Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Як довго можна зберігати сало в холодильнику або погребі

Сало легко зберігати, тому варто запастися ним. Його можна пересипати сіллю, маринувати в улюблених спеціях або заморозити, щоб потім нарізати тонкими скибочками і насолоджуватися, поїдаючи з цибулею та часником, інформує Ukr.Media. Експерти діляться порадами щодо зберігання цього продукту, а також інформацією про те, скільки часу…

Щоб не плакати під час нарізання цибулі, змастіть ніж цим: секрет від шеф-кухаря

Нарізання цибулини досі викликає чимало сліз. Не дивно, що люди досі шукають ефективні та прості способи виправити ситуацію. Як не розплакатися під час нарізання цибулі? Виявляється, для цього достатньо одного хитрого трюку з ножем, інформує Ukr.Media. Це трапляється практично з кожним. Ми на кухні, ріжемо…

Користь і шкода білого сушеного гриба для здоров’я людини

Гриби дієтологи і нутриціологи рекомендують включати у свій раціон регулярно. Вони багаті вітамінами і мінералами, які позитивно впливають на всі органи людини. Дуже цінним в кулінарії вважається білий сушений гриб. Він відмінно підійде для приготування супів, запіканок, салатів і так далі. Зверніть увагу, що на…

Морква не покращує зір, а кава не зневоднює: які ще стереотипи про їжу варто забути

Деякі твердження про харчування — це не більше ніж міф. Наприклад, вважається, що через картоплю фрі товстішають, а шоколад викликає прищі, інформує Ukr.Media. Картопля фрі призводить до ожиріння Насправді шкодить здоров'ю не сама картопля, а спосіб її приготування. Але якщо ви приготуєте цю страву вдома…

Цих помилок припускаються господині під час варіння звичайної гречки

Гречана каша — найкращий і найуніверсальніший гарнір. До котлет, до гуляшу або бефстроганова, до відбивних, до смаженої курки — гречка — чудовий супровід. Вона не тільки смачна, а й дуже корисна, інформує Ukr.Media. За словами лікарів, гречана каша містить велику кількість калію, магнію, міді, бору,…

Переварили м’ясо? Не варто засмучуватися — добавки, завдяки яким продукт перестане бути “гумовим”

У кулінарії час відіграє вирішальну роль, особливо коли мова заходить про приготування м'яса. Досить легко випадково його переварити. У результаті чого воно вийде сухим і несмачним, інформує Ukr.Media. Є спосіб порятунку перевареного м'яса. Для цього потрібно нарізати продукт і покласти шматочки в глибоку ємність. Далі…

Лінивий млинцевий торт: мінімум часу, максимум задоволення

Порадуйте рідних та близьких смачним десертом, для приготування якого потрібні найпростіші інгредієнти та мінімальні витрати сил і часу, інформує Ukr.Media. Для приготування торта у формі діаметром 16 см знадобиться: Млинці: яйця — 2 шт; цукор — 40 г (2 ст.л без гірки); сіль — 1…

Як позбутися неприємного запаху цибулі на руках після готування

Якщо вам доводиться часто використовувати цибулю для створення кулінарних шедеврів на своїй кухні, ви, напевно, знаєте про те, як складно позбутися потім запаху, що вбрався в шкіру рук, інформує Ukr.Media. Змити «аромат» не допомагає ні мило, ні засіб для миття посуду. Утім, не поспішайте впадати…

Не перебиває смак та врівноважує гіркоту кави: який сироп найкраще підходить для напою

Немає нічого кращого за велику чашку кави прохолодного ранку. Її тепло зігріває руки, а енергійний аромат смажених зерен і перші ковтки пробуджують вас. Експерти поділилися рецептом кави з несподіваним інгредієнтом — кленовим сиропом, інформує Ukr.Media. Щоб приготувати каву з кленовим сиропом, вам знадобляться дві речі:…