Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Аромат почують навіть сусіди: інгредієнт, який варто додати до сала під час запікання

Зробити запечене в духовці сало допоможе один несподіваний інгредієнт, інформує Ukr.Media. За ним, за словами відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, слід вирушати прямо в аптеку, адже йдеться про запашну польову ромашку. Запікати сало з такою «спецією» можна не тільки в духовці, а й на відкритому…

Обсмажте пшоно з гречкою та нагодуйте смачною вечерею всю сім’ю

Змішайте пшоно 1:1 з гречкою, додайте овочі та м'ясо. Вийде найсмачніша ситна страва для всієї родини! Готується в одній сковороді легко та швидко. Спробуйте, можливо, ця по-домашньому смачна й ароматна страва приживеться і у вас! Інгредієнти: пшоно — 1 склянка; гречка — 1 склянка; олія…

Як треба смажити котлети, щоб вони не прилипали до сковороди

Смаження котлет — процес, здавалося б, простий, але він пов'язаний з деякими труднощами, які можуть зіпсувати кулінарний досвід. Основна проблема — це бризки гарячої олії, які змушують потім ретельно очищати плиту. Крім того, якщо забути про фартух, можна зіпсувати одяг. Але ще одна часта проблема…

Які 5 помилок можна припуститися під час розігрівання борщу?

Величезна каструля борщу — вдале рішення, коли потрібно приготувати обід на тиждень і не стояти біля плити вечорами. Зварив — і можна годувати сім'ю щовечора. Тільки розігрівай, інформує Ukr.Media. Але розігрівати суп теж треба правильно. Розповідаємо, як можна зіпсувати наваристий суп неправильним розігріванням і як…

Засолювання капусти в банках: так готували ще наші бабусі

Особливо такий салат корисний в авітамінозний період, адже в його складі міститься велика концентрація вітамінів А, В, С, PP, Е клітковина, а також багато інших елементів, корисних для покращення флори кишечника та поліпшення здоров'я в цілому, інформує Ukr.Media. Правильне засолювання капусти в банках — процес…

Чи можна нагрівати мед? Чи дійсно продукт перетворюється через це на отруту?

Поширена думка про те, що нагрівання перетворює цей солодкий продукт на отруту, інформує Ukr.Media. Через високі температури мед нібито стає небезпечним для здоров'я. Чи відповідає це твердження дійсності? Не зовсім! Що відбувається з медом під час нагрівання Під впливом дуже високих температур цей продукт позбавляється…

Як не можна класти макарони у воду під час варіння — цієї грубої помилки припускаються майже всі

Занурення макаронних виробів у рідину заведено вважати елементарною дією, інформує Ukr.Media. Але не все так просто. Виявляється, деякі кулінари-аматори припускаються двох серйозних помилок уже на цьому етапі приготування гарніру. Перша (менш поширена) помилка — це додавання макаронів у помірно теплу або навіть у холодну воду.…

Секретний лайфхак: як зробити, щоб зелені банани дозріли за 20 хвилин

Якщо ви готуєте фруктовий салат, смузі або навіть випікаєте банановий пиріг, вам знадобляться стиглі банани. Однак буває так, що у вас удома можуть виявитися ще незрілі банани, трохи тверді та зелені. Зазвичай, якщо ви купуєте зелені банани в супермаркеті, їм потрібно три-чотири дні, щоб повністю…

Додайте цей фрукт у фарш, щоб котлети вийшли ніжними та соковитими

Котлети є невіддільною частиною української кухні, хоча їхнє походження пов'язане з французькою кулінарною традицією. Спочатку котлети готували з м'ясного реберця, загорнутого м'якоттю, що і відбилося в назві страви — у перекладі з французької «котлета» означає «реберце». Згодом рецепт еволюціонував, і сьогодні ми знаємо котлети як…

Борошно, картопля і трохи фаршу — надзвичайно смачна страва з простих продуктів

Цей рецепт напевно приживеться у вашій родині! Готуйте із задоволенням, міняйте начинку, імпровізуйте та дивуйте близьких! Візьміть картоплю, борошно, фарш та трохи овочів. Уся сім'я з великим апетитом з'їсть все до останнього шматочка! Інгредієнти: Картопля — 4-5 шт.; Вершкове масло — 20 г; Сіль —…