Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Для чого варто заморожувати огірки: шеф-кухарі розкрили причини

На "фірмовий" хрускіт огірків після заморозки можна не розраховувати, проте деякі страви вони зможуть прикрасити навіть після випробування холодом. Огірки від природи містять багато води, і після заморожування, а потім розморожування вони стають дуже м'якими. Така текстура може відштовхувати, але все ж таки її можна…

Лікар з Британії назвав найкорисніший посуд для приготування страв

Британський хірург Каран Раджан здивував підписників у соцмережах одкровенням: виявляється, кухонне начиння може впливати на якість крові, інформує Ukr.Media. "Якщо хочете отримувати більше заліза з їжею, готуйте на чавунній сковороді", — заявив він. Річ у тім, що чавунна сковорідка збагачує їжу, яку в ній готують,…

Це простий спосіб зробить звичайну тушковану капусту цікавішою на смак

У процесі тушкування капусти хтось використовує лише сіль, а хтось купу спецій. Але є продукт, який забезпечить страві пікантний смак та відмінну консистенцію. І тонна приправ для цього не знадобиться, інформує Ukr.Media. Використовуйте столовий оцет 9% для цього. Просто за п'ять хвилин до закінчення приготування…

Повноцінна вечеря за 20 хвилин — картопляна запіканка у мікрохвильовці

Іноді немає часу або сил на повноцінне приготування вечері — чи то на роботі затримали, чи то була купа справ або просто нездужаєте, інформує Ukr.Media. На такі випадки є швидкий та смачний рецепт — мінімум часу та сил і смачна вечеря готова! Інгредієнти: цибуля картопля…

Як зварити борщ насиченого червоного відтінку: секретний інгредієнт

Борщ — один із головних кулінарних символів української кухні. Це ароматна, навариста і барвиста страва, яка об'єднує всю сім'ю за столом. Однак далеко не всі господині знають секрет, як зробити борщ ще більш яскравим за смаком і кольором. Виявляється, відповідь проста — потрібно додати трохи…

Китайська гречка — як розпізнати китаянку та не придбати її

Але ніби гречка — "вона і в Африці гречка", крупа імпортна або вітчизняна, хіба можуть бути відмінності. Але все ж таки вони є. І сьогодні ми саме про них і поговоримо. Чи є різниця між китайським та українським продуктом і чи варто купувати китайську гречку,…

Суші-торт “Філадельфія” для всіх любителів смакоти

Приготувати суші-торт "Філадельфія" зможе практично будь-який початковий кулінар. Адже робити страву простіше і швидше, ніж суші і роли, інформує Ukr.Media. Суші-торт викладається шарами і подається з соєвим соусом, імбиром або васабі. В принципі, кількість шарів як і використовувані продукти можуть бути будь-якими. Необхідні — це…

Весняно-літні салати: смачно і корисно

Тільки навесні стільки всілякої зелені та молодих овочів, що ви можете кожен день готувати новий салат, інформує Ukr.Media. Салат з баклажанами з гранатово-йогуртовою заправкою Цікава заправка може перетворити навіть просту страву з баклажанів в незвичайну. Відтепер, гранатово-йогуртова заправка наша улюблена ще й тому, що вона…

Шоколадні тарталетки з карамелізованим арахісом

Шоколадні тарталетки за рецептом шеф-кухаря Гордона Рамзі можуть стати відмінним десертом. Вони нескладні у приготуванні, а їх смак сподобається всій родині — сміливо додавайте рецепт у своє меню, інформує Ukr.Media. Тарталетки за цим рецептом володіють незвичайним смаком: зверху їх треба посипати солоним арахісом. Втім, якщо…

Як визначити готовність шашлику і зняти його з мангала вчасно

Кожному хочеться, щоб приготоване на відкритому вогні м'ясо вийшло смачним та соковитим, але як визначити, що шашлик уже готовий? Виявляється, що навіть досвідчені шеф-кухарі мають свої секрети, проте вони поділилися цими перевіреними способами, інформує Ukr.Media. Оцініть зовнішній вигляд М'ясо зовсім не потрібно засмажувати до чорноти.…