Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Про те, як довше зберегти зелень свіжою в холодильнику, розповість цей лайфхак

Кухарі поділилися способом продовжити життя листової зелені. Це тільки здається, що в такому простому завданні не потрібні ніякі лайфхаки. На ділі ж ті, хто не з'їдає зелень на кшталт салату і шпинату за кілька днів, знає, що тримати її в холодильнику — та ще проблема:…

М’ясо більше не прилипне до решітки: цей лайфхак дасть змогу без проблем підсмажити стейки

Влітку багато людей люблять готувати на грилі м'ясо та овочі. Експерти розкрили простий трюк, який запобігає прилипанню продуктів до решітки, інформує Ukr.Media. Перш ніж покласти м'ясо, сосиски або овочі на гриль, просто натріть решітку половинкою цибулини. Після цього ви зможете легко покласти будь-який продукт на…

Як швидко почистити імбир і зберегти в холодильнику свіжим на 2-3 місяці

Свіжий імбир може довго зберігатися в холодильнику. Зручно тримати його вже в очищеному вигляді. Кулінари дали пораду, як швидше почистити корінь імбиру, а заодно поділилися простими лайфхаками і способами його зберігання, інформує Ukr.Media. Експерти рекомендують не зрізати шкірку з імбиру, а скоблити його чайною або…

Смачний домашній перець з медом на зиму

Інгредієнти: 3,5 кілограма перцю, 1 літр води, 1 стакан рослинної олії, 2 столові ложки солі, 150 грамів оцту 9%, 1 склянку меду, 20 штук духмяного перцю горошком, 5 гвоздичок, 2 лаврових листочки. Приготування: Болгарський перець ретельно промиваємо, видаляємо насіння і хвостики, а потім нарізаємо його…

Як зробити хліб кориснішим: допоможе проста процедура

Хліб із борошна 1 сорту або цільнозернового борошна — дуже корисний продукт. Лікарі рекомендують на день з'їдати 2-3 шматочки хліба. В Україні багато хто звик вживати його більше. Для них є прекрасна новина, інформує Ukr.Media. Експерт Національної служби охорони здоров'я Великобританії доктор Каран Раджан назвав…

Освіжаючі напої, які можна самостійно приготувати

Плануєте зібрати подруг на домашню вечірку і вже складаєте меню? Не забудьте про напої! Полуничний лимонад На прилавках ринків і магазинів вже з'явилася «справжня» полуниця — солодка, ароматна, обласкана сонечком. З неї можна зробити не тільки ніжний десерт, але і вітамінний лимонад, який складе гідну…

Топ-6 ягід і фруктів із найнижчим вмістом цукру для тих, хто худне

Те, що на фруктах і ягодах не можна погладшати — дуже поширена помилка. Навпаки, у сезон черешні легко погладшати і не помітити, інформує Ukr.Media. Цукор — це не тільки доданий у продукти рафінад, це і натуральні цукри: мед, фруктоза у фруктах, ягодах і навіть овочах.…

Хитрощі приготування яєчні, смак якої запам’ятається надовго

Яйця по праву вважаються одним із найбільш поживних і корисних продуктів, які легко можуть стати основою для приготування різноманітних страв. Особливою популярністю користується яєчня, якій багато хто віддає перевагу на сніданок за її смакові якості, швидкість приготування і ситність, інформує Ukr.Media. Однак нерідко під час…

Цей метод приготування спаржі шкідливий для здоров’я

Виявляється існує метод приготування спаржі, який може призвести до утворення небезпечних токсинів. Що може суттєво нашкодити вашому здоров'ю, інформує Ukr.Media. Зелена або біла спаржа — довгий овоч уже зрізаний, його можна знайти на полицях супермаркетів. Однак, щоб повною мірою насолодитися смаком спаржі, є один вид…

Випічку не потрібно змащувати яйцем: як ще можна отримати золотисту та глянсову скоринку

Змазування випічки збитим яйцем допомагає домогтися гарного кольору, глянцевого блиску. Але є й інші варіанти. Розповідаємо про найпростіші, найдоступніші та найефективніші способи, інформує Ukr.Media. Вода Змазування водою надає випічці глянець. Цей варіант підходить для несолодких виробів і особливо актуальний для хліба з додаванням житнього борошна.…