Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Скиснуть за одну ніч: помилки у зберіганні салатів, які можуть зіпсувати свята

Експерти попереджають, що не потрібно готувати страви у великих обсягах, якщо сім'я та гості не планують з'їсти їх у найближчі кілька годин, інформує Ukr.Media. Салати входять до однієї з найнебезпечніших, з епідеміологічної точки зору, груп. Це багатокомпонентні страви, які складаються з інгредієнтів із різними мікробіологічними…

Не витрачайте час на Мімозу — на закуску з печінки тріски піде не більше п’яти хвилин

Вірні шанувальники печінки тріски ніколи не відмовляться від «Мімози» на столі. Проте можна не витрачати час створення салату. Приготування простої рибної закуски займе не більше п'яти хвилин, а задоволення отримуватимете весь вечір, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: печінка тріски — 1 банка, яйця — 2 шт., цибуля…

Як правильно варити покупні вареники, щоб вони не злиплися

Найчастіше вареники під час варіння злипаються. І щоб цього уникнути, досить використовувати кілька простих хитрощів. Про них розповіли кухарі, інформує Ukr.Media. Якщо ви готуєте самі, переконайтеся, що тісто не надто м'яке. Також перевірте краї. Якщо вони погано скріплені, начинка буде витікати, що теж призведе до…

Як каламутний бульйон зробити прозорим? Трюк, яким зобов’язана володіти кожна господиня!

Бульйон – це відвар, приготований з м'яса, риби, овочів, грибів. І найчастіше він виходить мутним. Щоб цього не сталося, потрібно дотримуватися певної технології, яка забезпечить страві необхідну насиченість і прозорість, інформує Ukr.Media. Запорука вдалого бульйону лежить ще в підготовці до його приготування. Правильно підібрані інгредієнти…

Простий спосіб визначити які яблука перед вами — сухі та перестиглі або солодкі, соковиті та хрусткі

Які ж обрати — повністю червоні або трохи з жовтуватим відтінком? Які яблука будуть найсмачнішими, соковитими, солодкими та хрусткими? Щоб зрозуміти, яке яблуко перед вами, оцініть кілька ознак, про які піде мова нижче, інформує Ukr.Media. Колір яблука Можливо, ви й самі помічали, що повністю червоне…

Додайте в банку з кавою цей продукт і ви здивуєтеся аромату і смаку напою

Якщо ви хочете щоранку насолоджуватися смаком кави, необхідно знати, як правильно її зберігати, щоб зерна або порошок не втратили свій смак і аромат, інформує Ukr.Media. Якщо раптом так сталося, не впадайте у відчай. У Мережі підказали простий спосіб повернути життя улюбленому напою. Для цього вам…

Яку кількість желатину потрібно додавати в холодець: пропорції

Холодець — дуже популярна закуска, особливо на Новий рік та інші свята. Існує безліч рецептів цієї простої, але смачної і ситної страви. Холодець варять з м'яса, птиці, риби з різними добавками: скибочками вареної моркви, кружальцями або четвертинками варених яєць. Вони не тільки роблять страву ще…

Приголомшливий балик зі скумбрії — мінімум зусиль і інгредієнтів

Балик з риби нітрохи не гірше балика з м'яса, а готується ще простіше. Він в асортименті продається в супермаркетах, але домашня закуска з магазинною не зрівняється. А собівартість риби майже в 10 разів відрізняється від вартості балика з полиць магазина, інформує Ukr.Media. За класичним рецептом…

Йогурт без краплі молока: пісний варіант корисного і незамінного продукту

Такий рослинний продукт відмінно підійде веганам, людям з непереносимістю лактози і тим, хто дотримується посту, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Соєве молоко – 1 літр; Крохмаль – 3 ст. л.; Закваска – 6 ст. л. Приготування 750 мл молока підігрійте на повільному вогні, але не доведіть до…

Смачний та небанальний салат до святкового столу

Салат легко і швидко готується, ідеальний як для буденної вечері, так і для святкового застілля, інформує Ukr.Media. Інгредієнти: відварена яловичина — 200 г, цибуля — 1 шт., солоні огірки — 100 г, яйця — 2 шт., майонез для заправки, рослинна олія для смаження, сіль —…