Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

В’ялена вишня на зиму: ось кращий домашній рецепт!

В'ялена вишня відрізняється від замороженої або консервованої. У випічці, кремі або желейних десертах вона радує своїм кисло-солодким смаком, інформує Ukr.Media. Спочатку ягоди проварюють в сиропі, а потім просушують в духовці або спеціальній сушці. Хочете отримати на зиму смачний і корисний десерт до чаю? Тоді читайте…

“Чи можна й у яких випадках”: Замінити цукор медом у випічці

Мед можна успішно використовувати замість цукру під час випічки, інформує Ukr.Media. Ось кілька порад. Солодкість і смак Мед має складніший смак, ніж звичайний цукор. Він може додати квіткові, фруктові нотки або навіть прянощі до ваших десертів. Спробуйте різні сорти меду і виберіть той, який вам…

Як готують мойву в найкращих ресторанах: знайдено найсмачніший рецепт

Мойва — одна з найсмачніших і найжирніших риб, тому немає нічого дивного в тому, що її подають у деяких ресторанах, інформує Ukr.Media. До того ж цю рибку готувати легко та просто, а тому її люблять і господині, і кулінари. У сьогоднішній публікації ми хочемо поділитися…

Рецепт дня: омлет з помідорами, моцарелою і базиліком

Відчуйте себе трохи італійцем – приготуйте на апетитний сніданок – омлет з моцарелою, томатами і базиліком. Страва вийде смачніше, якщо зробити базиліковий соус песто самостійно, інформує Ukr.Media. Омлет в італійському стилі Інгредієнти: 3 яйця 5 шт. бебі-моцарели 5 шт. помідорів черрі 1 ст. л. соусу…

Домашній майонез виходить рідким: основні помилки в приготуванні

Домашній майонез — це смачно! Але більш важливий аргумент на користь його приготування власними руками — повний контроль над інгредієнтами. Навряд чи ви станете додавати в нього ненатуральні загусники, консерванти, підсилювачі смаку і так далі, як це часто робиться для «магазинного» майонезу, інформує Ukr.Media. Однак,…

Дієтологи розповіли, чому не варто відмовлятися від вживання перлової крупи

Про те, чим корисна одна з найдешевших круп — перловка — розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media. За словами фахівців, "у ній багато фосфору, який є незамінним для серцево-судинної системи, скелетної тканини і емалі зубів". Крім того, перловка відрізняється вмістом інших мінералів, які зміцнюють здоров'я — калію,…

Полуничка взимку, як із грядки! Ароматна заготівля без варіння

Нічого не треба варити. Це будуть найсмачніші і корисні ласощі взимку! Скільки не заготуєте, буде мало. Ароматна полуниця, до смаку як із грядки! Заготівля полуниці на зиму Ретельно промийте полуницю. Відокремте від плодоніжок, але не викидайте їх. Висушіть та додавайте в чай! Переберіть полуницю. М'яку…

Чи потрібно мити свіжі яйця перед використанням — експерт поставив крапку у суперечці

Експерт, професор і фахівець із безпеки харчових продуктів Бенджамін Чепмен розповів, чи потрібно мити свіжі курячі яйця. За його словами, їх не варто мити перед тим, як розбивати для приготування їжі, інформує Ukr.Media. "Немає жодних причин для миття яєць з точки зору безпеки", — каже…

Смажте рис на сковороді та вбивайте яйця — проста вечеря-смакота

Візьміть яйця, трохи овочів і приготуйте смачну страву — і ситну, і оригінальну. Раз-два, і вся сім'я сита! Можна подати разом із м'ясом або просто салатом. Смачно як у холодному, так і гарячому вигляді! Незвичайний рецепт з рису та яєць для обіду чи вечері, інформує…

Названо 3 поширені кухонні предмети, які можуть загрожувати небезпекою

Багато людей недооцінюють ризики, які являють собою звичайні предмети кухонного вжитку. Експерти попередили, в яких випадках слід проявляти обережність, інформує Ukr.Media. Пластикові контейнери для зберігання Деякі пластмаси можуть виділяти в їжу такі хімічні речовини, як бісфенол-А (BPA) і фталати, особливо при нагріванні. Вони негативно впливають…