Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Застосування морквяного бадилля в кулінарії

Корисні властивості морквяного бадилля відомі давно. У старовинних лікарнях є різні рецепти використання цієї цінної сировини. Бадилля моркви допомагає вирішити проблеми з гемороєм, використовується для лікування варикозного розширення вен та захворювань судин. Її також широко використовують у кулінарії для приготування закусок, перших та других страв,…

Цей ніжний паштет із яєць у Канаді подають на сніданок — спробуйте смакоту і ви

Ранок усіх людей, незалежно від країни та нації, починається зі сніданку. Ми набираємося сил із молочною кашею та яєчнею, а канадці пригощаються бутербродами із ніжним яєчним паштетом. Спробувати закуску варто кожному, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: яйця — 3 шт., солоні огірки — 3 шт., бекон —…

Як перевірити яйця на свіжість: Визначаємо тухле яйце без розбивання шкаралупи

Досвідчені кулінари рекомендують перед тим, як додавати яйце в блюдо, розбити його в окрему миску, щоб перевірити, чи воно не тухле. Однак запах тухлих яєць все одно залишається і псує здобний аромат куховарства. Визначити свіжість яєць можливо і не розбиваючи шкаралупи, для цього є кілька…

М’яка морква знову стане хрумкою: просто залийте її цією сумішшю

Морквина, що полежала кілька тижнів у ящику, втрачає насамперед пружність. Навіть якщо жодних слідів псування на шкірці немає, хрумтіти, як раніше, вона вже не буде. Подарувати овочам друге життя можна за допомогою картопляної суміші, інформує Ukr.Media. Ефективний спосіб підходить не тільки для моркви, але також…

Як зварити яйця без плити: 2 простих варіанти

Курячі яйця смачний і поживний продукт, який присутній у нашому раціоні практично щодня. Варені яйця ми часто беремо з собою в дорогу, наприклад, під час поїздки на поїзді або машині. Але, як відомо, в дорозі трапляється всяке. Іноді буває так, що вам елементарно не вистачило…

Секрет рецепта котлет із їдалень з минулого — ось чому вони були такими смачними

Зробити смачні котлети — завдання непросте, особливо коли ще збереглася пам'ять про "ті самі", з їдальні. Тут, як не готуй, все одно не вийде так само смачно. Чи все-таки вийде? Виявляється, якщо знати парочку секретів, котлети вийдуть точнісінько як раніше, інформує Ukr.Media. Щоб приготувати, вам…

Навіщо кухарі кладуть сирокопчену ковбасу в холодну воду на 30 секунд

Процес чищення ковбаси не завжди простий, але цей лайфхак заощадить вам нерви та час на кухні, інформує Ukr.Media. Сирокопчена ковбаса — один із найулюбленіших і найпопулярніших продуктів, який використовується для приготування різних страв та закусок у білорусів. Однак багато людей стикаються з однією і тією…

Ці 2 причини змусять вас назавжди перестати додавати молоко в омлет

Класичний рецепт омлету простий: узяти яйця, змішати з молоком, посолити й відправити на сковороду з розігрітою олією. Однак досвідчені кухарі давно готують страву по-іншому, інформує Ukr.Media. Виявляється, вони відмовилися від молока. І на те у професійних кулінарів є одразу дві вагомі причини. По-перше, напій псує…

Щоб 2024 рік почався вдало: як приготувати салат «Китайський дракон» для новорічного столу

Напевно, ви вже знаєте про те, що наступний рік проходитиме під символом Зеленого Дерев'яного Дракона. Ця могутня тварина у багатьох асоціюється з владою, величчю та такою країною, як Китай, інформує Ukr.Media. Щоб заздалегідь задобрити символ майбутнього року і почати 2024-й із чистого листа, потрібно приготувати…

Секрет заправки для смаженої картоплі, яку подають тільки в дорогих ресторанах

Смажена картопля сама по собі є дуже ароматною та апетитною стравою. Однак існує спосіб зробити смажену картоплю ще смачнішою з додаванням одного несподіваного, але дуже простого інгредієнта, інформує Ukr.Media. Вам знадобиться зробити пряну й ароматну заправку, яка готується на основі доступного продукту. Для початку озбройтеся…