Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Всього пару грамів — і гречка перетвориться в шедевр: які спеції обожнює крупа

Багато хто помилково думає, що гречана каша — це нудний гарнір, який вже нічим не може здивувати, інформує Ukr.Media. Так вважають тільки ті, хто не любить кулінарні експерименти. Досвідчені шеф-кухарі знають, як поліпшити будь-яку страву. Навіть гречка може стати знову улюбленим гарніром. Потрібно лише додати…

Блаженство за 10 хвилин без духовки — ніжний та смачний десерт

Легкий, повітряний, кремовий — справжнє блаженство! Готується на основі молока, яєчних жовтків та сметани. Навіть духовку вмикати не доведеться! Розкішний десерт із простих продуктів, інформує Ukr.Media. Рецепт ніжного молочного десерту: Він настільки простий, що навіть не віриться! Дотримуйтесь простого покрокового пояснення нижче. Інгредієнти: Молоко —…

Глазур для паски з маршмелоу — не кришиться, не обсипається і вирівнює всі нерівності

Напередодні святкових днів, хочемо поділитися улюбленою глазур'ю для пасок з жувального зефіру. В кулінарії він використовується для приготування мастики, глазурі для торта і пончиків, і інших кулінарних шедеврів, інформує Ukr.Media. Маршмелоу — це жувальний солодкий зефір. Він легкий, повітряний, буває різного розміру (меншого й більшого),…

Як фарбувати яйця в цибулинні: інструкція та поради

В цьому році ти вирішила відмовитися від хімічних барвників, і збираєшся фарбувати яйця в цибулинні до Великодня? Тоді ця інформація буде корисною для тебе, інформує Ukr.Media. Фарбувати яйця цибулевим лушпинням — найдавніший і традиційний спосіб. Він пов'язаний з легендою: нібито Богородиця показала візантійському імператорові яйце,…

Як прибрати з курки антибіотики у домашніх умовах, якщо ви сумніваєтеся у її якості

Куряче м'ясо стало невіддільною частиною сучасного харчування. Його переваги: легкість для шлунка, швидкість приготування та відносна доступність. Однак у багатьох споживачів є побоювання щодо магазинної курки, припускаючи, що вона може містити небезпечні речовини, такі як антибіотики та гормони росту. Експерти розповіли, як усунути з курки…

Відбивні вийдуть сухими та жорсткими: помилки під час приготування

Часто навіть із жирної та ніжної свинини виходять несмачні відбивні. М'ясо стає сухим і жорстким. Всьому виною — дві поширені кулінарні помилки. Їх припускаються 9 із 10 господинь, самі того не помічаючи, інформує Ukr.Media. По-перше, продукт слід правильно нарізати. Робити це потрібно не вздовж, а…

Навіщо класти цибулю в хлібницю: лайфхак, який позбавить набридлої проблеми

Практично всі господині звикли використовувати цибулю виключно як інгредієнт. Однак багато хто забуває, що овоч буває вкрай корисний у побуті. Експерти розповіли, чому його варто покласти прямо до хлібниці, інформує Ukr.Media. Вся річ у тім, що цибуля має цілу низку корисних властивостей. Одна полягає в…

Мокрий ніж і не лише: секрети ідеальної нарізки яєць

Часто яйця під час нарізання починають кришитися. У підсумку замість красивого кубика виходить неапетитна каша. Але вихід із ситуації є! І навіть не один, інформує Ukr.Media. Так, шеф-кухарі порекомендували скористатися яйцерізкою. Саме цей спосіб займає найменше часу і дає змогу домогтися акуратних і рівних частин.…

Як поліпшити смак страв за допомогою соди: професійні хитрощі кухарів

У кожної господині в будинку має бути пачка соди. Цей чудовий порошок здатний перетворити багато страв і значно покращити їх смакові якості. Як використовувати соду з кулінарною метою? У статті розповідається про цікаві хитрощі, які використовують майстерні кухарі, інформує Ukr.Media. Сода для приготування креветок Ці…

Формочки для пасок можна зробити самостійно — знадобиться всього 30 хвилин

Великдень — свято, для якого хочеться всю роботу робити власноруч: пекти паски, фарбувати яйця, виготовляти прикраси для дому. Власноруч буквально за 30 хвилин можна зробити навіть формочки для випічки. Найголовніше це те, що для виготовлення форм використовується повністю натуральний клей, що складається всього з 2-х…