Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Що робити, якщо сало не жується — допоможе двохвилинний лайфхак

Часто можна зіткнутися з тим, що покупне чи саморобне сало не жується. Викидати весь шматок через це не варто, адже можна відразу вирішити проблему. Як це зробити, розповіли кухарі, інформує Ukr.Media. Виявляється, допоможе в цьому питанні мікрохвильова піч. Завдяки їй можна зробити з невдалого шматка…

Коржики замість хліба до будь-якої страви — тіста навіть руками торкатися не потрібно

Ну, дуже смачні коржики! Подаю їх до перших страв, до м'яса та риби. Але й просто так, із чаєм, ми теж їх дуже любимо! Ще ніхто не зміг визначити, з чого я готую ці коржики і ніхто не вірить, що все так просто готується. Я…

Два інгредієнти під час варіння і картопля вийде золотистого кольору, та ще й ароматна

Багато хто звик просто варити картоплю у воді та солити, але досвідчені шеф-кухарі роблять інакше. Щоб надати страві особливого смаку, вони додають у каструлю додаткові інгредієнти, перетворюючи звичну страву на кулінарний шедевр, інформує Ukr.Media. Шеф-кухарі поділилися секретами, як зробити відварну картоплю смачнішою та ароматнішою. Незвичайні…

Чи змінює їжа смак залежно від того, як її нарізають

Дослідження показують, що форма і спосіб нарізання продуктів можуть істотно впливати на сприйняття їхнього смаку. Учені пояснюють це тим, що під час нарізання, наприклад, цибулі або часнику, активуються ферменти, які виділяють аромати, що підсилюють смак. Що дрібніше нарізаний продукт, то більше ароматичних речовин потрапляє в…

Дієтологи розповіли, чому за один раз не можна з’їдати понад 7 картоплин

Скільки можна їсти картоплі без шкоди для здоров'я, розповіли лікарі, інформує Ukr.Media. Виявляється, не більше 420 грамів за раз. Картопля — не ліки, перевищення дози яких може бути небезпечним або навіть смертельним, і не кава, в якій міститься потенційно шкідливий для здоров'я кофеїн. Однак картопля…

Оладки не підіймаються під час смаження: шеф-кухарі назвали головні помилки

Оладки — це одна з найпростіших і найулюбленіших страв, яка у багатьох чомусь не завжди виходить як задумано. Начебто і тісто замішано правильно, і сковорода розігріта, але ось тільки замість пишних рум'яних кругляків виходить щось тонке, що нагадує млинці, інформує Ukr.Media. Страва може опадати, розпливатися…

Від чого залежить пишність та висота омлету — 2 приховані помилки на шляху до ідеалу

Багато хто відзначає, що найскладніша частина у процесі приготування омлету полягає в тому, щоб зберегти його обсяги до моменту подачі на стіл, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що на тарілці часто вже виявляється страва посередньої якості й позбавлена будь-якої пишності. Причина проста: у процесі роботи…

Чому у мене завжди виходить ідеальний манник на кефірі: 5 тонкощів, які завжди спрацьовують

Залишила тільки цей, бо пиріг справді ідеальний виходить! У мене було багато рецептів манника. Раніше я готувала його частенько і всі рецепти, які мені траплялися, записувала, а потім "перевіряла", інформує Ukr.Media. Виявилося, що є тонкощі у приготуванні цього пирога. Тепер я про них не забуваю!…

Будете надійно захищені від застуд та нудьги: восени та взимку їжте ці продукти

Правильно складений раціон дозволить уникнути захворювань у сезони, що відрізняються сильними морозами, вітрами, високою вологістю та дефіцитом сонячного світла, інформує Ukr.Media. Розберемося, які продукти потрібно вживати восени та взимку. Квашена та морська капуста Квашена багата на вітамін С, корисний для імунітету, а морська містить вітамін…

Чому ніколи не можна зберігати каву в холодильнику

Може здатися, що найкращий спосіб продовжити термін зберігання їжі — це покласти її в холодильник, але експерти попереджають, що каву слід зберігати тільки в шафі. Мелену каву або цільнозернову ніколи не слід залишати в холодильнику, тому що це може зіпсувати її смак, інформує Ukr.Media. Причина…