий присмак, заявили кухарі. За їх словами, гречка також може втратити свій смак і поживні властивості, якщо її переварити, інформує Ukr.Media. Багато хто пропускає цей важливий крок. Промивання гречки…

Як правильно замочують крупи перед варінням і навіщо це потрібно

Про те, що перед варінням завжди потрібно замочувати крупи, скаже будь-який досвідчений кухар, проте не всі господині дотримуються такого маленького правила. З одного боку, такі маніпуляції забирають час, а з іншого, цілком можуть зберегти здоров'я, якому загрожує фітинова кислота, що міститься в таких крупах. І…

Молочна глазур для пасок: густа і глянсова

Чудово лягає, не кришиться, не ламається, після застигання не бруднить руки – мрія, а не глазур. Ще один безперечний плюс – в складі немає сирих яєць, що важливо для маленьких ласунів. Порада : не баріться з посипкою. Прикрашайте паски відразу після намазування глазур'ю, щоб декор…