Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Тертий гарбузовий пиріг — сподобається навіть тим, хто не любить гарбуз

Якщо погода не тішить, за вікном дощить та вітряно, просто зберіть усю родину за столом і подайте до чаю тертий гарбузово-сирний пиріг. Аромат пирога наповнить увесь будинок, а смак домашньої випічки не залишить нікого байдужим, інформує Ukr.Media. Для приготування пирога у формі діаметром 20 см…

Правильно варити макарони навчив італійський шеф

Як правильно варити макарони? Головна пропорція: 100 г макаронів на 1 літр води. Відповідно стандартна пачка 0,5 кг на 5 літрів води, інформує Ukr.Media. Ця кількість води дозволяє використовувати макарони для гарніру без додаткового промивання. Використовуйте макарони із твердих сортів пшениці. Вони краще тримають форму…

Блискучою стороною всередину або назовні: як правильно загорнути продукти у фольгу

При використанні фольги для зберігання або приготування продуктів, виникає питання: яка сторона фольги повинна бути всередині, а яка — зовні? Блискуча чи матова? Давайте розберемося, як правильно використовувати фольгу? Чому фольга має дві сторони? Алюмінієва фольга виготовляється шляхом прокатки тонких шарів металу. Під час цього…

Як очистити сухофрукти від діоксиду сірки та гліцерину

Сухофрукти — дуже корисний продукт. Їх можна додавати у випічку, брати з собою як корисний перекус або варити з них компоти, інформує Ukr.Media. Сушені плоди, як правило, продають або в запечатаних упаковках, або на вагу. Однак в обох випадках сухофрукти потрібно добре промити. Але просто…

Змішайте банан з вівсянкою та відправте до духовки на 15 хвилин — корисне та смачне печиво

Вівсяне печиво з бананом — це смачний і здоровий перекус, який легко приготувати вдома. Завдяки простим інгредієнтам, цей рецепт підходить для людей, які дотримуються здорового харчування або просто шукають швидкий спосіб побалувати себе натуральними смаколиками. Це печиво не містить цукру і масла, а основу складають…

Білий перець горошком: який має смак, аромат та де його використовувати

Білий перець можна вважати однією з найпопулярніших приправ, які є на кухнях мільйонів господинь по всьому світу, інформує Ukr.Media. Який смак, аромат Білий перець є приправою, яка має гострий і цілком помітний смак та аромат. При цьому не вважається такою пекучою спецією, як чорний перець…

Як за хвилину відрізнити натуральне м’ясо від м’яса з хімічними добавками

Деякі продавці вдаються до різних хитрощів, щоб впарити покупцям залежане м'ясо: підфарбовують його, вводять у нього соєвий соус, збризкують.., інформує Ukr.Media. Трюків у їхньому арсеналі так багато, що відразу й не відрізниш свіже м'ясо від «омолодженого». Багато хто намагається визначити свіжість м'яса на вигляд, оглядаючи…

Рибні котлети будуть неймовірними: ось що додають у них для пишності хитрі господині

Рибні котлети нечасто зустрічаються на столах українців, готувати їх складніше, та й не у всіх виходять. Але страва завжди буде ідеальною, якщо знати кілька секретів, інформує Ukr.Media. Ніколи не шкодуйте хліба чи хлібних крихт. У співвідношенні з рештою інгредієнтів має бути не менше 1/3 борошняних…

І плита буде чистішою, і їжа кориснішою: як уникнути розбризкування олії під час смаження

Приготування м'яса на сковороді — це мистецтво, яке потребує певних навичок та знань. Багато господарок стикаються з проблемою розбризкування олії під час смаження, що може призвести до неприємних наслідків, інформує Ukr.Media. Ця ситуація не тільки створює безлад на кухні, але й може бути небезпечною для…

Смажена риба в цибуляному клярі — смачніше ви ще не їли

Смажена риба в цибуляному клярі. Такий кляр просто ідеальний для риби, він не тільки роблять страву смачнішою, але і ніжнішою і соковитішою. Горбуша виходить не просто соковита, а надзвичайно соковита, інформує Ukr.Media. На відео добре видно яка вона ніжна. Сам кляр виходить дуже смачним, із…