Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Завдасть шкоди організму: запам’ятайте, з якими продуктами небезпечно пити гарячу каву

Кава — один із найпопулярніших напоїв у світі. Її ароматний смак і підбадьорливий ефект приваблюють мільйони людей щодня. Однак, щоб отримати максимальну користь із цього напою й уникнути небажаних наслідків, важливо знати, з якими продуктами її не можна поєднувати, інформує Ukr.Media. У цій статті ми…

Рецепт сніданку в скарбничку! Яйця пашот по-новому: дуже красиво та просто

Вийде з першого разу, навіть якщо ви ніколи їх не готували. Гарна подача плюс смачний результат гарантовано! Чудовий рецепт сніданку для всієї родини, інформує Ukr.Media. Яйця пашот по-новому Візьміть силіконові форми для кексів. Злегка змастіть їх олією. Можна брати будь-яку — рослинну або вершкове масло.…

Чи можна їсти ковбасу, якщо вона стала липкою — пояснили нутріціологи

Ковбаса посідає п'яте місце в рейтингу найбільш споживаних продуктів харчування. Однак купити якісну ковбасу буває непросто. Нутриціологи розповіли, як зрозуміти, що ковбаса зіпсувалася, інформує Ukr.Media. Ковбаса має бути в сухій оболонці, яка щільно охоплює продукт. На дотик ковбаса має бути досить пружною. А ось якщо…

Експрес-метод соління огірків — через 24 години можна їсти

Малосольні огірки гарні і як повноцінна страва, і як добавки. Але щоб вони були смачними, потрібно правильно їх маринувати, інформує Ukr.Media. Огірки є корисним овочем у будь-якому вигляді, проте саме малосольні посідають особливе місце в серцях гурманів. Якщо слідувати традиційному рецепту, потрібно витратити багато сил…

У якому разі не можна пити каву, що охолола: несподівана небезпека

Лікарі-дієтологи розповіли, чому кава, що охолола, з додаванням молока або вершків може бути шкідливою для здоров'я, інформує Ukr.Media. За їх словами, у будь-якому напої за кімнатної температури починають розвиватися різні мікроорганізми. За пару годин із чорною кавою нічого не трапиться. А ось каву з молоком…

В яких випадках відкриті консерви можуть стати причиною харчового отруєння

Під визначення консервів підходять будь-які продукти, приготовані або оброблені таким чином, щоб вони набули властивості не псуватися тривалий час. Вони популярні в українців: рідкісна кухня обходиться без резервної баночки зеленого горошку або тушкованки. Особливо часто консерви їдять влітку: на дачі, в походах, туристичних поїздках. Однак…

Салат із баклажанів, смачніший за Цезаря

Цей салат розпродається в ресторанах швидше за класичний Цезарь! Неймовірно смачний, ароматний, яскравий, при цьому зовсім без м'яса. Салат зі смаженими баклажанами і соусом чилі вже підкорив мільйон сердець і приніс багатьом ресторанам цілий стан. А готується так просто — оцініть самі! Інгредієнти: Помідори; Баклажани;…

Чудовий спосіб заготівлі вітамінної зелені

Найпростіший спосіб заготівлі зелені, яким має скористатися кожна господиня. Зелень можна зберігати у вигляді соусу в баночках, або заморозити кубиками, які дуже зручно використовувати при приготуванні супів та гарячих страв. Така добавка зробить їжу смачнішою та кориснішою, адже зелень містить велику кількість вітамінів, інформує Ukr.Media.…

Озвучено спосіб, як зробити овочі ще кориснішими

Лікарі порадили не викидати очищення від деяких овочів та фруктів, тому що в них міститься багато вітамінів. Фахівці розповіли про несподіваний спосіб отримати більше користі від їжі, інформує Ukr.Media. Медики зазначили, що найпопулярнішим у кулінарії видом очищення є апельсинова цедра. За їх словами, у ній…

“З ними все робиться швидше, простіше та краще”: Хитрощі ресторанних кухарів, які спрощують готування

Коли вкладаєш душу в приготування будь-якої страви, вона виходить смачнішою та апетитнішою. А готувати із задоволенням допомагають кулінарні хитрощі, які використовують розумні господині та ресторанні кухарі, інформує Ukr.Media. Прискорюємо варіння м'яса Потрібно терміново приготувати смачний суп, а м'ясо жорстке і довго вариться? Додайте в киплячий…