Категорія ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Секрети здорового харчування

Смачний яєчний рулет з сиром та зеленню

Підійде і для сніданку, і для святкового столу. Сир не єдиний варіант для наповнення рулету, сміливо експериментуйте з начинкою Інгредієнти: Омлет: 6 яєць; 150 грамів майонезу; 1 столова ложка борошна; 150 грам напівтвердого сиру; перець чорний мелений — за смаком; сіль; рослинна олія (змастити форму).…

Декілька важливих правил зберігання свіжої риби в холодильнику

Свіжа риба і морепродукти володіють не лише чудовим смаком, але й великою цінністю для здоров'я. Щоб переконатися, що риба зберегла свою первозданну свіжість після улову, потрібно бути дуже уважними при її покупці, інформує Ukr.Media. Попри істинність старого німецького прислів'я: "Духовка — найкраще місце для свіжовиловленої…

Літні десерти: корисні і смачні рецепти

Літня пора в самому розпалі, і це ідеальний час, коли потрібно скористатися сезоном свіжих фруктів і приготувати дієтичні солодощі без шкоди для фігури і докорів сумління. Ми зібрали відмінні низькокалорійні рецепти з мінімальною кількістю цукру, невеликим відсотком борошна і майже без жиру, а деякі з…

Названо три пункти на етикетці, які допоможуть вибрати якісну рослинну олію

Рослинна олія часто використовується для приготування найрізноманітніших страв. Однак у магазині не завжди легко буває визначити, чи якісний продукт перед вами. Тому експерти радять уважно читати те, що написано на етикетці, інформує Ukr.Media. Більшість під час купівлі соняшникової, оливкової чи іншої рослинної олії керуються лише…

Шкідливі поради, або як зіпсувати шашлик

У будь-якій компанії, що зібралася навколо мангала, обов'язково знайдеться людина, яка "точно знає, як краще". Ми зібрали найшкідливіші поради, які допоможуть швидко, якісно і 100% зіпсувати шашлик, інформує Ukr.Media. Оцту лийте якомога більше! Оцет, дійсно, може розм'якшити жорстке м'ясо. Так само як, наприклад, соєвий соус,…

Закуска зі звичайного оселедця стала хітом на нашому святковому столі

Приготуйте дуже просту закуску з оселедця (скумбрія, до речі, теж чудово виходить за цим рецептом), інформує Ukr.Media. Інгредієнти: Заморожений оселедець — 2 шт. Цибуля — 1 шт. Морква — 1 шт. Олія рослинна — 50 мл Томатна паста — 2 ст.л.. Перець чорний 0,5 ч.л.…

Скільки можна зберігати борщ у холодильнику: руйнуємо популярний міф

Навіть велика сім'я не в силах за один раз впоратися з каструлею ароматного борщу, тому питання його зберігання в холодильнику стає актуальним. Фахівці вказують на низку факторів, що впливають на термін придатності цієї популярної страви, про які відомо не всім. Розглянемо, скільки часу борщ може…

“Бабка Нягре” — молдавський десерт, який зачаровує своїм смаком

Ви коли-небудь чули про десерт Бабка Нягре? Якщо хочете спробувати незвичайний пружний бісквіт, який придбає насичений шоколадний відтінок, вперед на кухню! Інгредієнти: 10 яєць 300 грамів борошна 300 грамів цукру 1 ст. ложка соди 200 мл рослинної олії 300 мл кефіру 500 мл молока 2…

Основні помилки, яких ми припускаємося при купівлі рослинної олії

Олія — найкращий друг на кухні. Ми бачимося щодня, але, виявляється, навіть із таким рідним продуктом ми можемо все зробити неправильно. Розбираємо основні помилки, яких хоч раз у житті припускався кожен із нас під час вибору та використання олії для смаження, запікання і заправки салатів,…

Що повинно бути на великодньому столі, а що краще не ставити на частування

Попереду — п'ять днів свят, присвячених святу святої Пасхи, цей час багато хто використовує для застіль з родичами та друзями. Щоправда, найбільш популярний при цьому «набір» частувань — це паски, яйця і, як не дивно, — шашлик. А між тим, для великоднього столу існує ряд…